Загрузка...

Пісний пиріг

Пісний пиріг
0
0
06 сер
Пісний пиріг


Один з найбільш простих і смачних пирогів до чаю - це яблучний пиріг. Крім того, це ще і пісний пиріг, так як в його рецептурі відсутні дріжджі. Однак він не поступається здобним і пишним пирогів, до того ж швидше готується. Наведений нижче рецепт розрахований на форму діаметром десь 20-22 див.

Для приготування вам знадобляться:
Для тіста:
• Цукор 40 г (2 столових ложки)
• Крижана вода 70 мл (приблизно 6 столових ложок)
• Борошно 200 г (2 склянки гранованих)
• Масло рослинне 120 мл.
• Сіль щіпка
Для начинки:
• Яблука 2-3 шт. (середні)
• Борошно 2-3 столових ложки (без верху)
• Цукор 100-120 р.
• Кориця пів чайної ложки

Для його приготування необхідно:
• Спочатку просіяти борошно в окремий посуд, додати туди цукор, щіпку солі, влити рослинне масло і крижану воду.
• Все добре розмішати і замісити тісто.
• Потім тісто потрібно розділити на дві частини (одна частина повинна бути трохи більше іншої), загорнути його в харчову плівку і прибрати на 40-60 хвилин у холодильник.
• Підготувати форму для випікання. Викласти туди велику частину тіста і однаково розкласти його по всій поверхні, роблячи невеликі бортики.
• Щоб зручніше розподілити тісто за формою, потрібно його і руки злегка обсипати невеликою кількістю борошна.
• Тепер слід приготувати начинку.
• Яблука помити, обсушити їх і розрізати кожне на 4 частини, а потім вирізати насіння.
• Порізати яблука на скибочки товщиною приблизно 5 мм
• Далі просіяти борошно в миску, додати до нього цукор, корицю і добре змішати.
• Потім перемішати борошно-цукрову суміш з яблуками і покласти у форму для випікання.
• Після цього, другу частину тіста розкачати і закрити нею пиріг.
• Краю треба заліпити, а в центрі пирога слід зробити маленький отвір, щоб виходив зайвий пар.
• Тепер поверхня пирога обмазати рослинним маслом за допомогою пензлика) і обсипати цукром.
• Випікати пиріг при температурі 180°С 50-60 хвилин.
• Потім вийняти його з духовки і дати постояти хвилин 10. Можна подавати до столу.
Приємного всім апетиту!!!
Схожі рецепти:
Загрузка...
Додавання коментаря

УВАГА! Ви не можете добавити коментарій! Шановний відвідувач, Ви зайшли на сайт як незареєстрований користувач.
Ми рекомендуємо Вам зареєструватися або увійти на сайт під своїм ім'ям.

Меню повара


Перейти до меню повара: