Загрузка...

Пиріг зі свіжими грибами з пісочного тіста

Пиріг зі свіжими грибами з пісочного тіста


У прекрасний осінній день ми поїхали в ліс «подихати повітрям» і, не особливо намагаючись, назбирали кошик грибів: маслюків, боровиків, польських і ще якихось :)) І чомусь дуже захотілося спекти пиріг зі свіжими грибами, але щоб тісто було швидке, що не дріжджове, не мокра і не сухе, а розсипчасте, а гриби, щоб були добре просмаженими, але не випадали з пирога при їжі, як це часто буває при сухуватою начинці.
Пиріг вийшов чудовий, із запахом справжніх лісових грибів та смачним тестом, яке тане в роті.
Пиріг зі свіжими грибами з пісочного тіста
+1
0
20 лис
Інгредієнти:
  • 2,5 склянки борошна
  • 100 г вершкового масла або маргарину
  • 100 г майонезу
  • 1 яйце
  • 1 ч. л. цукру
  • 1 ч. л. солі
  • 2 ч. л. розпушувача
  • 2-3 ст. л. холодної води
  • 1 жовток для змащення пирога
  • 1 кг свіжих грибів
  • 1 велика цибулина
  • 1 плавлений сирок
  • сіль
  • рослинне масло
Спосіб приготування:
  • Крок 1

    Гриби почистіть, замочіть в холодній підсоленій воді на 15 хвилин, потім промийте ще 2-3 рази. Покладіть в каструлю, залийте холодною водою, як тільки гриби закиплять і підніметься піна, злийте воду, знову залийте холодною водою і варіть гриби 10 хвилин, злийте гриби через друшляк і залиште, щоб стекла вода.

  • Крок 2

    У сковороді розігрійте трохи рослинного масла. Гриби наріжте невеликими шматочками і викладіть в розігріте рослинне масло. Коли в грибах випарується вся рідина і гриби почнуть потріскувати, додайте нарізану кубиками цибулю і обсмажуйте поки цибуля і грибочки не набудуть гарний світло-коричневий колір і апетитний запах смаженої цибулі з грибами. Потім додайте до грибам нарізаний шматочками плавлений сирок і добре перемішайте його з грибами. Сирок повинен бути натуральний з підвищеною жирністю. Якщо, суміш здасться вам сухуватою, додайте 1 ст. ложку майонезу або сметани.

  • Крок 3

    Масло, майонез, яйце, сіль, цукор, 2 ст. л. холодної води, розмішайте виделкою у великій мисці, додайте просіяне борошно, розпушувач і замісити тісто. Вимішуйте тісто недовго, якщо воно вийшло тугим, додайте ще одну ложку холодної води і вимішуйте, поки не почне відлипати від рук, дайте йому постояти поки дожаріть і трохи охолонуть гриби.

  • Крок 4

    Розігрійте духовку до 200 ° С, форму для випічки змастіть рослинною олією. Від тесту відокремте 2/3 частини і розкачайте коло на 5 см більше діаметру форми, потім викладіть його в форму, так щоб закрити тестом дно і борти. Проведіть зверху качалкою і зріжте зайве тісто, потім розкачайте залишилася ½ частину тіста і накрийте їм форму, з'єднавши краю. У жовток додайте 1 ч. ложку води, розмішайте і пензликом змастіть верх пирога, випікайте в духовці 20-25 хвилин при температурі 200 ° С . Подавайте пиріг зі свіжими грибами до чаю або з соусами бешамель , тартар .

Схожі рецепти:
Загрузка...
Додавання коментаря

УВАГА! Ви не можете добавити коментарій! Шановний відвідувач, Ви зайшли на сайт як незареєстрований користувач.
Ми рекомендуємо Вам зареєструватися або увійти на сайт під своїм ім'ям.

Меню повара


Перейти до меню повара: