Пиріг з м'ясом

Пиріг з м'ясом


У світле свято Різдва хочеться почастувати самих близьких і друзів чимось смачним, і, пиріг, спечений своїми руками, мені здається, найкращим стравою для сімейного торжества. Тим більше багато дотримувалися посту, після якого дуже хочеться саме того, що було не можна - м'ясний пиріг доведеться до речі. Взагалі, я переконана в тому, що домашня випічка створює в сім'ї тепло і затишок, адже при вимішування тіста і його подальшому приготуванні господиня передає енергетику і позитивні емоції. Саме тому варто частіше балувати рідних подібними стравами.
Пиріг з м
0
0
08 січ
Інгредієнти:
  • Свиняча вирізка - 450 г
  • Ріпчаста цибуля - 1 шт.
  • Дріжджі 11 г
  • Молоко - 300 мл
  • Яйця курячі - 2 шт.
  • Вершкове масло - 100 г
  • Борошно - 600 г
  • Рослинне масло - 3 ст. ложки
  • Цукор - 1-2 ч. ложки
  • Сіль - ½ ч. ложки
  • Чорний мелений перець - за смаком
Спосіб приготування:
  • Крок 1

    В 100 мл теплого молока розчинити цукор і додати дріжджі. Залишити на 20 хвилин до освіти «шапки» в результаті бродіння.

  • Крок 2

    З'єднати в окремій ємності підійшли дріжджі, розтоплене вершкове масло, інше тепле молоко і 1 яйце. Посолити і всипати борошно.

  • Крок 3

    Замісити тісто і залишити його в теплому місці на 20 хвилин, накривши тканиною.

  • Крок 4

    М'ясо нарізати дуже дрібними шматочками.

  • Крок 5

    Потім в нагрітій сковороді з рослинним маслом підсмажити м'ясо, не забувши посипати перцем і сіллю за смаком. Дрібно нарізати цибулю і додати до м'яса, готувати ще хвилин 5.

  • Крок 6

    Від тіста відокремити невеликий шматочок, який піде потім на прикраси пирога, решта поділити навпіл. Одну частину розкачати і викласти начинку, залишивши з боків відступи.

  • Крок 7

    Розкачати другу частину - покласти її зверху і защепити краї.

  • Крок 8

    Прикрасити пиріг на свій смак і змастити поверхню яєчним жовтком з 2 ч. ложками води.

  • Крок 9

    Випікати в духовці з температурою 180 градусів приблизно 50 хвилин.

  • Крок 10

    Приємного апетиту!

Схожі рецепти:
Загрузка...
Додавання коментаря
Напівжирний Нахилений текст Підкреслений текст Перекреслений текст | Вирівнювання по лівому краю По центру Вирівнювання по правому краю | Вставка смайликів Вибір кольору | Прихований текст Вставка цитати Перетворити вибраний текст з транслітерації в кирилицю Вставка спойлеру
Меню повара
Перейти до меню повара: