Загрузка...

Листкові воловани з плавленим сиром

Листкові воловани з плавленим сиром


Я люблю різні види тіста, в тому числі, і листкове. Але в магазинні, хоч і трапляється часом непогана на смак, але часто насторожує в плані складу, особливо після випадків, коли було виявлено приховування деяких інгредієнтів. Наприклад, експерти офіційно заявляли, що в листковому тісті «Морозко» не вказана на упаковці сорбінова кислота, що міститься в цьому напівфабрикаті. Мені такі ситуації категорично не подобаються, тому я в 99% випадків готую домашнє тісто. Воловани - французька закуска, смачна і зручна. Начинка може бути абсолютно різною - м'ясної, рибної, грибний, сирної і т.д. Сама ж основа, яку, втім, і без начинки теж називають волованом, випікається у формі стаканчика або башточки циліндричної форми з листкового тіста.
Листкові воловани з плавленим сиром
+3
0
14 січ
Інгредієнти:
  • 250 г маргарину
  • 2,5 склянки пшеничного борошна
  • 1 ч.л. цукру
  • 0,5 ч.л. солі
  • близько 0,5 склянки води
  • 140 г плавленого сиру
  • свіжа зелень
  • 4 варених яєчних жовтки
  • суміш перців
  • сіль
Спосіб приготування:
  • Крок 1

    Просіяти борошно в миску. Викласти до неї маргарин, порізану невеликими шматочками.

  • Крок 2

    Порізати ножем борошно з маргарином. Якщо ви це робите не на дошці, а в пластиковій мисці, як я, то потрібно бути максимально акуратними, щоб не зіпсувати її.

  • Крок 3

    У воду пустити цукор і сіль, розмішати до повного розчинення. Влити в миску.

  • Крок 4

    Енергійно замісити гладке тісто.

  • Крок 5

    Відправити його в холодильник на 2 години або більше. Розкатати тісто в пласт, скласти в три-чотири шари, виконати ще раз теж саме.

  • Крок 6

    Знову розкатати тісто, вирізати кружки формою або склянкою з гострим краєм. З кожних трьох гуртків в двох вирізати всередині кола меншого діаметру.

  • Крок 7

    На цілісний гурток покласти один на одного два кружельця з отворами.

  • Крок 8

    Можна для «фортеці» конструкції змазати їх між собою збитими білками. Або зробити зверху защипи. Правда, це може трохи змінити форму і зробити висоту волованов нижче.

  • Крок 9

    Відправити в духовку при температурі 200 градусів хвилин на 20 до зарум'янювання. В цей час зайнятися начинкою. Жовтки варених яєць натерти на дрібній тертці, порізати кріп і петрушку.

  • Крок 10

    Додати плавлений сир (я використовувала з контейнера, досить рідкої консистенції), трохи солі при необхідності, перемелену суміш перців.

  • Крок 11

    Все добре перемішати. Викласти в зарумянившийсь воловани і відправити в духовку ще на 5-7 хвилин.

  • Крок 12

    Воловани готові! Вони хороші як в гарячому, так і в охолодженому вигляді. І навіть на наступний день, якщо раптом залишаться)) Відмінний варіант закуски до вина! І не тільки

Схожі рецепти:
Загрузка...
Додавання коментаря

УВАГА! Ви не можете добавити коментарій! Шановний відвідувач, Ви зайшли на сайт як незареєстрований користувач.
Ми рекомендуємо Вам зареєструватися або увійти на сайт під своїм ім'ям.

Меню повара


Перейти до меню повара: