Загрузка...

Вятская грібовніца рецепт з фото

Вятская грібовніца рецепт з фото


Ви не помилилися ... У наших краях, немає поняття грибний суп. Споконвіку, на В'ятці, суп з грибами називався ГРІБОВНІЦА. І ніяк інакше. Коли у мене з'явився Інтернет, я з подивом зустрічала цю назву: Грибний суп. Тому що вятскиє люди, завжди говорять: грібовніца. І сьогодні, я навчу Вас її готувати. Бувалі скажуть, велика наука ... а я скажу так, тут не тільки бувалі ходять. І мій рецепт грибного супу, дуже знадобиться молодим господаркам. У нашій родині, готувати супи, це ціла традиція. Перше (суп), це святе і завжди присутній на столі. Може в силу того, що у нас частіше холодно, ніж тепло. Але обід без супу, це не обід. Так жили наші бабусі і дідусі, так живуть наші батьки, так привчені наші діти. Ну ... відступимо від бесід про традиції, і зваримо смачнючий і ароматну ГРІБОВНІЦУ. Грібовніцу варять зі свіжих грибів, бажано таких благородних сортів: як білий гриб, підосичники і підберезники. У моєму випадку, це білі гриби. Наші місця, називають Вятської Швейцарією. Дуже багато лісів. Тому гриби, у нас не рідкість. Не маловажно те, що збираються вони не вздовж доріг, а в гущавині лісу, або на лісистих схилах річки Вятки. А значить, мінімум шкідливих речовин, і максимум користі. Грибний сезон усіма любимо і рецептів з грибів, безліч.
Вятская грібовніца рецепт з фото
0
0
21 лис
Інгредієнти:
  • Гриби білі свіжі кузовок
  • Цибуля ріпчаста 1 шт.
  • Морква 1 шт.
  • Картопля молода 4 шт.
  • Сметана 1 ст.л
  • Масло вершкове 2 ст.л
  • Лавровий лист 1 шт.
Спосіб приготування:
  • Крок 1

    Загалом, саме легке у виконанні блюдо. У мене є каструля зі спеціальним покриттям, де попередньо овочі можна пасерувати.

  • Крок 2

    Спочатку ми шаткуємо грибочки і закладаємо їх у каструлю з хорошим кількістю вершкового масла. Смажимо.

  • Крок 3

    Далі, черга дрібно порізаної цибулі і моркви. Закидаємо овочі до грибів. Солимо й перчимо, під час пасерування. Пасеруємо, майже до готовності. Не шкодуйте вершкового масла! Гриби візьмуть у себе стільки, скільки потрібно і жирності ви не відчуєте. Наші бабусі використовували топленого масла, але я такого у продажу давно не бачила ...

  • Крок 4

    Заливаємо джерельної водиці. Тут важливо одне ... не треба багато води. Грібовніца не повинна бути рідка або дуже густа. Не треба робити і так, щоб ложка стояла. Знайдіть золоту середину. Додавши води, закидаємо нарізану картоплю (перевіряємо сіль за смаком) і варимо до готовності картофеля.Вместе з картоплею, ми кидаємо пару грибочків тільки нарізаних. Тобто, наскільки грибочків не пройшли пассеровку, а закинуті свіжими.

  • Крок 5

    Існує думка, що при додаванні в суп з грибами лаврового листа або кропу з морквою, не відчувається аромату грибів. ЦЕ НЕ ТАК! Велике оману. Або ви просто не вмієте готувати грибний суп, або ваші гриби без запаху взагалі. Вятської грібовніце, не заважає нічого. Вона ароматна до нестями і дуже смачна! А тому ... після вимкнення грібовніци, потрібно кинути один лавровий листочок і закрити кришкою. 5 хвилин потомить. Лист дістати і викинути, а грібовніцу, куштували! При подачі, полити сметаною. На любителя, кришимо кріп. Чоловік мій, любить грибний суп з кропом, я без нього. Тут, як ваша душа забажає.

  • Крок 6

    Грібовніцу, готують на один раз поїсти. Це не той суп, який можна наварити велику каструлю (наприклад: Щи добові, лише виграють постоявши добу). Її їдять тільки свіжою. Зазвичай, щоб наїстися, людина з'їдає дві тарілки. Є ще один варіант цієї страви. Але готується він саме з сухими грибами. Вариться м'ясний бульйон (будь-який: яловичина, курка). Коли бульйон готовий, ви запускаєте в нього пасеровані овочі з вимоченими в молоці і обсмаженими (як угорі) сухими грибами. Далі, картоплю і .. до готовності за старою схемою. Такий варіант, дуже любимо тими, хто любить перші страви, саме на м'ясних бульйонах. СМАЧНОГО!

Схожі рецепти:
Загрузка...
Додавання коментаря

УВАГА! Ви не можете добавити коментарій! Шановний відвідувач, Ви зайшли на сайт як незареєстрований користувач.
Ми рекомендуємо Вам зареєструватися або увійти на сайт під своїм ім'ям.

Меню повара


Перейти до меню повара: