Самса

Смачні рецепти самса, це дивно смачна страва з тіста у середині з м'ясною начинкою. Пропонуємо рецепти з фото. Я і сама довго не знала призначення страви самса, поки не спробувала приготувати. Це блюдо чимось нагадує чебуреки, але набагато смачніше. Начинки можна робити різні, але я пропоную рецепти з фотографіями самса з фаршем і цибулею.
Самса
+1
0
21 жов
Інгредієнти:
  • Борошно - 350 грам
  • Вода - 1,5 склянки
  • Сіль - 1 ч. ложка
  • Соняшникова олія - 1 ст. ложка
  • Маргарин вершковий - 150 грам
  • Для начинки:
  • Яловичина - 400 грам
  • Цибуля - 4 штуки
  • Сіль, перець
  • Кумин - щіпка
  • Яйце - 1 штука
  • Кунжут для посипання
Спосіб приготування:
  • Крок 1

    У мисці змішати борошно, воду, сіль, олія. Замісити тісто, перекласти на стіл і домісить. Накрити харчовою плівкою і поставити в холодильник на 45 хвилин.

  • Крок 2

    Маргарин розтопити на сковороді, щоб з нього пішла вся вода. М'ясо нарізати пластами, а потім дуже маленькими кубиками.

  • Крок 3

    Цибулю порізати півкільцями.

  • Крок 4

    Змішати в мисці цибулю з м'ясом і спеціями.

  • Крок 5

    Тісто поділити на дві частини, одну поставити в холодильник, а другу розкачати в блін, посипати борошном, щоб не прилипало до стільниці. Змастити маргарином лист тіста. Залишити на 20 хвилин, а цим часом розкачати другий лист тіста.

  • Крок 6

    Тісто акуратно скрутити в рулет і зробити у вигляді равлика, посипати борошном і поставити на годину в холодильник.

  • Крок 7

    Розмотати равлика, у вас рулет, порізати його на шматочки стовпчики.

  • Крок 8

    Пальцями рівномірно притиснути тісто.

  • Крок 9

    Розкачати качалкою заготівлю, у млинець, діаметром 10 см, товщина 2,5 мм, перевертати і пропустити кілька разів від себе.

  • Крок 10

    У середину покласти 2 ложки начинки, краї защипати у вигляді трикутника. Защипати краї повозити по борошні, щоб потім начинка не витікала.

  • Крок 11

    Покласти самсу на деко, застелене пергаментним папером і змащений. Змастити зверху вироби яйцем, посипати кунжутом і запікати в духовці 40 хвилин при температурі 200 градусів.

  • Крок 12

    Вироби можна подавати з курячим бульйоном.

  • Крок 13

    Приємного апетиту!

Схожі рецепти:
Загрузка...
Додавання коментаря
Напівжирний Нахилений текст Підкреслений текст Перекреслений текст | Вирівнювання по лівому краю По центру Вирівнювання по правому краю | Вставка смайликів Вибір кольору | Прихований текст Вставка цитати Перетворити вибраний текст з транслітерації в кирилицю Вставка спойлеру
Меню повара
Перейти до меню повара: