Різдвяне печиво

Різдвяне печиво
+7
0
27 сер
Різдвяне печиво


Коли я була маленькою, мені мама завжди пекла смачне печиво, у вигляді казкових героїв на Різдво. Звичайно, його можна приготувати в будь-який інший день, але найбільше воно асоціюється зі святом. Хочу поділитися з вами, смаком свого дитинства - різдвяне печиво.

Основні інгредієнти:
•0,5 ст. - мед;
•1 ст. - цукор;
•Масло вершкове - 120 гр.;
•Борошно - 3 склянки;
•Яйця - 2 шт.;
•Розпушувач для тіста або сода - 1 ч. ложка;
•Кориця мелена, імбир мелений, гвоздика мелена, кожного, по чайній ложці.

Процес приготування:
•Мед розтопити на водяній бані. Коли мед стане дуже рідким, перелийте його в глибоку посуд.
•В тарілку з медом, додайте вершкове масло, вже трохи підтануло.
•Мед перемішуємо з маслом до отримання однорідної консистенції.
•В іншій ємності збити яйця з цукром до збільшення об'єму в 2-3 рази.
•Змішуємо яйця і медовий сироп.
•Розмішуємо до отримання однорідної маси, додаємо мелені прянощі і соду (або розпушувач). Додаємо борошно, ретельно вимішуємо і забуваємо на холоді на три години.
•Тісто з холодильника діставати частинами, щоб не так сильно тануло. Розкачуємо пласти товщиною 5 мм і вирізаємо печиво за допомогою формочок, які у вас є. Обов'язково зробіть в кожній печінки по дірці, діаметром 1 див., щоб потім можна було повісити печінку на ялинку.
•Випікаємо при тем-ре 190 градусів, 12 хвилин.
Готове печиво можна покрити різної глазур'ю, з харчовими барвниками, щоб вийшло печиво різного кольору. Дати висохнути, і вдев нитки, можна сміливо вішати на ялинку.
Печінки мають пряний смак і чудовий аромат, і довго не псуються.
Схожі рецепти:
Загрузка...
Додавання коментаря
Напівжирний Нахилений текст Підкреслений текст Перекреслений текст | Вирівнювання по лівому краю По центру Вирівнювання по правому краю | Вставка смайликів Вибір кольору | Прихований текст Вставка цитати Перетворити вибраний текст з транслітерації в кирилицю Вставка спойлеру
Меню повара
Перейти до меню повара: