Рецепти з фото і відео

Рецепт приготування хмиз

Рецепт приготування хмиз
+1
0
19 сер
Рецепт приготування хмиз


Інгредієнти:

• Борошно - 500г
• Сметана 20% - 150г
• Яйця - 2шт
• Цукор - 150г
• Сода
• Сіль

Готуємо:

• Процес приготування тіста для хмизу дуже нетрудомісткий. Вам потрібно всього лише змішати всі інгредієнти в одному посуді. Єдина складність, яка може виникнути, це розрахунок борошна. Її може знадобитися трохи більше, ніж заявлено в рецепті. Тісто має бути дуже м'яким і еластичним, але, разом з цим, воно не повинно прилипати до рук.
• Готове тісто розділіть на кілька кульок. Розгортайте їх по черзі, кожен до товщини 1-2 мм. Розріжте отримані пласти на рівні ромбики і в кожному посередині зробіть надріз гострим ножем. Через надріз простягніть гострий кінець ромба два рази. У вас вийде гарний фігурний ромб.
• В чавунну каструлю налийте достатню кількість рослинного масла. Його має бути стільки, щоб воно покривало ромбики хмизу. Обсмажуємо кожну хворостинку до ніжно-кремового відтінку. Важливо не перепечеться, щоб печива не вийшли жорсткими. Після того, як всі ромбики обсмажені, дайте їм охолонути, і посипте цукровою пудрою.

Приємного вам апетиту з смачним домашнім хмизом!
Схожі рецепти:
Загрузка...
Меню повара
Перейти до меню повара: