Загрузка...

Млинці товсті на кефірі рецепт з фото

Млинці товсті на кефірі рецепт з фото


На Масляну завжди печуть млинці. Різні - і тонкі, і товсті, і на молоці, і на кефірі. Я Вам пропоную варіант товстих млинців на кефірі - вони відмінно підійдуть для млинцевих тортів і рулетів.
Млинці товсті на кефірі рецепт з фото
0
0
22 лис
Інгредієнти:
  • Кефір 1 ст.
  • Яйце куряче 3 шт.
  • Сода харчова 1 ч.л.
  • Масло рослинне 2 ст.л.
  • Сіль 1 трісок.
  • Борошно пшеничне 300 г
Спосіб приготування:
  • Крок 1

    Змішаємо кефір і яйця. Краще, звичайно, брати не кефір, а кисле молоко. Якщо ж кефір зовсім свіжий, додайте до нього дрібку лимонної кислоти.

  • Крок 2

    Додаємо сіль (на кінчику ножа), соду і рослинне масло. Перемішуємо тісто доти, поки воно не почне "пузиритися". Тепер потроху додаємо борошно. Я раніше ніколи не знала, скільки саме борошна йде в тісто, завжди використовувала її на око. Але цього разу спеціально заміряла мірною склянкою - 300 г. І все одно це не точно. Справа в тому, що і кефір різного ступеня рідини, і яйця різного розміру - з точною кількістю борошна вгадати важко. Орієнтуйтеся на те, що тісто по консистенції має бути, як ряжанка.

  • Крок 3

    Ви напевно помітили, що в тісті немає цукру. Так, я зробила це навмисне - млинці стали більш універсальними. Їх тепер можна їсти і з солодкими начинками, і з будь-якими іншими. Я, наприклад, ці млинці пекла для млинцевого рулету (обов'язково Вам його покажу). Отже, тісто готове, починаємо пекти млинці. Все, як завжди: ополоником наливаємо на розігріту суху сковороду тісто, крутим сковородочку, розподіляючи по всій її площині тісто. І печемо. Я наливала досить багато тіста, щоб млинці були товстенькими. Зауважте, млинці стають "в дірочку" вже відразу))))

  • Крок 4

    Готові млинці складаємо на тарілку стопкою, обов'язково змащуючи кожен млинець вершковим маслом. Приємного апетиту! І з Масляною!

Схожі рецепти:
Загрузка...
Додавання коментаря

УВАГА! Ви не можете добавити коментарій! Шановний відвідувач, Ви зайшли на сайт як незареєстрований користувач.
Ми рекомендуємо Вам зареєструватися або увійти на сайт під своїм ім'ям.

Меню повара


Перейти до меню повара: