Листкові воловани з плавленим сиром

Листкові воловани з плавленим сиром


Я люблю різні види тіста, в тому числі, і листкове. Але в магазинні, хоч і трапляється часом непогана на смак, але часто насторожує в плані складу, особливо після випадків, коли було виявлено приховування деяких інгредієнтів. Наприклад, експерти офіційно заявляли, що в листковому тісті «Морозко» не вказана на упаковці сорбінова кислота, що міститься в цьому напівфабрикаті. Мені такі ситуації категорично не подобаються, тому я в 99% випадків готую домашнє тісто. Воловани - французька закуска, смачна і зручна. Начинка може бути абсолютно різною - м'ясної, рибної, грибний, сирної і т.д. Сама ж основа, яку, втім, і без начинки теж називають волованом, випікається у формі стаканчика або башточки циліндричної форми з листкового тіста.
Листкові воловани з плавленим сиром
+3
0
14 січ
Інгредієнти:
  • 250 г маргарину
  • 2,5 склянки пшеничного борошна
  • 1 ч.л. цукру
  • 0,5 ч.л. солі
  • близько 0,5 склянки води
  • 140 г плавленого сиру
  • свіжа зелень
  • 4 варених яєчних жовтки
  • суміш перців
  • сіль
Спосіб приготування:
  • Крок 1

    Просіяти борошно в миску. Викласти до неї маргарин, порізану невеликими шматочками.

  • Крок 2

    Порізати ножем борошно з маргарином. Якщо ви це робите не на дошці, а в пластиковій мисці, як я, то потрібно бути максимально акуратними, щоб не зіпсувати її.

  • Крок 3

    У воду пустити цукор і сіль, розмішати до повного розчинення. Влити в миску.

  • Крок 4

    Енергійно замісити гладке тісто.

  • Крок 5

    Відправити його в холодильник на 2 години або більше. Розкатати тісто в пласт, скласти в три-чотири шари, виконати ще раз теж саме.

  • Крок 6

    Знову розкатати тісто, вирізати кружки формою або склянкою з гострим краєм. З кожних трьох гуртків в двох вирізати всередині кола меншого діаметру.

  • Крок 7

    На цілісний гурток покласти один на одного два кружельця з отворами.

  • Крок 8

    Можна для «фортеці» конструкції змазати їх між собою збитими білками. Або зробити зверху защипи. Правда, це може трохи змінити форму і зробити висоту волованов нижче.

  • Крок 9

    Відправити в духовку при температурі 200 градусів хвилин на 20 до зарум'янювання. В цей час зайнятися начинкою. Жовтки варених яєць натерти на дрібній тертці, порізати кріп і петрушку.

  • Крок 10

    Додати плавлений сир (я використовувала з контейнера, досить рідкої консистенції), трохи солі при необхідності, перемелену суміш перців.

  • Крок 11

    Все добре перемішати. Викласти в зарумянившийсь воловани і відправити в духовку ще на 5-7 хвилин.

  • Крок 12

    Воловани готові! Вони хороші як в гарячому, так і в охолодженому вигляді. І навіть на наступний день, якщо раптом залишаться)) Відмінний варіант закуски до вина! І не тільки

Схожі рецепти:
Загрузка...
Додавання коментаря
Напівжирний Нахилений текст Підкреслений текст Перекреслений текст | Вирівнювання по лівому краю По центру Вирівнювання по правому краю | Вставка смайликів Вибір кольору | Прихований текст Вставка цитати Перетворити вибраний текст з транслітерації в кирилицю Вставка спойлеру
Меню повара
Перейти до меню повара: