Загрузка...

Пісний гречаний суп зі свіжими лісовими грибами

Пісний гречаний суп зі свіжими лісовими грибами


Останнім часом постійно йдуть дощі і, напевно, через це в лісі «море» грибів (білих, польських, опеньків, маслюків). Сходіть в ліс, відпочиньте, подихайте і, я впевнена, що ви обов'язково назбираєте грибів не тільки на один суп. За цим рецептом виходить дуже смачний супчик, легкий і дуже ароматний. Лісові гриби просто чудово поєднуються з гречкою. Більше нічого не буду говорити, просто візьміть і приготуйте його.
Пісний гречаний суп зі свіжими лісовими грибами
+1
0
06 лис
Інгредієнти:
  • 400 г свіжих лісових грибів
  • 1 цибулина
  • 2-3 картоплини
  • 1 невелика морква
  • 1/3 склянки гречки
  • рослинне масло
  • 1 лавровий лист
  • сіль
Спосіб приготування:
  • Крок 1

    Отже, у вас є свіжі лісові гриби. Ніжки очистіть від бруду, ретельно вимийте гриби, залийте холодною водою, доведіть до кипіння. Гриби при закипання сильно піняться і щоб не залити плиту, не заповнюйте каструлю водою до країв. Варіть гриби на невеликому вогні не менше 30 хвилин. Воду після варіння грибів вилийте.

  • Крок 2

    Повторно залийте гриби 1,5 літрами холодної води, доведіть до кипіння, і варіть на невеликому вогні ще 15-20 хвилин. Потім гриби вийміть шумівкою. Бульйон для супу готовий.

  • Крок 3

    Нині весь народ правильно харчується і тому смажені продукти намагаються їсти поменше. І в суп можна класти не обсмажені гриби. Смачно, але не так, як хотілося б, смажені гриби все ж дають більш насичений аромат. Для цього варені гриби наріжте невеликими пластинками і обсмажуйте на рослинному маслі, поки не з'явиться смачний запах грибів і приємний коричневий колір.

  • Крок 4

    Потім до грибів додайте дрібно нарізану ріпчасту цибулю і, помішуючи, обсмажуйте до готовності лука, тобто ще приблизно 5 хвилин.

  • Крок 5

    Поки обсмажуються гриби, в бульйон покладіть нарізану кубиками картоплю і варіть його до напівготовності. Густоту супу регулюйте по своєму смаку.

  • Крок 6

    Морква дрібно наріжте або натріть на крупній тертці, гречку промийте і покладіть у бульйон. Додайте обсмажені гриби з цибулею, посоліть за смаком і все разом варіть на маленькому вогні 10-15 хвилин. Вихід - 2,5 л супу.

  • Крок 7

    Пісний гречаний суп зі свіжими лісовими грибами подайте зі сметаною і свіжою зеленню за смаком. Прятно апетиту!

Схожі рецепти:
Загрузка...
Додавання коментаря

УВАГА! Ви не можете добавити коментарій! Шановний відвідувач, Ви зайшли на сайт як незареєстрований користувач.
Ми рекомендуємо Вам зареєструватися або увійти на сайт під своїм ім'ям.

Меню повара


Перейти до меню повара: