Рецепти з фото і відео

Хмиз рецепт приготування

Хмиз рецепт приготування
0
0
06 сер
Хмиз рецепт приготування


Хрустка і апетитна випічка, володіє унікальним смаком, завдяки високотемпературної прожарювання і посипана цукровою пудрою зверху напевно ви всі вже здогадалися, що це знайомий кожному з дитинства - хмиз рецепт приготування, якого ми сьогодні будемо не тільки розглядати, але і по можливості готувати.

Інгредієнти:
• Два яйця
• Дві столові ложки коньяку або горілки
• Одна чайна ложка солі
• Пшеничне борошно
• Рослинна олія
• Цукрова пудра для посипання зверху

Рецепт приготування:
• Взяти не сильно велику чашку в неї розбити курячі яйця. Всипати невелику кількість борошна, додати солі і 3 дві столові ложки горілки або коньяку.
• З усіх компонентів замісити рідке тісто і посипати борошном до тих пір, поки тісто не стане крутим. (Тісто буде готове тоді, коли його консистенція дозволить не липнути до рук)
• Далі вимішене тісто накриваємо мискою і даємо настоятися близько 30 хвилин.
• Через необхідний час розкачати тісто в тонкий лист (якість хмизу визначається товщиною тесту, чим тонше вийти лист тіста, тим більш повітряним і здобних він вийде наш хворост). Вирізаємо з нашого листа всілякі форми (кругляшки, ромби, квадрати). Так само можна вирізати вельми хитромудрі візерунки, єдине, що може перервати політ фантазії це розмір, так як хмиз під час прожарювання багаторазово збільшується в розмірах.
• Далі у казані або будь-якої іншої ємності нагріти рослинне масло до 170 градусів. Занурюємо у фритюр наш хмиз і обсмажуємо до появи благородного рум'яного відтінку. Час прожарювання хмизу в середньому становить близько 60-90 секунд за цей час потрібно встигати перевертати хмиз, що б він просмажився з усіх боків. Якщо час смаження хмизу становить менше 60 секунд, то це означає, що масло має надто високу температуру і на такому маслі хмиз буде не встигати пропікається всередині, а золотава скоринка не буде хрусткою. Так само не радиться, що б час прожарювання перевищувала 90 секунд, так як це буде говорити про те, що масло холодніше потрібної нам температури. Використовуючи ці ознаки в процесі приготування, можна домогтися оптимального температурного режиму. Просмажений хмиз слід виловити шумівкою і підтримати над ємністю, де він смажився, що б скло масло.
• Далі готовий хмиз викладаємо на велике блюдо і посипаємо цукровою пудрою. Даємо деякий час, щоб він охолов.
Схожі рецепти:
Загрузка...
Меню повара
Перейти до меню повара: