» » » Самса

Самса

Оцінка 4 з 5
Смачні рецепти самса, це дивно смачна страва з тіста у середині з м'ясною начинкою. Пропонуємо рецепти з фото. Я і сама довго не знала призначення страви самса, поки не спробувала приготувати. Це блюдо чимось нагадує чебуреки, але набагато смачніше. Начинки можна робити різні, але я пропоную рецепти з фотографіями самса з фаршем і цибулею.

Інгредієнти для рецепта «Самса»:

  • Борошно - 350 грам
  • Вода - 1,5 склянки
  • Сіль - 1 ч. ложка
  • Соняшникова олія - 1 ст. ложка
  • Маргарин вершковий - 150 грам
  • Для начинки:
  • Яловичина - 400 грам
  • Цибуля - 4 штуки
  • Сіль, перець
  • Кумин - щіпка
  • Яйце - 1 штука
  • Кунжут для посипання

Як приготувати «Самса» в домашніх умовах

  1. У мисці змішати борошно, воду, сіль, олія. Замісити тісто, перекласти на стіл і домісить. Накрити харчовою плівкою і поставити в холодильник на 45 хвилин.
  2. Маргарин розтопити на сковороді, щоб з нього пішла вся вода. М'ясо нарізати пластами, а потім дуже маленькими кубиками.
  3. Цибулю порізати півкільцями.
  4. Змішати в мисці цибулю з м'ясом і спеціями.
  5. Тісто поділити на дві частини, одну поставити в холодильник, а другу розкачати в блін, посипати борошном, щоб не прилипало до стільниці. Змастити маргарином лист тіста. Залишити на 20 хвилин, а цим часом розкачати другий лист тіста.
  6. Тісто акуратно скрутити в рулет і зробити у вигляді равлика, посипати борошном і поставити на годину в холодильник.
  7. Розмотати равлика, у вас рулет, порізати його на шматочки стовпчики.
  8. Пальцями рівномірно притиснути тісто.
  9. Розкачати качалкою заготівлю, у млинець, діаметром 10 см, товщина 2,5 мм, перевертати і пропустити кілька разів від себе.
  10. У середину покласти 2 ложки начинки, краї защипати у вигляді трикутника. Защипати краї повозити по борошні, щоб потім начинка не витікала.
  11. Покласти самсу на деко, застелене пергаментним папером і змащений. Змастити зверху вироби яйцем, посипати кунжутом і запікати в духовці 40 хвилин при температурі 200 градусів.
  12. Вироби можна подавати з курячим бульйоном.
  13. Приємного апетиту!
Якщо ви приготували цей рецепт - напишіть те що вийшло!
Не пишіть, коментар «Спасибі, смачно!» Висловлюйте свої емоції більш детально!
  • bowtiesmilelaughingblushsmileyrelaxedsmirk
    heart_eyeskissing_heartkissing_closed_eyesflushedrelievedsatisfiedgrin
    winkstuck_out_tongue_winking_eyestuck_out_tongue_closed_eyesgrinningkissingstuck_out_tonguesleeping
    worriedfrowninganguishedopen_mouthgrimacingconfusedhushed
    expressionlessunamusedsweat_smilesweatdisappointed_relievedwearypensive
    disappointedconfoundedfearfulcold_sweatperseverecrysob
    joyastonishedscreamtired_faceangryragetriumph
    sleepyyummasksunglassesdizzy_faceimpsmiling_imp
    neutral_faceno_mouthinnocent