Загрузка...

Чіабатта

Чіабатта
+2
0
06 вер
Чіабатта


Італійська кухня здавна славиться своїми кулінарними шедеврами. Однак спробувати приготувати страву за оригінальним італійським рецептом можна і вдома. Наприклад, рецепт відомого італійського хліба Чіабатта здається складним тільки на перший погляд. Головна особливість приготування - тісто має бути рідким і підніматися не менше 12 годин, в результаті чого всередині хліба виходить ніжний пористий м'якуш. Ось один з рецептів приготування домашнього хліба чіабатта.

Домашній хліб чіабата
Основні інгредієнти:
• свіжі дріжджі - 30 гр.
• цукор - 1 ст. л.
• борошно - 1 кг.
• сіль - 1 ст. л.
• оливкова олія - 50 мл

Процес приготування:
• Для приготування опари розведіть у склянці теплої води дріжджі з цукром, додайте 100 гр. борошна, перемішайте і залиште в теплому місці на 12 годин.
• Додавши склянку води, змішайте борошно, сіль і оливкове масло. В отриману масу додайте опару. Замісіть тісто. При цьому місити потрібно не менше 20 хвилин, ретельно розтягуючи, складаючи тісто до отримання м'якої маси.
• Змастіть приготовлену ємність рослинним маслом, покладіть в неї тісто і залиште в теплому місці на 1-2 години.
• Після того, як тісто підніметься, викладіть його на посипаний борошном стіл, але не місіть. Розділіть тісто на 3 рівні частини і обережно розтягуючи, надайте форму листа.
• Покладіть хліб на деко, попередньо посипану борошном, і поставте на годину в тепле місце, поки отримані булки не збільшаться в 2 рази.
• Випікайте хліб в розігрітій духовці при температурі 250 градусів 10 хвилин, потім зменшіть температуру до 200 градусів і випікайте до золотистої скоринки ще 15 хвилин.
• Готовий хліб потрібно остудити на решітці.
Схожі рецепти:
Загрузка...
Додавання коментаря

УВАГА! Ви не можете добавити коментарій! Шановний відвідувач, Ви зайшли на сайт як незареєстрований користувач.
Ми рекомендуємо Вам зареєструватися або увійти на сайт під своїм ім'ям.

Меню повара


Перейти до меню повара: