Загрузка...

Мусака

Мусака
0
0
28 сер
Мусака


Давайте приготуємо одне з найпопулярніших страв Кіпрської кухні - мусака.

Основні інгредієнти:
• 1 кг кабачків або баклажанів;
• Дві картоплини;
• Пів склянки соняшникової або оливкової олії;
• Дві цибулини;
• 500г свинячого, баранячого або яловичого м'яса;
• Два тертих помідора або 400г консервованих томатів;
• Пів чайної ложки тертої кориці;
• Пів чайної ложки солі;
• Пів склянки червоного вина;
• По половині чайної ложки перцю і орегано.

Інгредієнти для соусу Бешамель:
• 4ст. л вершкового масла;
• Пів чайної ложки перцю, солі;
• 4 ст.л. борошна;
• Два яйця;
• 1л молока (кип'яченого);
• Трохи сиру для присипки.

Процес приготування:
• Баклажани порізати товстими скибочками, уздовж довжини, а картопля товстими колами по ширині. Цибулю порізати товстими великими кільцями.
• В маслі обсмажте скибочки баклажанів (кабачків) та картоплі, іноді перевертаючи їх, щоб продукти знайшли золотисту скориночку. Залиште на паперовому рушнику обсмажені продукти, щоб позбутися від надлишків олії.
• Цибуля потрібно обсмажити до м'якості, потім додайте до нього фарш і теж трохи обсмажте.
• Додайте приправи, спеції, помідори (консервовані томати), вино і сіль і тушкуйте все 30 хв, поки рідина не вбереться.
• Для приготування соусу, розімніть масло в каструлі, додайте необхідну кількість борошна, потім потроху додавайте молока при цьому, постійно помішуючи, щоб не утворювалися грудочки.
• Додайте перець і сіль. Коли суміш почне закипати, потрібно знімати її з вогню і продовжувати помішувати пару хвилин. Помішуючи, додайте яйця.
• Для мусака скористайтесь формою випічки розміром 25х25 див. укладіть Шарами картоплю, баклажани (кабачки), покрийте фаршем і знову покладіть шар картоплі, баклажанів (кабачків). Зверху налийте соус Бешамель і посипте сиром.
• Випікайте страву в духовці на помірній температурі близько години, поки верхівка запіканки не придбає золотисту скориночку.
Схожі рецепти:
Загрузка...
Додавання коментаря

УВАГА! Ви не можете добавити коментарій! Шановний відвідувач, Ви зайшли на сайт як незареєстрований користувач.
Ми рекомендуємо Вам зареєструватися або увійти на сайт під своїм ім'ям.

Меню повара


Перейти до меню повара: