Загрузка...

Паска з цукатами

Ніжна і просто чудова великодня з цукатами рецепт які оцінять всі в цей святковий день.
Паска з цукатами
+1
0
20 сер
Інгредієнти:
  • 5.5 склянки борошна
  • 50 грам дріжджів
  • Півтори склянки молока
  • Десять яєчних жовтків
  • Три яєчних білка
  • Один стакан цукру
  • 250 грам вершкового масла
  • Півсклянки родзинок
  • Дві столові ложки коньяку
  • Дві столові ложки цукати
  • Три чайних ложки цедра лимона
  • Одна чайна ложка мускатного горіха
  • Щіпка солі
  • Чотири чайних ложки ванільного цукру
Спосіб приготування:
  • Крок 1

    Кип'ятимо півсклянки молока в каструльці і висипаємо туди півсклянки борошна. Змішуємо все гарненько, поки маса не стане еластичною. Тепер розводимо дріжджі з половиною склянки гарячого молока. Змішуємо їх з пів склянкою борошна і ставимо на десять хвилин у тепле місце. Після цього змішємо дріжджову масу з борошном. Накриваємо все це рушником і ставимо на 15 хвилин у тепле місце, щоб підійшло тісто. Потім перетираємо жовтки, сіль і цукор до однорідності.

  • Крок 2

    Половину цієї маси вливаємо в дріжджову суміш. Після того додаємо туди ¼ склянки пшеничного борошна, знову заважаємо накривши рушником і ставимо в тепле місце на годину часу. Тепер додаємо туди інші жовтки з цукром і просіваємо борошно. Замішуємо тісто гарненько, що-б воно почало відставати від рук. Розтоплюємо на водяній бані вершкове масло, охолоджуємо і вливаємо його в тісто.

  • Крок 3

    Також додаємо туди коньяк з прянощами, і знову даємо тісту трохи підійти. Потім обвалюємо в борошні родзинки з цукатами і додаємо їх в тісто. Викладаємо великдень у спеціальні формочки. Посипаємо їх зверху цукатами та родзинками. Змащуємо їх яєчним жовтком зверху і ставимо розігріту духовку на 50 хвилин. Готовність паски перевіряємо зубочисткою або дерев'яною паличкою. Коли паска буде готова змащуємо її зверху глазур'ю. Для цього потрібно перетерти цукор з білками.

Схожі рецепти:
Загрузка...
Додавання коментаря

УВАГА! Ви не можете добавити коментарій! Шановний відвідувач, Ви зайшли на сайт як незареєстрований користувач.
Ми рекомендуємо Вам зареєструватися або увійти на сайт під своїм ім'ям.

Меню повара


Перейти до меню повара: