Рецепти з фото і відео

Бездріжджовий хліб

Бездріжджовий хліб
+1
0
06 вер
Бездріжджовий хліб


Вперше я спробувала такий житній хліб, у своєї доброї знайомої. Обшукавши очима кухню, я так і не знайшла хлібопічки. Була дуже здивована, а вона відкрила мені секрет приготування такого хліба. Зараз, я для своєї сім'ї в магазині хліб не купую, а тільки, печу сама. Отже, бездріжджовий хліб це дуже просто.

Основні інгредієнти:
• 250 грам - житнє борошно;
• 100 грам - фариновый цукор;
• Очищені насіння соняшнику, кмин, вода, сіль і закваска.

Процес приготування:
• Для початку потрібно взяти звичайний чорний хліб, замочити його в кефірі і залишити в дуже теплому місці. Залишаємо на дві доби, кілька разів в добу перемішуємо. Виходить прекрасна закваска.
• На одну буханку хліба, змішуємо сто грамів закваски, додаємо борошно, півлітра води. Накриваємо поліетиленом і залишаємо в теплому місці на 12 годин.
• Потім додаємо 100 грамів закваски та інші інгредієнти, ретельно вимішуємо.
• В глибокий протвень кладемо папір для випікання, і вивалюємо наше тісто. Випікаємо до готовності хлібця.
• Як буде готовий, дістаємо з протвень і накриваємо трохи вологою серветкою на пару годин. І все, готовий хлібець.
• До свята можна приготувати хліб з різними цукатами або іншими, самими різноманітними начинками, які вам подобаються. Хліб довго не черствіє і залишається ароматним. Але якщо ви все не скушаете, можна залишити пару шматочків хліба, засушених, щоб потім не купувати хліб для закваски.
Схожі рецепти:
Загрузка...
Додавання коментаря
Напівжирний Нахилений текст Підкреслений текст Перекреслений текст | Вирівнювання по лівому краю По центру Вирівнювання по правому краю | Вставка смайликів Вибір кольору | Прихований текст Вставка цитати Перетворити вибраний текст з транслітерації в кирилицю Вставка спойлеру
Меню повара
Перейти до меню повара: