Рецепти з фото і відео

Мигдальний великдень

Мигдальний великдень
0
0
20 сер
Мигдальний великдень


Інгредієнти для приготування мигдального великодня:
• Один кілограм борошна
• Дві склянки молока
• Щіпка солі за смаком
• 70 грам дріжджів
• П'ять курячих яєць
• Один стакан цукру
• 300 грам вершкового масла
• 200 грам мигдаль
• Один лимон
• Один стакан родзинок без кісточки

І так приступаємо:
• Кип'ятимо молоко в каструльці і і охолоджуємо до температури парного молока. Тепер розводимо дріжджі в невеликій його частині. Додаємо до них одну столову ложку цукру і даємо дріжджам піднятися. Потім додаємо туди решту молока, просіваємо борошно і гарненько все перемішуємо.

• Накриваємо тісто рушником і ставимо на трохи в тепле місце, щоб воно добре підійшло. Розтоплюємо вершкове масло на водяній бані. Охолоджуємо його. Тепер збиваємо п'ять яєчних жовтків з цукром і додаємо їх разом з маслом в тісто.

• Потім натираємо цедру одного лимона в тісто. Після цього додаємо в тісто ядра подрібнені ядра мигдалю, родзинки, трохи солі за смаком і гарненько його замішуємо. Збиваємо в круту піну п'ять білків і теж вводимо їх потрошку в тісто.

• Розкладаємо тісто у форми для паски, які перед ці змащуємо маслом і борошном. Даємо час підійти великодня у формах. Змащуємо їх яєчним жовтком, посипаємо ядрами мигдалю і ставимо в розігріту духовку. Запікаємо їх до повної готовності, перевіряючи її дерев'яною паличкою або зубочисткою.
Схожі рецепти:
Загрузка...
Додавання коментаря
Напівжирний Нахилений текст Підкреслений текст Перекреслений текст | Вирівнювання по лівому краю По центру Вирівнювання по правому краю | Вставка смайликів Вибір кольору | Прихований текст Вставка цитати Перетворити вибраний текст з транслітерації в кирилицю Вставка спойлеру
Меню повара
Перейти до меню повара: