Повітряні шоколадні оладки на кефірі

Повітряні шоколадні оладки на кефірі


Шоколадні оладки - найдоступніший і простий у приготуванні десерт, яким із задоволенням поснідає вся родина. Такі оладки можна приготувати з сюрпризом, якщо додати в тісто трохи родзинок або шоколадної крихти (дрібно поламаного шоколаду).
Повітряні шоколадні оладки на кефірі
+2
0
12 лис
Інгредієнти:
  • 1,5 склянки борошна
  • 2 ст. л. какао (без верху)
  • 1 ч. л. ванільного цукру
  • 1/3 ч. л. кориці
  • 1 склянка кефіру
  • 1/2 ч. л. питної соди
  • 1 яйце
  • 4 ст. л. цукру
  • родзинки або шоколадна кришачи (за бажанням)
  • рослинне масло (без запаху)
Спосіб приготування:
  • Крок 1

    У мисці змішайте просіяне борошно з какао, ванільним цукром і корицею (кориця добре підкреслює смак шоколаду).

  • Крок 2

    Щоб погасити харчову соду, змішайте її з кефіром. Потім додайте в борошно кефір, яйце, цукор і ретельно перемішайте. Тісто має бути густим і насилу стікати з ложки. Можна всі компоненти змішати в блендері, а сюрприз (шоколадну крихту, родзинки) додайте в самому кінці і перемішайте ложкою.

  • Крок 3

    Викладайте тісто на сковороду з розігрітим рослинним маслом столовою ложкою, обсмажте оладки з двох боків до готовності. При подачі полийте оладки розтопленим шоколадом або збитими вершками.

  • Крок 4

    Для того, щоб шоколадні оладки виглядали вишуканим десертом, прикрасьте їх полуницею і тертим шоколадом. У тісто для оладок на кефірі достатньо одного яйця і як показала практика, чим менше яєць в оладки, тим вони ніжніше, а на хорошому кущем кефірі оладки можна готувати без додавання яєць.

Схожі рецепти:
Загрузка...
Додавання коментаря
Напівжирний Нахилений текст Підкреслений текст Перекреслений текст | Вирівнювання по лівому краю По центру Вирівнювання по правому краю | Вставка смайликів Вибір кольору | Прихований текст Вставка цитати Перетворити вибраний текст з транслітерації в кирилицю Вставка спойлеру
Меню повара
Перейти до меню повара: