Суп з квасолею рецепт з фото

Суп з квасолею рецепт з фото


Цей суп готується з сухої квасолі і копченостей. Подивіться рецепт з фото цього супу. Нічого складного.
Суп з квасолею рецепт з фото
+2
0
21 лис
Інгредієнти:
  • Квасоля суха 500 г
  • Ребра свинячі копчені 500 г
  • Сметана 250 г
  • Борошно пшеничне 2 ст л
  • Часник 2 зубочка
Спосіб приготування:
  • Крок 1

    Чому саме суха квасоля? Тому що вона довго вариться і дає смачний навар. Я пробувала готувати зі свіжої фаслолі, але це далеко не той суп. Отже суху квасолю обов'язково замочити на ніч. З копченостей у мене були ребра, які теж були замочені в холодній воді на ніч. Ребра я не рубала на шматки поменше, так як і так в процесі прігтовленія з них знімають м'ясо.

  • Крок 2

    Отже, замочену квасолю промити і залити в каструлі холодною водою. Поставити на вогонь. Ребра помити теплою водою (після копчення рекомендується) і завантажити в каструлю до квасолі. Коли почне кипіти, при бажанні, зняти піну і залишити варитися на середньому вогні. Тим часом зробити засмажку. У жирі (або соняшниковій олії) підсмажити до золотистого кольору борошно, додати подрібнений часник, ложку томат пасти (відразу загуснет), добре перемішати і залити вміст сковороди водою. На вогонь вже не повертати. Тихенько перемішати (повинна вийти густа каша) і відставити убік.

  • Крок 3

    Перевірити на готовність ребра. Якщо готові, витягнути і дати їм трохи охолонути. Квасоля зазвичай ще не зовсім готова. З ребер зняти м'ясо, нарізати його на шматочки і повернути до квасолі. Зробити заправку. Борошно розмішати зі сметаною до гладкості і вилити в каструлю до квасолі. У каструлі теж добре перемішати, що б не було грудок. У такому вигляді суп буде варитися до готовності квасолі.

  • Крок 4

    Коли квасоля стане лопатися, то вона вже готова. Виливаємо в каструлю вміст сковороди і перемішуємо. Суп одразу набуває гарний колір і трохи густоти. Додамо сіль, перець. Пробуємо. Якщо все вас влаштовує, даємо покипіти в такому вигляді 5 хвилин і вимикаємо. Копченості, розварена квасоля і сметана з підсмаженим борошном дають свій неповторний смак. Це ще один мій черговий суп. Цей суп дуже любить син (тато віддає перевагу з капустою, про який я вам розповім іншим разом). Накришити в суп хліб і їсти. Приємного апетиту!

Схожі рецепти:
Загрузка...
Додавання коментаря
Напівжирний Нахилений текст Підкреслений текст Перекреслений текст | Вирівнювання по лівому краю По центру Вирівнювання по правому краю | Вставка смайликів Вибір кольору | Прихований текст Вставка цитати Перетворити вибраний текст з транслітерації в кирилицю Вставка спойлеру
Меню повара
Перейти до меню повара: