Рецепти з фото і відео

Рецепт чак чак з фото

Рецепт чак чак з фото
-1
0
06 сер
Рецепт чак чак з фото


Дуже смачне солодке блюдо, добре підходить до чаю, як десерт. Сьогодні дамо вам рецепт чак чак з фото, щоб вам було зрозуміло, як це має виглядати в кінці. Виглядає апетитно!

Інгредієнти:
Для тіста:
• 500 гр. борошна,
• 2 ст.л. цукру,
• 3 шт. яєць,
• 0,5 ч.л. солі,
• 125 мл молока,
• 30 гр. вершкового масла.
Для карамелі:
• 300 гр. меду,
• 200 гр. цукру.
Для обсмажування:
• Рафінована олія - 300-400 мл

Рецепт приготування:
• Яйця і сіль розітріть разом з цукром. Просійте борошно в миску, зробіть в центрі отвір і влийте туди розтерті з сіллю і цукром яйця, молоко і розтоплене вершкове масло. Начиніть замішувати тісто.
• Тісто покладіть на дошку і 5-7 хвилин місіть його. Їли тісто буде прилипати до дошки або рук, то додайте ще борошна, але не занадто багато, щоб воно не стало дуже жорстким.
• Тісто покладіть в миску, накрийте його і залиште на годину.
• Після того, як пройде 1 годину, розкачайте тісто до товщини приблизно 0,5 див.
• Тісто наріжте на смужки шириною приблизно 1-1,5 см. З усіх смужок зробіть джгутик, товщиною приблизно 0,5 см і будь-якої довжини.
• Масло розжаримо в сковороді. Розкачані джгутики наріжте на маленькі шматочки довжиною 4-5 див
• Нарізане тісто обсмажуйте до золотистого або світло-коричневого кольору. На це піде 1-2 хвилини.
• Тепер зробіть медову карамель. Для цього на повільному вогні розтопіть мед. Додайте цукру і постійним перемішуванням досягніть повного розчинення цукру. Доведіть до кипіння і продовжуйте варити.
• Обсмажене тісто покладіть в широкий посуд і залийте зверху гарячою карамеллю. Тепер перемішуйте, до тих пір, поки карамель рівномірно не покриє тісто.
• Сервірувальну тарілку змочіть водою і всю карамельну масу викладіть на тарілку.
• Тепер чак-чак майже готовий. Залишилося тільки ущільнити його з допомогою якоїсь округлої кришки, або навіть з допомогою рук. Можна надати йому будь-яку бажану форму. Якщо ви надаєте форму чак-чака руками, то змочуйте руки водою, інакше карамель буде сильно прилипати до рук.
Схожі рецепти:
Загрузка...
Додавання коментаря
Напівжирний Нахилений текст Підкреслений текст Перекреслений текст | Вирівнювання по лівому краю По центру Вирівнювання по правому краю | Вставка смайликів Вибір кольору | Прихований текст Вставка цитати Перетворити вибраний текст з транслітерації в кирилицю Вставка спойлеру
Меню повара
Перейти до меню повара: