Пісний гречаний суп зі свіжими лісовими грибами

Пісний гречаний суп зі свіжими лісовими грибами


Останнім часом постійно йдуть дощі і, напевно, через це в лісі «море» грибів (білих, польських, опеньків, маслюків). Сходіть в ліс, відпочиньте, подихайте і, я впевнена, що ви обов'язково назбираєте грибів не тільки на один суп. За цим рецептом виходить дуже смачний супчик, легкий і дуже ароматний. Лісові гриби просто чудово поєднуються з гречкою. Більше нічого не буду говорити, просто візьміть і приготуйте його.
Пісний гречаний суп зі свіжими лісовими грибами
+1
0
06 лис
Інгредієнти:
  • 400 г свіжих лісових грибів
  • 1 цибулина
  • 2-3 картоплини
  • 1 невелика морква
  • 1/3 склянки гречки
  • рослинне масло
  • 1 лавровий лист
  • сіль
Спосіб приготування:
  • Крок 1

    Отже, у вас є свіжі лісові гриби. Ніжки очистіть від бруду, ретельно вимийте гриби, залийте холодною водою, доведіть до кипіння. Гриби при закипання сильно піняться і щоб не залити плиту, не заповнюйте каструлю водою до країв. Варіть гриби на невеликому вогні не менше 30 хвилин. Воду після варіння грибів вилийте.

  • Крок 2

    Повторно залийте гриби 1,5 літрами холодної води, доведіть до кипіння, і варіть на невеликому вогні ще 15-20 хвилин. Потім гриби вийміть шумівкою. Бульйон для супу готовий.

  • Крок 3

    Нині весь народ правильно харчується і тому смажені продукти намагаються їсти поменше. І в суп можна класти не обсмажені гриби. Смачно, але не так, як хотілося б, смажені гриби все ж дають більш насичений аромат. Для цього варені гриби наріжте невеликими пластинками і обсмажуйте на рослинному маслі, поки не з'явиться смачний запах грибів і приємний коричневий колір.

  • Крок 4

    Потім до грибів додайте дрібно нарізану ріпчасту цибулю і, помішуючи, обсмажуйте до готовності лука, тобто ще приблизно 5 хвилин.

  • Крок 5

    Поки обсмажуються гриби, в бульйон покладіть нарізану кубиками картоплю і варіть його до напівготовності. Густоту супу регулюйте по своєму смаку.

  • Крок 6

    Морква дрібно наріжте або натріть на крупній тертці, гречку промийте і покладіть у бульйон. Додайте обсмажені гриби з цибулею, посоліть за смаком і все разом варіть на маленькому вогні 10-15 хвилин. Вихід - 2,5 л супу.

  • Крок 7

    Пісний гречаний суп зі свіжими лісовими грибами подайте зі сметаною і свіжою зеленню за смаком. Прятно апетиту!

Схожі рецепти:
Загрузка...
Додавання коментаря
Напівжирний Нахилений текст Підкреслений текст Перекреслений текст | Вирівнювання по лівому краю По центру Вирівнювання по правому краю | Вставка смайликів Вибір кольору | Прихований текст Вставка цитати Перетворити вибраний текст з транслітерації в кирилицю Вставка спойлеру
Меню повара
Перейти до меню повара: