Загрузка...

Тонкі млинці на кефірі

Тонкі млинці на кефірі
0
0
03 вер
Тонкі млинці на кефірі


Млинці - це істинно російське блюдо і готується на Русі з найдавніших часів. Історія їх появи починалася ще в період язичництва. Є багато рецептів для приготування млинців, у цій статті розповімо вам, як приготувати тонкі млинці на кефірі, які є самим традиційним видом російських млинців.
Саме слово «блін», на думку історика Похльобкіна утворилося від спотворення слова «млин», що означало «молоти». Цим словом називали майже будь-яку їжу з борошна. Млинці були обрядовим блюдом, жителі стародавньої Русі готували їх тільки на Масницю. Блін вважався стравою, яку необхідно було вживати тільки руками. Категорично заборонялося розрізати млинці або протикати їх, так як млинці вважалися подобою Сонця. Якщо все-таки билин був пошкоджений в процесі трапези, то людини, його зіпсував, карали биттям палицею до смерті.
У справжні час млинці вже не готують виключно на Масляну, і їдять їх не тільки руками, і нікого не б'ють за «наругу» над стравою. Млинці стали чудовою закускою до чаю. З'явилися сотні різних рецептів, як приготувати млинці.

Інгредієнти:
• Кефір - 0,5 літрів,
• Яйця - 3 штуки,
• Цукор - 1 столова ложка,
• Сіль - 0,5 чайної ложки,
• Перекаленное і остигле масло - 150 мілілітрів,
• Борошна - 1,5-2 склянки,
• Щіпка соди,
• Лимонний сік або яблучний оцет 1 чайна ложка.

Рецепт приготування:
• В маленьку емальовану чашку налийте кефір, додайте туди яйця і добре все перемішайте.
• Після цього, додайте сіль і цукор. Потім соду, перегашенную в яблучному оцті або лимонному соці і перекаленное масло.
• В кінці підсипати борошна і знову перемішайте всі інгредієнти, до тих пір, поки не отримаєте однорідну жидкообразную суміш.
• Спосіб випікання традиційний: нагрійте сковороду на вогні, потім змастіть дно невеликою кількістю масла.
• Заливайте тісто млинців акуратно і тонким шаром.
• Після невеликого підрум'янення переверніть млинець на іншу сторону.
• Коли млинець спечеться з обох сторін, акуратним рухом перекладіть його остигати.
Схожі рецепти:
Загрузка...
Додавання коментаря

УВАГА! Ви не можете добавити коментарій! Шановний відвідувач, Ви зайшли на сайт як незареєстрований користувач.
Ми рекомендуємо Вам зареєструватися або увійти на сайт під своїм ім'ям.

Меню повара


Перейти до меню повара: