» » Уха

Уха

Юшкою називається російський наваристий суп з риби. Багато років тому юшкою називали будь - який рідкий суп, тільки на початку 18 століття саме рибний суп став так називатися. Приготування юшки не займе багато часу, достатньо запастися необхідними інгредієнтами. Готувати юшку можна з будь-якого виду риби, наприклад, юшка з сьомги, судака, сома, карася, лосося або сазана. Якщо готувати юшку за класичним рецептом, то необхідно дотримуватися деяких правил: Варити юшку необхідно в посуді з глини або емальованому, так як вони перешкоджають окисленню. Для супу потрібно брати рибу, яка дає прозорий навар, володіє солодким та ніжним смаком.

Для неї підійде окунь, судак або йорж. До неї можна додати щуку, лин, миня. Від простого рибного супу юшку відрізняє рясне наявність приправ. Дуже смачна юшка вийде, якщо додати в неї петрушку, естрагон, цибулю-порей, зелена цибуля, кріп, часник та інші. З овочів в юшку додають лише картоплю, моркву і цибулю. Чим жирніше рибу ви взяли, тим більше прянощів слід додати. Юшка є дуже корисним стравою, але тільки в гарячому вигляді, холодну юшку їсти, не рекомендується. У супі міститься велика кількість корисних речовин, які легко засвоюються людським організмом. Вона сприяє швидкому відновленню після хвороб.

Режим варіння також впливає на її смак. Для початку потрібно приготувати бульйон - це киплячий підсолений овочевий бульйон, в який на деякий час опускають рибу. Цей бульйон створює сприятливі умови для риби, вона не повинна виварити повністю, тобто повинна вийти соковитою і смачною. Спочатку в бульйоні виварюють дрібну рибку, голови і кістки, потім їх викидають, а бульйон проціджують і висвітлюються яєчно-білкової відтяжкою. Потім вже в бульйоні відварювали великі шматки риби або філе, які призначені для їжі. Далі можна додати картоплю, який трохи ущільнить консистенцію юшки. Як довго буде варитися юшка, залежить від виду риби: прісноводна вариться близько 15-20 хвилин, а морська 8-12 хвилин.