Загрузка...

Різдвяне печиво

Різдвяне печиво
+4
0
27 сер
Різдвяне печиво


Коли я була маленькою, мені мама завжди пекла смачне печиво, у вигляді казкових героїв на Різдво. Звичайно, його можна приготувати в будь-який інший день, але найбільше воно асоціюється зі святом. Хочу поділитися з вами, смаком свого дитинства - різдвяне печиво.

Основні інгредієнти:
•0,5 ст. - мед;
•1 ст. - цукор;
•Масло вершкове - 120 гр.;
•Борошно - 3 склянки;
•Яйця - 2 шт.;
•Розпушувач для тіста або сода - 1 ч. ложка;
•Кориця мелена, імбир мелений, гвоздика мелена, кожного, по чайній ложці.

Процес приготування:
•Мед розтопити на водяній бані. Коли мед стане дуже рідким, перелийте його в глибоку посуд.
•В тарілку з медом, додайте вершкове масло, вже трохи підтануло.
•Мед перемішуємо з маслом до отримання однорідної консистенції.
•В іншій ємності збити яйця з цукром до збільшення об'єму в 2-3 рази.
•Змішуємо яйця і медовий сироп.
•Розмішуємо до отримання однорідної маси, додаємо мелені прянощі і соду (або розпушувач). Додаємо борошно, ретельно вимішуємо і забуваємо на холоді на три години.
•Тісто з холодильника діставати частинами, щоб не так сильно тануло. Розкачуємо пласти товщиною 5 мм і вирізаємо печиво за допомогою формочок, які у вас є. Обов'язково зробіть в кожній печінки по дірці, діаметром 1 див., щоб потім можна було повісити печінку на ялинку.
•Випікаємо при тем-ре 190 градусів, 12 хвилин.
Готове печиво можна покрити різної глазур'ю, з харчовими барвниками, щоб вийшло печиво різного кольору. Дати висохнути, і вдев нитки, можна сміливо вішати на ялинку.
Печінки мають пряний смак і чудовий аромат, і довго не псуються.
Схожі рецепти:
Загрузка...
Додавання коментаря

УВАГА! Ви не можете добавити коментарій! Шановний відвідувач, Ви зайшли на сайт як незареєстрований користувач.
Ми рекомендуємо Вам зареєструватися або увійти на сайт під своїм ім'ям.

Меню повара


Перейти до меню повара: