» » » Рибний суп з горошком

Рибний суп з горошком

Оцінка 4 з 5
Сьогодні я поспішаю поділитися з вами дуже легким у всіх відносинах супчиком - рибним з горошком. Шматочки моркви в поєднанні з горошинками роблять суп яскравим. Зазвичай я варю його на молоці або в кінці варіння розбавляю вершками, але в моїй родині зараз є піст члени, тому суп буду варити пісним.

Інгредієнти для рецепта «Рибний суп з горошком»:

  • Картопля - 1-2 невеликих
  • Морква - 1 шт
  • Цибуля ріпчаста - 1 шт
  • Горошок 2-3 ст.л.
  • Рибні консерви 1 б. (без томату!) чи свіжа риба - 300 гр.
  • Вода - 2 літри
  • Рослинна олія для обсмажування
  • Сіль, перець, лавровий лист, зелень - за смаком.

Як приготувати «Рибний суп з горошком» в домашніх умовах

  1. Якщо ви варите суп зі свіжої риби, то першим етапом треба буде зварити рибу. Всі маніпуляції проводимо з готовим бульйоном, а в піджарку додаємо не консерви, а розібрану на шматочки рибу, попередньо видаливши з неї всі кісточки. Очищаємо картоплю й нарізаємо його кубиками.
  2. Опускаємо в киплячу воду. Поки вариться картопля, робимо засмажку.
    Ріжемо кубиками моркву і відправляємо в розігріте вершкове масло.
  3. Ріжемо кубиками ріпчасту цибулю, додаємо до злегка підсмаженої моркви.
  4. Відкриваємо консерви і подрібнюємо їх ножем у банку. Я використовую звичайні сардини.
  5. Опускаємо консерви (або відварну рибу) в піджарку, коли цибуля та морква вже підсмажаться.
  6. Тушкуємо 5 хвилин на повільному вогні. Додаємо горошок. Рекомендую не економити на консервованому горошку і вибирати продукцію дорожче, тому що в дешевих банках виробниками використовуються кормові сорти, які тільки псують смак страви.
  7. Можна використовувати як консервований горошок, так і заморожений.
  8. Викладаємо піджарку в каструлю до картоплі, коли останній вже зварився. Солимо, перчимо, додаємо зелень і лавровий лист і залишаємо кип'ятиться на 5-7 хвилин на повільному вогні.
  9. Якщо ви варите молочний рибний суп - замініть половину обсягу води молоком. Або додайте разом з піджаркою 200 гр. не дуже жирних вершків. На молоці суп виходить яскравим і цікавим, але пісний варіант теж дуже смачний. Пісний суп я рекомендую подавати з лимоном.
  10. Тим, хто постує я бажаю міцності духу, і всім - приємного апетиту!
Якщо ви приготували цей рецепт - напишіть те що вийшло!
Не пишіть, коментар «Спасибі, смачно!» Висловлюйте свої емоції більш детально!
  • bowtiesmilelaughingblushsmileyrelaxedsmirk
    heart_eyeskissing_heartkissing_closed_eyesflushedrelievedsatisfiedgrin
    winkstuck_out_tongue_winking_eyestuck_out_tongue_closed_eyesgrinningkissingstuck_out_tonguesleeping
    worriedfrowninganguishedopen_mouthgrimacingconfusedhushed
    expressionlessunamusedsweat_smilesweatdisappointed_relievedwearypensive
    disappointedconfoundedfearfulcold_sweatperseverecrysob
    joyastonishedscreamtired_faceangryragetriumph
    sleepyyummasksunglassesdizzy_faceimpsmiling_imp
    neutral_faceno_mouthinnocent