Загрузка...

Дріжджове тісто на кефірі для пиріжків

Дріжджове тісто на кефірі для пиріжків


Що може бути смачніше пиріжків приготованих своїми руками. Багато господині побоюються, що дріжджове тісто примхливе і не підійде, але тільки не це тісто. І протяг на кухні був (літо, жарко, ще духовка гріє), і пару разів грюкнула :)) чимось, що категорично заборонено біля дріжджового тіста, а воно все піднімається і піднімається. Пиріжки вийшли повітряними, а тісто дуже смачним. З такого швидкого дріжджового тіста на кефірі, крім пиріжків з будь-якою начинкою можна приготувати повітряні булочки, чудові пироги і піцу.
Дріжджове тісто на кефірі для пиріжків
+4
0
08 лис
Інгредієнти:
  • 1 пакетик дріжджів (11 г)
  • 1 ст. л. цукру
  • 0,5 л кефіру
  • 1 яйце
  • 1 ч. л. солі
  • 1 кг борошна
  • 3 ст. л. рослинної олії
  • 1 яйце для змащування
Спосіб приготування:
  • Крок 1

    Як приготувати опару. Сухі дріжджі розведіть невеликою кількістю теплої води, додайте цукор, розмішайте. Миску, з розчиненими у воді дріжджами, я поставила на ледь теплу (не гарячу!) плиту. Як тільки додала цукор опара, на очах, почала підніматися. Приблизно через 7-10 хвилин опара збільшилася в два-три рази.

  • Крок 2

    Кефір підігрійте в мікрохвильовці до кімнатної температури. Якщо немає мікрохвильовки, поставте ємність з кефіром ненадовго в гарячу воду. Слідкуйте, щоб він не згорнувся і не перетворився на сир. Потім додайте в кефір яйце, сіль, влийте опару, рослинне масло і все добре перемішайте.

  • Крок 3

    В отриману суміш поступово введіть просіяне борошно. Для приготування тіста може піти від 800 г борошна до 1 кг. У мене пішло приблизно 900 г борошна і ще трохи на підсипку. Муку обов'язково просійте через дрібне сито, щоб вона збагатилася киснем, стала легкою і повітряної.

  • Крок 4

    Замісити тісто, воно має бути м'яким і легким.

  • Крок 5

    Змастіть миску рослинним маслом, викладіть в неї тісто. Поставте миску з тістом в тепле місце. Через півгодини тісто підніметься до країв миски.

  • Крок 6

    Тісто досить обім'яти один раз і можна починати ліпити пиріжки. На фото тісто не виглядає еластичним, напевно, тому що воно весь час піднімалося і «бульбашки» :)

  • Крок 7

    Начинку для дріжджових пиріжків можна вибрати будь-яку. У мене була начинка з смаженої капусти з цибулею, яку я приготувала заздалегідь, щоб трохи охолола. Друга начинка була зі свіжих яблук, яку можна приготувати, поки піднімається тісто. Яблука натріть на крупній тертці або дрібно наріжте, додайте цукор, перемішайте. За бажанням, збризніть лимонним соком, але вони все одно потемніють :)) Потім яблучну масу викладіть в сито, щоб відокремити виділився яблучний сік.

  • Крок 8

    Цього разу я готувала пиріжки спрощеним способом. Відщипнула від тесту однакові шматочки тіста і розкотила з них коржики товщиною приблизно 5 мм.

  • Крок 9

    Потім на середину кожного коржика покладіть начинку, защепіте краю і викладіть пиріжки на деко, застелене харчовим пергаментом. Дайте пиріжкам «відпочити» п'ять хвилин.

  • Крок 10

    Яйце розмішайте з однією столовою ложкою води, змастіть пиріжки з допомогою пензлика і поставте в духовку розігріту до 190 ° С, випікайте 10-15 хвилин.

  • Крок 11

    Так як ми ласуни, пиріжки з яблуками перед випічкою змастила яйцем і посипала цукром. Справа смаку. А Вам, удачі в справах

Схожі рецепти:
Загрузка...
Додавання коментаря

УВАГА! Ви не можете добавити коментарій! Шановний відвідувач, Ви зайшли на сайт як незареєстрований користувач.
Ми рекомендуємо Вам зареєструватися або увійти на сайт під своїм ім'ям.

Меню повара


Перейти до меню повара: