Рецепти з фото і відео

Рецепт листкового тіста

Рецепт листкового тіста
+2
0
06 сер
Рецепт листкового тіста


Листкове тісто я завжди роблю сама, не купую його в магазинах. Добре мати тісто в запасі, як необхідно - розморозив, не потрібно - заморозив. Робити рецепт листкового тіста дуже просто, але вимагає деякого часу і терпіння. Цей рецепт випробуваний мною вже багаторазово і тому вона виходить такою, як треба. Розповім про його приготуванні детально зупинюся на нюансах. З такого тіста можна готувати практично все: булочки, тістечка, торти, печиво. При випічці таке тісто виходить легким, шаруватим і повітряним, що нам і потрібно. Звичайно процес трудомісткий, щоб сформувати пласти, які створюють ефект шаруватості необхідно кілька раз розкачати пласт тіста з прошарком з вершкового масла, які і будуть розділяти шари між собою.

Інгредієнти для приготування бездріжджового листкового тіста:
• п'ятсот грам борошна вищого гатунку
• одне велике куряче яйце
• один стакан нежирного кефіру
• чотириста грам вершкового масла
• невелика щіпка солі

Спосіб приготування листкового тіста:
• просійте борошно н стіл гіркою, зробіть у ній поглиблення і влийте в нього куряче яйце збите з кефіром, посоліть і замісіть тісто. Тісто скачайте в колобок, накрийте рушником і залиште на півгодини в холодильнику
• наріжте маленькими кубиками вершкове масло і злегка розімніть його. Змішайте масло з двома склянками борошна, розімніть, але не потрібно розтирати
• розкачайте тісто у формі квадрата, викладіть в центр вершкове масло, загорніть тісто у вигляді конверта і заліпіть краю
• після розкачайте тісто у вигляді прямокутника, з'єднайте менші краї тіста і защипайте їх в середині, складіть тісто в два рази і приберіть на півгодини в холодильник
• після охолодження листкове бездріжджове тісто необхідно знову розкачати, скласти в чотири рази і прибрати в холодильник ще на двадцять хвилин
• приготоване таким методом листкове бездріжджове тісто можна використовувати в будь-якому вигляді випічки. Приємного апетиту!
Схожі рецепти:
Загрузка...
Додавання коментаря
Напівжирний Нахилений текст Підкреслений текст Перекреслений текст | Вирівнювання по лівому краю По центру Вирівнювання по правому краю | Вставка смайликів Вибір кольору | Прихований текст Вставка цитати Перетворити вибраний текст з транслітерації в кирилицю Вставка спойлеру
Меню повара
Перейти до меню повара: