Чіабатта

Чіабатта
+2
0
06 вер
Чіабатта


Італійська кухня здавна славиться своїми кулінарними шедеврами. Однак спробувати приготувати страву за оригінальним італійським рецептом можна і вдома. Наприклад, рецепт відомого італійського хліба Чіабатта здається складним тільки на перший погляд. Головна особливість приготування - тісто має бути рідким і підніматися не менше 12 годин, в результаті чого всередині хліба виходить ніжний пористий м'якуш. Ось один з рецептів приготування домашнього хліба чіабатта.

Домашній хліб чіабата
Основні інгредієнти:
• свіжі дріжджі - 30 гр.
• цукор - 1 ст. л.
• борошно - 1 кг.
• сіль - 1 ст. л.
• оливкова олія - 50 мл

Процес приготування:
• Для приготування опари розведіть у склянці теплої води дріжджі з цукром, додайте 100 гр. борошна, перемішайте і залиште в теплому місці на 12 годин.
• Додавши склянку води, змішайте борошно, сіль і оливкове масло. В отриману масу додайте опару. Замісіть тісто. При цьому місити потрібно не менше 20 хвилин, ретельно розтягуючи, складаючи тісто до отримання м'якої маси.
• Змастіть приготовлену ємність рослинним маслом, покладіть в неї тісто і залиште в теплому місці на 1-2 години.
• Після того, як тісто підніметься, викладіть його на посипаний борошном стіл, але не місіть. Розділіть тісто на 3 рівні частини і обережно розтягуючи, надайте форму листа.
• Покладіть хліб на деко, попередньо посипану борошном, і поставте на годину в тепле місце, поки отримані булки не збільшаться в 2 рази.
• Випікайте хліб в розігрітій духовці при температурі 250 градусів 10 хвилин, потім зменшіть температуру до 200 градусів і випікайте до золотистої скоринки ще 15 хвилин.
• Готовий хліб потрібно остудити на решітці.
Схожі рецепти:
Загрузка...
Додавання коментаря
Напівжирний Нахилений текст Підкреслений текст Перекреслений текст | Вирівнювання по лівому краю По центру Вирівнювання по правому краю | Вставка смайликів Вибір кольору | Прихований текст Вставка цитати Перетворити вибраний текст з транслітерації в кирилицю Вставка спойлеру
Меню повара
Перейти до меню повара: