Пиріг зі свіжими грибами з пісочного тіста

Пиріг зі свіжими грибами з пісочного тіста


У прекрасний осінній день ми поїхали в ліс «подихати повітрям» і, не особливо намагаючись, назбирали кошик грибів: маслюків, боровиків, польських і ще якихось :)) І чомусь дуже захотілося спекти пиріг зі свіжими грибами, але щоб тісто було швидке, що не дріжджове, не мокра і не сухе, а розсипчасте, а гриби, щоб були добре просмаженими, але не випадали з пирога при їжі, як це часто буває при сухуватою начинці.
Пиріг вийшов чудовий, із запахом справжніх лісових грибів та смачним тестом, яке тане в роті.
Пиріг зі свіжими грибами з пісочного тіста
+1
0
20 лис
Інгредієнти:
  • 2,5 склянки борошна
  • 100 г вершкового масла або маргарину
  • 100 г майонезу
  • 1 яйце
  • 1 ч. л. цукру
  • 1 ч. л. солі
  • 2 ч. л. розпушувача
  • 2-3 ст. л. холодної води
  • 1 жовток для змащення пирога
  • 1 кг свіжих грибів
  • 1 велика цибулина
  • 1 плавлений сирок
  • сіль
  • рослинне масло
Спосіб приготування:
  • Крок 1

    Гриби почистіть, замочіть в холодній підсоленій воді на 15 хвилин, потім промийте ще 2-3 рази. Покладіть в каструлю, залийте холодною водою, як тільки гриби закиплять і підніметься піна, злийте воду, знову залийте холодною водою і варіть гриби 10 хвилин, злийте гриби через друшляк і залиште, щоб стекла вода.

  • Крок 2

    У сковороді розігрійте трохи рослинного масла. Гриби наріжте невеликими шматочками і викладіть в розігріте рослинне масло. Коли в грибах випарується вся рідина і гриби почнуть потріскувати, додайте нарізану кубиками цибулю і обсмажуйте поки цибуля і грибочки не набудуть гарний світло-коричневий колір і апетитний запах смаженої цибулі з грибами. Потім додайте до грибам нарізаний шматочками плавлений сирок і добре перемішайте його з грибами. Сирок повинен бути натуральний з підвищеною жирністю. Якщо, суміш здасться вам сухуватою, додайте 1 ст. ложку майонезу або сметани.

  • Крок 3

    Масло, майонез, яйце, сіль, цукор, 2 ст. л. холодної води, розмішайте виделкою у великій мисці, додайте просіяне борошно, розпушувач і замісити тісто. Вимішуйте тісто недовго, якщо воно вийшло тугим, додайте ще одну ложку холодної води і вимішуйте, поки не почне відлипати від рук, дайте йому постояти поки дожаріть і трохи охолонуть гриби.

  • Крок 4

    Розігрійте духовку до 200 ° С, форму для випічки змастіть рослинною олією. Від тесту відокремте 2/3 частини і розкачайте коло на 5 см більше діаметру форми, потім викладіть його в форму, так щоб закрити тестом дно і борти. Проведіть зверху качалкою і зріжте зайве тісто, потім розкачайте залишилася ½ частину тіста і накрийте їм форму, з'єднавши краю. У жовток додайте 1 ч. ложку води, розмішайте і пензликом змастіть верх пирога, випікайте в духовці 20-25 хвилин при температурі 200 ° С . Подавайте пиріг зі свіжими грибами до чаю або з соусами бешамель , тартар .

Схожі рецепти:
Загрузка...
Додавання коментаря
Напівжирний Нахилений текст Підкреслений текст Перекреслений текст | Вирівнювання по лівому краю По центру Вирівнювання по правому краю | Вставка смайликів Вибір кольору | Прихований текст Вставка цитати Перетворити вибраний текст з транслітерації в кирилицю Вставка спойлеру
Меню повара
Перейти до меню повара: