Загрузка...

Млинці на кефірі з яблучним пюре

Млинці на кефірі з яблучним пюре


Млинці, приготовані на кефірі за цим рецептом, виходять дуже ніжними і повітряними, для них підійде будь-яка начинка. Млинці, на мій погляд, дуже смачні, підготовка нескладна. За бажанням, приготувати їх можна без начинки, а подати з медом, варенням або зі сметаною.
Млинці на кефірі з яблучним пюре
0
0
12 лис
Інгредієнти:
  • 200 мл кефіру
  • 0,5 ч. л. харчової соди
  • 0,5 ч. л. солі
  • 1-2 ст. л. цукру (за смаком)
  • 2 яйця
  • 3 ст. л. води
  • 6 ст. л. борошна (з маленькою гіркою), приблизно 150 г або 170 г)
  • 2 ст. л. рослинної олії
  • яблучне пюре
Спосіб приготування:
  • Крок 1

    У кефір додайте харчову соду (вона погаситься в кефірі), сіль, цукор, яйця, воду (вода трохи розбавить кефір і млинчики будуть тонше), всі інгредієнти перемішайте віночком. Поступово, додавайте борошно, добре перемішайте, щоб не було грудочок, додайте 1-2 ст. ложки рослинної олії (млинці будуть легко зніматися зі сковороди). Якщо ви хочете тонкі млинчики, тісто не повинно бути густим.

  • Крок 2

    Перед першим млинцем змастіть сковороду рослинною олією. На великому вогні розігрійте сковороду, піднесіть руку до сковороді, якщо від неї йде жар, можна починати випікати млинці. Налийте на середину сковороди, приблизно половину поварешки тесту, розгойдайте сковороду, щоб тісто рівномірно розтеклося по ній. Коли побачите, що краї млинця рожевіють, а млинець пузириться, можна перевертати на іншу сторону. Млинці випікайте на сильному вогні.

  • Крок 3

    На середину млинця покладіть начинку, загорніть млинець конвертиком або намажте млинець яблучним повидлом і загорніть трубочкою, а трубочки наріжте рулетиками. Дуже ефектно виглядають млинцеві рулетики з яскравим джемом (вишневим, смородиновим, абрикосовим ).

  • Крок 4

    Якщо у вас немає заготовленого на зиму яблучного пюре, приготуйте його з свіжих яблук, для цього очищені і нарізані шматочками яблука тушкуйте з цукром до консистенції пюре.

Схожі рецепти:
Загрузка...
Додавання коментаря

УВАГА! Ви не можете добавити коментарій! Шановний відвідувач, Ви зайшли на сайт як незареєстрований користувач.
Ми рекомендуємо Вам зареєструватися або увійти на сайт під своїм ім'ям.

Меню повара


Перейти до меню повара: