Пісний пиріг

Пісний пиріг
+1
0
06 сер
Пісний пиріг


Один з найбільш простих і смачних пирогів до чаю - це яблучний пиріг. Крім того, це ще і пісний пиріг, так як в його рецептурі відсутні дріжджі. Однак він не поступається здобним і пишним пирогів, до того ж швидше готується. Наведений нижче рецепт розрахований на форму діаметром десь 20-22 див.

Для приготування вам знадобляться:
Для тіста:
• Цукор 40 г (2 столових ложки)
• Крижана вода 70 мл (приблизно 6 столових ложок)
• Борошно 200 г (2 склянки гранованих)
• Масло рослинне 120 мл.
• Сіль щіпка
Для начинки:
• Яблука 2-3 шт. (середні)
• Борошно 2-3 столових ложки (без верху)
• Цукор 100-120 р.
• Кориця пів чайної ложки

Для його приготування необхідно:
• Спочатку просіяти борошно в окремий посуд, додати туди цукор, щіпку солі, влити рослинне масло і крижану воду.
• Все добре розмішати і замісити тісто.
• Потім тісто потрібно розділити на дві частини (одна частина повинна бути трохи більше іншої), загорнути його в харчову плівку і прибрати на 40-60 хвилин у холодильник.
• Підготувати форму для випікання. Викласти туди велику частину тіста і однаково розкласти його по всій поверхні, роблячи невеликі бортики.
• Щоб зручніше розподілити тісто за формою, потрібно його і руки злегка обсипати невеликою кількістю борошна.
• Тепер слід приготувати начинку.
• Яблука помити, обсушити їх і розрізати кожне на 4 частини, а потім вирізати насіння.
• Порізати яблука на скибочки товщиною приблизно 5 мм
• Далі просіяти борошно в миску, додати до нього цукор, корицю і добре змішати.
• Потім перемішати борошно-цукрову суміш з яблуками і покласти у форму для випікання.
• Після цього, другу частину тіста розкачати і закрити нею пиріг.
• Краю треба заліпити, а в центрі пирога слід зробити маленький отвір, щоб виходив зайвий пар.
• Тепер поверхня пирога обмазати рослинним маслом за допомогою пензлика) і обсипати цукром.
• Випікати пиріг при температурі 180°С 50-60 хвилин.
• Потім вийняти його з духовки і дати постояти хвилин 10. Можна подавати до столу.
Приємного всім апетиту!!!
Схожі рецепти:
Загрузка...
Додавання коментаря
Напівжирний Нахилений текст Підкреслений текст Перекреслений текст | Вирівнювання по лівому краю По центру Вирівнювання по правому краю | Вставка смайликів Вибір кольору | Прихований текст Вставка цитати Перетворити вибраний текст з транслітерації в кирилицю Вставка спойлеру
Меню повара
Перейти до меню повара: