Солянка рибна рецепт з фото

Солянка рибна рецепт з фото


Смачне і ситне блюдо, зігріваючий душу і тіло в зимові морози. Рецептів рибної солянки я зустрічала багато, а зараз пропоную і Вам приготувати це розкішне блюдо.
Солянка рибна рецепт з фото
0
0
21 лис
Інгредієнти:
  • Форель свіжа хвіст
  • Ух набір (голови і хвости) 1 шт.
  • Цибуля ріпчаста 1 шт.
  • Морква 1 шт.
  • Перець болгарський 1 шт.
  • Картопля молода 5 шт.
  • Томатний соус 2 ст.л
Спосіб приготування:
  • Крок 1

    Одним з них, і виявилася рибна солянка. Тужила наша солянка в горщику і в духовій шафі. І ось це, як мені здається ... зіграло не малу роль. Суп полюбився, я б навіть сказала, що його і на святковий стіл подати не гріх .... Взимку, в наших Вятських краях, водиться неймовірно-смачна риба НАЛИМ. Тіло цього миня, я відправила на жарку. З цибулею, це просто диво. А ось голови і хвости, вирішила не викидати як звичайно. А прикупити ще й червоною рибки і зігріти душу рибної солянкою. Бажання народилося спонтанно, до слиновиділення виношувала цю ідею два дні (лише по неділях свіже надходження щойно виловленої з Вятки риби). Отже, голови і хвости білої риби (річковий) і хороший хвостик форелі. Форель, чистимо від луски ... Наш суп-набір для солянки, готовий!

  • Крок 2

    Заливаємо воду, щоб закривала рибу. Варимо в спеціях і навіть з лавровим листом. Тут він не псує, а те що треба. У мене перець чорний горошком і лаврик. Просто шматки цибулі покидала (потім ми їх виловимо). Морська сіль ... солимо відразу ...

  • Крок 3

    Поки наша рибка вариться, ми готуємо овочі: цибуля, морква і болгарський перець. Я б ще поклала помідорок Черрі, але їх не було. Кидаємо на сковороду на оливкову олію.

  • Крок 4

    Пасеруємо наші овочі. Ретельно до золотистих кольорів і божественного аромату. Туди ж додаємо томатний соус і дрібно нарізані мариновані карнішони. Якщо у вас є солоні огірочки, то можна і їх. Але головне правило солянки (кислинка) забувати не варто. А тому я віддаю перевагу мариновані огірочки. Тушкуємо на сковороді майже до готовності.

  • Крок 5

    Проціджений рибний бульйон переливаємо в горщик. Туди ж відправляємо: пасеровані овочі. Крупно нарізану картоплю. Кладу його заради чоловіка, він не сприймає супи без картоплі. А так як я не їм картоплю, ріжу крупно, щоб легко було його уникнути при накладанні в свою тарілку. А вже чоловік, у своїй тарілочці його ложечкою і поріже дрібніші. Перед тим як поставити горщик в духовку, додаю туди кругляшок лимона і очищену від кісток рибу.

  • Крок 6

    Рибу від шкурки очищаю. Забираю всі кісточки і в горщик потрапляє лише бездоганну філе.

  • Крок 7

    Поки соляночка нудиться в духовці (у мене годину тужила, я нікуди не поспішала), займаємося оливками. Температура не висока, 180 градусів і програма «Бабусина духовка". Я люблю фірму "Бондюель". Оливки без кісточки. Ріжемо коліщатками.

  • Крок 8

    Кидаємо тоді, коли вимкнули духовку. Закинули свіжий лавровий лист. І пару часточок свіжого лимона. Горщик залишаємо в вимкненій духовці ще хвилин на 15.

  • Крок 9

    Подаємо зі сметаною і зеленою цибулею. Бажано, зробити тости з хліба, типу "Бородінський". Чоловік куштував з парою стопкою горілочки. Прийшов з гаража з червоним носом. Дуже довго через його стогонів я не могла зрозуміти, так смачно чи ні? Він тільки головою кивати міг і постановити ... Приємного апетиту! І ТЕПЛА!

Схожі рецепти:
Загрузка...
Додавання коментаря
Напівжирний Нахилений текст Підкреслений текст Перекреслений текст | Вирівнювання по лівому краю По центру Вирівнювання по правому краю | Вставка смайликів Вибір кольору | Прихований текст Вставка цитати Перетворити вибраний текст з транслітерації в кирилицю Вставка спойлеру
Меню повара
Перейти до меню повара: