Рецепти з фото і відео

Рецепт пісочного тіста

Рецепт пісочного тіста
0
1
06 сер
Рецепт пісочного тіста


Готується рецепт тіста пісочного просто і швидко. Випічка виходить з нього розсипчаста, так як в тесті міститься багато жиру: масла і маргарину, саме за рахунок них тісто і стає пісочним. Якщо замінити цукор-пісок, цукрову пудру, то вироби виходять ніжними і тануть у роті. Дуже часто в тісто додають какао, шоколад, ванільний цукор, лимонну або апельсинову цедру, горіхи або корицю. Дуже добре з такого тіста виходять печиво або основи для тістечок, тортів чи пирогів. Тісто має бути гладким і матовим, коли воно стане блискучим, значить, масло вже розчинилося. Готові вироби виходять світло-коричневого кольору. Якщо виріб приклеїлося до дека, просто остудіть його і злегка вдарте об край столу.

Продукти для приготування пісочного печива:
• 150 грам вершкового масла
• 75 грам цукрової пудри
• один курячий жовток
• дві склянки борошна
• кориця, ваніль і сіль

Спосіб приготування печива «Солодкі гудзики»:
• для приготування тіста потрібно зовсім небагато інгредієнтів. Всі вони доступні і прості: цукрова пудра, яйце, борошно, вершкове масло, прянощі і какао
• борошно висипаємо в чашку, робимо поглиблення і викладаємо в нього розм'якшене масло, один жовток, цукрову пудру, корицю, ванільний цукор і трохи солі. Все акуратно перемішуємо ложкою
• далі починаємо місити руками, позбавляємося від грудочок. Тісто повинне вийти еластичним
• щоб надати печінкою колір, розділимо його на дві частини і в одну з них додаємо порошок какао, знову перемішуємо до еластичного стану
• складаємо тісто в пакет і відправляємо на годину в холодильник. Після цього дістаємо його і розгортаємо в млинець товщиною три міліметри
• вирізаємо з тіста гудзики, для цього беремо гуртки різного діаметру, спочатку використовуємо великий гурток, а потім придавлюємо серединку гуртком поменше, сірниками робимо дві дірочки
• деко вистилаємо пергаментом, акуратно викладаємо печиво і випікаємо при 200 градусах близько десяти хвилин. Подавати таке печиво краще з молоком. Приємного апетиту!
Схожі рецепти:
Загрузка...
Додавання коментаря
Напівжирний Нахилений текст Підкреслений текст Перекреслений текст | Вирівнювання по лівому краю По центру Вирівнювання по правому краю | Вставка смайликів Вибір кольору | Прихований текст Вставка цитати Перетворити вибраний текст з транслітерації в кирилицю Вставка спойлеру
26 листопада 2013 20:22
- 0 +
Спасибі за такий детальний рецепт. Я ніколи не могла працювати з тістом, не виходило його як слід вимісити. А так подобаються печеньки з пісочного тіста: хрусткі, розсипчасті. Тепер спробую зробити за цим рецептом, сподіваюся вийде.

Всі дуже люблять печіво з пісочного тіста, але його можна використовувати і для іншої випічки. Я іноді роблю і солодкі пироги з нього.
Меню повара
Перейти до меню повара: