Загрузка...

Сирно-часниковий калач

Сирно-часниковий калач


Рецепт, яким хочу поділитися, дізналася на одному з інтернетівських сайтів. Мені дуже сподобався спосіб приготування і подачі (не треба нарізати на шматочки, досить просто відламати один з кульок) і я вирішила спекти. Оригінальне його назва - хліб сирно-часниковий. Але з тієї кількості інгредієнтів, що входить до складу, обсяг тіста вийшов невеликий (або форма для випічки у мене надто велика), загалом у результаті вийшов смачний, «пухнастий» калач.
Сирно-часниковий калач
0
0
04 гру
Інгредієнти:
  • борошно - 350 г
  • вода (тепла) - 250 мл
  • сухі дріжджі - 1,5 ч.л.
  • сіль - 1 ч.л.
  • маргарин або вершкове масло (розтоплене) - 80 г
  • цукор - 1 ст.л.
  • часник сухий за смаком
  • сир твердий - 50 г
  • сіль - 1/3 ч.л.
Спосіб приготування:
  • Крок 1

    У глибоку миску всипаємо борошно.

  • Крок 2

    У теплій воді розчиняємо сухі дріжджі.

  • Крок 3

    Потім вливаємо в борошно. Додаємо сіль і цукор.

  • Крок 4

    Замішуємо м'яке тісто. З готового тіста катаємо невеликі кульки, діаметром 2-3 див.

  • Крок 5

    Маргарин або вершкове масло розтоплюємо на повільному вогні. Трохи охолоджуємо. А теплий маргарин або вершкове масло всипаємо сухий часник (якщо його немає, то можна використовувати свіжий).

  • Крок 6

    Додаємо солі. Перемішуємо.

  • Крок 7

    Твердий сир натираємо на дрібній тертці.

  • Крок 8

    Кожну кульку з тіста занурюємо в суміш часнику і масла.

  • Крок 9

    Викладаємо по колу у форму для випікання кексів. Я використовувала звичайну круглу форму, помістивши в центр стаканчик з фольги. Коли дно форми заповниться кульками, перший шар посипаємо натертим сиром. Потім знову викладаємо кульки попередньо зануривши їх у часникову суміш. Другий шар теж посипаємо сиром.

  • Крок 10

    З усього тіста у мене вийшло 2 шари кульок. Тепер форму з калачем відправляємо в тепле місце для того щоб тісто вийшло, десь на 1-2 години.

  • Крок 11

    Після того, як калач збільшиться в два рази, випікаємо його в духовці при температурі 180-200 градусів до готовності. У процес випікання я накривала форму фольгою, для того, щоб сир не підгорів. Готовий калач виймаємо з форми. Приємного апетиту.

Схожі рецепти:
Загрузка...
Додавання коментаря

УВАГА! Ви не можете добавити коментарій! Шановний відвідувач, Ви зайшли на сайт як незареєстрований користувач.
Ми рекомендуємо Вам зареєструватися або увійти на сайт під своїм ім'ям.

Меню повара


Перейти до меню повара: