Загрузка...

Самса

Смачні рецепти самса, це дивно смачна страва з тіста у середині з м'ясною начинкою. Пропонуємо рецепти з фото. Я і сама довго не знала призначення страви самса, поки не спробувала приготувати. Це блюдо чимось нагадує чебуреки, але набагато смачніше. Начинки можна робити різні, але я пропоную рецепти з фотографіями самса з фаршем і цибулею.
Самса
+1
0
21 жов
Інгредієнти:
  • Борошно - 350 грам
  • Вода - 1,5 склянки
  • Сіль - 1 ч. ложка
  • Соняшникова олія - 1 ст. ложка
  • Маргарин вершковий - 150 грам
  • Для начинки:
  • Яловичина - 400 грам
  • Цибуля - 4 штуки
  • Сіль, перець
  • Кумин - щіпка
  • Яйце - 1 штука
  • Кунжут для посипання
Спосіб приготування:
  • Крок 1

    У мисці змішати борошно, воду, сіль, олія. Замісити тісто, перекласти на стіл і домісить. Накрити харчовою плівкою і поставити в холодильник на 45 хвилин.

  • Крок 2

    Маргарин розтопити на сковороді, щоб з нього пішла вся вода. М'ясо нарізати пластами, а потім дуже маленькими кубиками.

  • Крок 3

    Цибулю порізати півкільцями.

  • Крок 4

    Змішати в мисці цибулю з м'ясом і спеціями.

  • Крок 5

    Тісто поділити на дві частини, одну поставити в холодильник, а другу розкачати в блін, посипати борошном, щоб не прилипало до стільниці. Змастити маргарином лист тіста. Залишити на 20 хвилин, а цим часом розкачати другий лист тіста.

  • Крок 6

    Тісто акуратно скрутити в рулет і зробити у вигляді равлика, посипати борошном і поставити на годину в холодильник.

  • Крок 7

    Розмотати равлика, у вас рулет, порізати його на шматочки стовпчики.

  • Крок 8

    Пальцями рівномірно притиснути тісто.

  • Крок 9

    Розкачати качалкою заготівлю, у млинець, діаметром 10 см, товщина 2,5 мм, перевертати і пропустити кілька разів від себе.

  • Крок 10

    У середину покласти 2 ложки начинки, краї защипати у вигляді трикутника. Защипати краї повозити по борошні, щоб потім начинка не витікала.

  • Крок 11

    Покласти самсу на деко, застелене пергаментним папером і змащений. Змастити зверху вироби яйцем, посипати кунжутом і запікати в духовці 40 хвилин при температурі 200 градусів.

  • Крок 12

    Вироби можна подавати з курячим бульйоном.

  • Крок 13

    Приємного апетиту!

Схожі рецепти:
Загрузка...
Додавання коментаря

УВАГА! Ви не можете добавити коментарій! Шановний відвідувач, Ви зайшли на сайт як незареєстрований користувач.
Ми рекомендуємо Вам зареєструватися або увійти на сайт під своїм ім'ям.

Меню повара


Перейти до меню повара: