Сирно-часниковий калач

Сирно-часниковий калач


Рецепт, яким хочу поділитися, дізналася на одному з інтернетівських сайтів. Мені дуже сподобався спосіб приготування і подачі (не треба нарізати на шматочки, досить просто відламати один з кульок) і я вирішила спекти. Оригінальне його назва - хліб сирно-часниковий. Але з тієї кількості інгредієнтів, що входить до складу, обсяг тіста вийшов невеликий (або форма для випічки у мене надто велика), загалом у результаті вийшов смачний, «пухнастий» калач.
Сирно-часниковий калач
0
0
04 гру
Інгредієнти:
  • борошно - 350 г
  • вода (тепла) - 250 мл
  • сухі дріжджі - 1,5 ч.л.
  • сіль - 1 ч.л.
  • маргарин або вершкове масло (розтоплене) - 80 г
  • цукор - 1 ст.л.
  • часник сухий за смаком
  • сир твердий - 50 г
  • сіль - 1/3 ч.л.
Спосіб приготування:
  • Крок 1

    У глибоку миску всипаємо борошно.

  • Крок 2

    У теплій воді розчиняємо сухі дріжджі.

  • Крок 3

    Потім вливаємо в борошно. Додаємо сіль і цукор.

  • Крок 4

    Замішуємо м'яке тісто. З готового тіста катаємо невеликі кульки, діаметром 2-3 див.

  • Крок 5

    Маргарин або вершкове масло розтоплюємо на повільному вогні. Трохи охолоджуємо. А теплий маргарин або вершкове масло всипаємо сухий часник (якщо його немає, то можна використовувати свіжий).

  • Крок 6

    Додаємо солі. Перемішуємо.

  • Крок 7

    Твердий сир натираємо на дрібній тертці.

  • Крок 8

    Кожну кульку з тіста занурюємо в суміш часнику і масла.

  • Крок 9

    Викладаємо по колу у форму для випікання кексів. Я використовувала звичайну круглу форму, помістивши в центр стаканчик з фольги. Коли дно форми заповниться кульками, перший шар посипаємо натертим сиром. Потім знову викладаємо кульки попередньо зануривши їх у часникову суміш. Другий шар теж посипаємо сиром.

  • Крок 10

    З усього тіста у мене вийшло 2 шари кульок. Тепер форму з калачем відправляємо в тепле місце для того щоб тісто вийшло, десь на 1-2 години.

  • Крок 11

    Після того, як калач збільшиться в два рази, випікаємо його в духовці при температурі 180-200 градусів до готовності. У процес випікання я накривала форму фольгою, для того, щоб сир не підгорів. Готовий калач виймаємо з форми. Приємного апетиту.

Схожі рецепти:
Загрузка...
Додавання коментаря
Напівжирний Нахилений текст Підкреслений текст Перекреслений текст | Вирівнювання по лівому краю По центру Вирівнювання по правому краю | Вставка смайликів Вибір кольору | Прихований текст Вставка цитати Перетворити вибраний текст з транслітерації в кирилицю Вставка спойлеру
Меню повара
Перейти до меню повара: