Загрузка...

Дріжджові млинці рецепт з фото

Дріжджові млинці рецепт з фото


Напевно, у кожної господині свій рецепт дріжджових млинців. Я Вам пропоную сімейний, улюблений рецепт. І нехай з млинцями доведеться повозитися, зате результат буде - пальчики оближеш!
Дріжджові млинці рецепт з фото
+2
0
22 лис
Інгредієнти:
  • Молоко 500 мл
  • Дріжджі сухі швидкодіючі 2 ч.л.
  • Цукор-пісок 1 ст.л.
  • Борошно пшеничне 250-300 г
  • Яйце куряче 2 шт.
  • Масло вершкове 60 г
  • Сіль 1 трісок.
Спосіб приготування:
  • Крок 1

    Отже, для млинців потрібні прості інгредієнти. Знаю, що багато хто звик використовувати в млинцевому тісті рослинне масло. Якщо Вам так більше подобається, сміливо замінюйте! Я роблю дріжджові млинці не солодкими, тому й цукру кладу небагато. Можна і збільшити кількість цукру, але не факт, що млинці стануть особливо солодше, адже дріжджі так люблять "харчуватися" цукром)))) Чому неточно написала, скільки потрібно муки? Ну, тут все просто. Хочете товстеньких млинчиків - кладіть борошна побільше; тоненькі млинці вийдуть, якщо покласти трохи борошна.

  • Крок 2

    У теплому молоці розводимо дріжджі, додаємо цукор, близько 150 г борошна. Тісто перемішуємо - "заводимо" - і ставимо в тепле місце для підйому опари. У мене пішло на це дійство приблизно 20 хвилин.

  • Крок 3

    Багато ставлять опару в духовку при 40 градусах. Але у мене духовки немає, тому я виходжу з положення "бабусиним способом"))). Миску з тістом ставлю в ще більшу по діаметру миску з дуже теплою водою. І накриваю лляним рушником (так завжди вчила мене робити ще моя бабуся).

  • Крок 4

    Поки опара підходить, потрібно добре розтерти яйця з вершковим маслом. Строго кажучи, добре б розтерти з маслом тільки жовтки. А білки збити окремо. І також, окремо, ввести в тісто. Але мені, як звичайно, лінь, та й часу немає, от і обходжуся експрес-методом)

  • Крок 5

    Коли тісто вперше підійде, то я ввожу в нього яйця з маслом, додаю решту борошна і трохи солю - буквально 1-ої дрібки солі буде достатньо. Тісто акуратно перемішуємо і залишаємо ще в теплі приблизно на 1 годину. За цей час можна переробити купу справ по дому! Наприклад, посидіти в Інтернеті)))) Приблизно ось так виглядає готове дріжджове тісто.

  • Крок 6

    Розпечену млинцеву сковороду перед першим млинцем краще змастити маслом (я використовувала для цього силіконовий пензлик). Наливаємо на середину сковорідки тісто і крутим сковороду по колу, рівномірно розподіляючи тісто. Можна починати пекти! Як тільки з одного боку млинчик зарум'яниться, хвацько перевертаємо його на іншу сторону. Готово? Рум'яний і з другої сторони? Знімаємо млинець на тарілочку, змащуємо маслом і беремося за випікання наступного млинчика! І так всі 18 разів!))) Саме стільки млинців вийшло у мене з цієї кількості тіста. І знаєте, що? У мене в родині є "блинная гра": я не роблю рівні краї у млинців, що не намагаюся вирівняти коло, зате потім ми угадваем, на що більше схожий саме цей млинець)))))) І виходить, що їсти не млинець, а "хмаринку", "машину", "сніжинку" і т.д. Зазвичай млинці фотографують в отакому рустикальном стилі: дерев'яні ложки, матрьошки, барила з медом, самовари ... А я впевнена - млинці сучасні!!! Пізніше ранок вихідного дня ... Балкон або тераса ... Накритий столик ... Млинці, квіти, чай-каву ... І сім'я ... Сонечко заливає терассу, а Ви мружачись від задоволення ... Хіба це не затишно? Хіба не сучасно? Приємного Вам апетиту з дріжджовими млинцями!

Схожі рецепти:
Загрузка...
Додавання коментаря

УВАГА! Ви не можете добавити коментарій! Шановний відвідувач, Ви зайшли на сайт як незареєстрований користувач.
Ми рекомендуємо Вам зареєструватися або увійти на сайт під своїм ім'ям.

Меню повара


Перейти до меню повара: