Рецепти з фото і відео

Хліб

Хліб
0
0
06 вер
Хліб


Хліб у нас завжди на почесному місці. Він головний. Ну яке ж страву без хліба? Пам'ятаю, колись бабуся діставала з печі і ставила на стіл пахне хліб, одразу ж хотілося спробувати його, навіть не чекаючи, поки охолоне. Раніше купували хліб у магазинах, а тепер купили хлібопічку і самі випікаємо хліб. Це зовсім не складно і дуже смачно. Але навіть якщо у вас немає хлібопічки, то його можна спекти в духовці. Із задоволенням поділюся з вами секретами випікання хліба, які колись відкрила мені бабуся.

Інгредієнти, які знадобляться для приготування хліба:
• 50 г дріжджів
• 1,5 л теплої сироватки
• 1 яйце
• по 1 столовій ложці солі, оцту, води, нетопленого смальцю
• 2 столових ложки рослинного масла
• борошна стільки, скільки вбере тісто

Процес приготування:
• Борошно готуємо заздалегідь, краще з вечора, щоб вона була просіяна і прогріта при кімнатній температурі.
• Беремо дріжджі, кладемо їх у літрову банку, додаємо по 1 столовій ложці борошна, цукру і вливаємо 1,5 склянки теплої води, не можна розводити дріжджі гарячою водою.
• Банку ставимо в тепле місце, але щоб не було жарко, і даємо йому підійти, щоб банку стала майже повною.
• Розчинені в банку дріжджі виливаємо в миску, додаємо 1,5 літра теплої сироватки, яйце, оцет, воду, смалець і ретельно все перемішуємо, поступово додаємо борошно, стільки, скільки вбере тісто, і вимішуємо до тих пір, поки не буде приставати до рук.
• Миску з приготованим тестом накриваємо рушником і ставимо в тепле місце на 4 години, щоб воно підійшло.
• Вся ця процедура займає приблизно 30 хвилин, не більше.
• Тісто ще раз добре вимішуємо, при необхідності додаємо трошки борошна.
• Потім розділяємо тісто на 6 частин, саме стільки прямокутних форм поміщається в моїй газовій духовці.
• Кожну частину тіста ще раз добре перемішуємо, і викладаю у форми, заповнюючи на половину їхнього об'єму.
• Перед формуванням хліба включаємо духовку, поки хліб у формах буде, підходить, духовка тим часом добре прогріється, хліб буде мати красиву золотисту скориночку.
• Хліб у формах повинен підходити при кімнатній температурі, але приусловие, що в кімнаті тепло.
• Небажано ставити форми на тепло, так як тоді тісто буде швидко підніматися, а потрібно, щоб це відбувалося повільніше, але рівномірно.
• Коли хліб у формах виріс, змащуємо його збитим виделкою яйцем і ставимо в добре розігріту духовку.
• Випікаємо хліб в духовці близько години, все залежить від вашої духовки.
• Після того як хліб зарум'яниться, покриється золотистою скоринкою, духовку вимикаємо.
• Спечений хліб виймаємо з форми і обов'язково покриваємо, складеним у кілька разів лляним рушником.
Схожі рецепти:
Загрузка...
Додавання коментаря
Напівжирний Нахилений текст Підкреслений текст Перекреслений текст | Вирівнювання по лівому краю По центру Вирівнювання по правому краю | Вставка смайликів Вибір кольору | Прихований текст Вставка цитати Перетворити вибраний текст з транслітерації в кирилицю Вставка спойлеру
Меню повара
Перейти до меню повара: