Паска з цукатами

Ніжна і просто чудова великодня з цукатами рецепт які оцінять всі в цей святковий день.
Паска з цукатами
+1
0
20 сер
Інгредієнти:
  • 5.5 склянки борошна
  • 50 грам дріжджів
  • Півтори склянки молока
  • Десять яєчних жовтків
  • Три яєчних білка
  • Один стакан цукру
  • 250 грам вершкового масла
  • Півсклянки родзинок
  • Дві столові ложки коньяку
  • Дві столові ложки цукати
  • Три чайних ложки цедра лимона
  • Одна чайна ложка мускатного горіха
  • Щіпка солі
  • Чотири чайних ложки ванільного цукру
Спосіб приготування:
  • Крок 1

    Кип'ятимо півсклянки молока в каструльці і висипаємо туди півсклянки борошна. Змішуємо все гарненько, поки маса не стане еластичною. Тепер розводимо дріжджі з половиною склянки гарячого молока. Змішуємо їх з пів склянкою борошна і ставимо на десять хвилин у тепле місце. Після цього змішємо дріжджову масу з борошном. Накриваємо все це рушником і ставимо на 15 хвилин у тепле місце, щоб підійшло тісто. Потім перетираємо жовтки, сіль і цукор до однорідності.

  • Крок 2

    Половину цієї маси вливаємо в дріжджову суміш. Після того додаємо туди ¼ склянки пшеничного борошна, знову заважаємо накривши рушником і ставимо в тепле місце на годину часу. Тепер додаємо туди інші жовтки з цукром і просіваємо борошно. Замішуємо тісто гарненько, що-б воно почало відставати від рук. Розтоплюємо на водяній бані вершкове масло, охолоджуємо і вливаємо його в тісто.

  • Крок 3

    Також додаємо туди коньяк з прянощами, і знову даємо тісту трохи підійти. Потім обвалюємо в борошні родзинки з цукатами і додаємо їх в тісто. Викладаємо великдень у спеціальні формочки. Посипаємо їх зверху цукатами та родзинками. Змащуємо їх яєчним жовтком зверху і ставимо розігріту духовку на 50 хвилин. Готовність паски перевіряємо зубочисткою або дерев'яною паличкою. Коли паска буде готова змащуємо її зверху глазур'ю. Для цього потрібно перетерти цукор з білками.

Схожі рецепти:
Загрузка...
Додавання коментаря
Напівжирний Нахилений текст Підкреслений текст Перекреслений текст | Вирівнювання по лівому краю По центру Вирівнювання по правому краю | Вставка смайликів Вибір кольору | Прихований текст Вставка цитати Перетворити вибраний текст з транслітерації в кирилицю Вставка спойлеру
Меню повара
Перейти до меню повара: