Рецепти з фото і відео

Еклери з заварним кремом

Еклери з заварним кремом
+1
0
06 сер
Еклери з заварним кремом


Цей вид ласощі завжди доведеться до душі кожному, хто його скуштував. До того ж технологія їх приготування в домашніх умови абсолютно не складна, а властиво приготувати еклери з заварним кремом не складе особливої праці.

Інгредієнти:

• Яйця 4-5 (для крему)
• 1 склянка борошна
• 1 стакан води
• 0,5 ч.л. солі
• 200 гр. вершкового масла(100 г в тісто і 100 грам в крем)
• 2 столові ложки Крохмалю
• 1 склянка цукру
• Цедра лимона
• 100мл сметани

Рецепт приготування:
• В невелику чашку влити води, додати сіль, вершкове масло і поставити на повільний вогонь і дати трохи розступиться.
• Дочекатися коли масло розтопиться і, безперервно помішуючи додавати борошно дрібними порціями, до тих пір, поки вміст ємності повністю не загусне.
• Далі знімаємо нашу чашку з вогню, даємо їй трохи охолонути приблизно до 70 градусів. Потім додаємо яйця. Додаючи кожне яйце необхідно ретельно перемішувати, що б яйця в теплій масі не затверділи, і в масі не вийшло грудочок.
• Кінцева маса повинна перетворитися в не густе тісто.
• За допомогою великого кондитерського шприца або мішка з насадкою необхідно рідке тісто викласти на попередньо змащене маслом просувай. У товщину кожен еклер повинен бути десь 2,5 сантиметра, а довжину близько 7 сантиметрів. Так само не слід забувати про відстань між еклерами, які після випічки в духовій шафі збільшаться в обсязі в2-2,5 рази!
• Розігріваємо духовку до 180 градусів. В прогріту піч укладаємо наш просувай з еклерами, і випікаємо 15 хвилин. Після знижуємо температуру до 150 градусів, залишаємо випікатися ще 20 минут.выключаем духова шафа і відкриваємо дверцята і залишаємо в такому стані на деякий час - це робиться що б наші еклери не втратили форму!
• У той час поки еклери випікаються , у нас є час приготувати крем. В металевий ківш висипаємо склянку цукрового піску. Додаємо одне 1 яйце, перемішуємо, додаємо крохмаль і знову ретельно перемішуємо і маленькими порціями вливаємо молоко. Доводимо до однорідної маси.
• Ставимо наш ківш з кремом на вогонь додаємо лимонної цедри і на слабкому вогні довести до кипіння. Процес варіння повинен продовжуватися до тих пір, поки крем не стане густим. Загустілий крем знімаємо з плити, даємо трохи охолонути і додаємо вершкове масло.
• Збиваємо блендером, вливаємо сметану і продовжуємо збивати ще 2-3 хвилини
• Дістаємо еклери і наповнюємо кремом.
Схожі рецепти:
Загрузка...
Додавання коментаря
Напівжирний Нахилений текст Підкреслений текст Перекреслений текст | Вирівнювання по лівому краю По центру Вирівнювання по правому краю | Вставка смайликів Вибір кольору | Прихований текст Вставка цитати Перетворити вибраний текст з транслітерації в кирилицю Вставка спойлеру
Меню повара
Перейти до меню повара: