» » Розсольник

Розсольник

Розсольник є першою стравою російської кухні. Це суп, зварений на основі солоних огірків або на огірковому розсолі. Дуже довгий час у Росії розсольником називали пиріг з куркою, гречаною кашею і рубаними яйцями. Потім розсольником стали називати суп, який готують з курки, серця, потрухів, ковбаси, картоплі, томатів, редьки, ріпи, рису та перлової крупи. Розсольник класичний рецепт готується з перловкою. Це дієтичне блюдо, тому його можна із задоволенням їсти тим, хто стежить за своєю фігурою. Розсольники мають помірно гостро-кислуватий смак і, природно, менш відомі щей або борщу, але, тим не менш, досить популярні в російській кухні. Зазвичай розсольники готують з різних видів м'яса: яловичини, свинини, баранини, телячої грудинки, м'яса птиці, курячих потрошки, нирок, серця, а також риби і сушених грибів.

У кожну тарілку окремо додають сметану і зелень. Є цікавий факт, в якому говориться, що розсольником в давнину називали пиріг, який начинений куркою з гречаною кашею, в яку додавали огірковий розсіл і варені яйця. У сучасній кулінарії популярні ропні пироги у вигляді закритих "човників" і їх готують до однойменного супу. Щоб приготувати смачний розсольник достатньо знати деякі особливості. Як варити розсольник сьогодні і розповімо. Розсольники досить часто готують на різних бульйонах: з риби, курки, м'яса баранини, яловичини або свинини. Дуже принципово, щоб м'ясо було на кісточці, а риба варилася цілою. Коли риба і м'ясо зваряться, їх м'якоть відділяється від кісток, ріжеться і додається в кінці приготування супу.

При готуванні розсольнику, в нього додають різні коріння, наприклад, коріння петрушки. Чим більше коріння, тим ароматні виходить суп. На стіл розсольник подають в глибокому посуді з шматочками свіжого хліба і листковими пирогами. У всі види розсольників завжди додають крупу. Виходячи з вигляду бульйону вибирають крупу, наприклад, перловку краще варити з яловичиною і нирками, рисова крупа відмінно підійде з курячими потрошками та індичкою, ячна крупа підходить з качиними і гусячими потрухами. Тепер ви знаєте, як приготувати розсольник!