Рецепти з фото і відео

Рецепт окрошка

Рецепт окрошка
+5
0
21 лют
Рецепт окрошка


Самий простий і смачний рецепт окрошка


Ось, нарешті - то і прийшло довгоочікуване літо, а з ним і нестерпна спека. У таку погоду холодні супи приходять нам на допомогу і є освіжаючим стравою. У такий суп також можна додавати харчовий лід, який, до речі, можна приготувати самим. Найпоширенішим блюдом в літній час є окрошка. Рецепт окрошка готується на холодному квасі, основним компонентом у ній є маса з овочів. До овочів можна додавати м'ясо або рибу. Для окрошки найкраще підійде м'ясо, яке було зрізано з кісток, так як воно найбільш ніжне і м'яке. У старих рецептах окрошка готувалася з нежирної свинини, свійської птиці та дичини. З усіх видів риби в окрошку відмінно підійде судак, лин, так як їх м'ясо солодке і там не так багато кісток, або можна використовувати тріску. Важливим етапом вважається вибір рідкої основи, тобто квасу і заправка його прянощами. Існує спеціальний окрошка квас, він найбільш кислий, ніж звичайний хлібний. У кожної господині свій рецепт окрошка виходить досить різною і смачною.

Інгредієнти для приготування окрошки:
• 200 грам вареного яловичого м'яса
• два огірки
• один пучок редиски
• зелений лук
• три варених картоплі
• чотири варених яйця
• кріп, петрушка
• один літр квасу
• кілька ложок сметани
• сіль
• трохи цукру, якщо ви взяли не солодкий квас

Спосіб приготування:
• наріжте м'ясо невеликими кубиками
• огірки також наріжте кубиками, якщо у них товста шкірка, то краще її видаліть
• помийте редиску і наріжте її кружечками
• цибулю почистіть, помийте і наріжте півкільцями
• картоплю відваріть в мундирі, потім очистіть і наріжте кубиками
• покришите кріп і петрушку
• складіть у глибоку керамічну чашку всі інгредієнти, залийте їх квасом і додайте сметану, посоліть, а потім перемішайте. Квас краще приготувати самим. Житній хліб порізати маленькими шматочками, підрум'янити в духовці, залити шматочки окропом і залишити на п'ять годин. Потім цю масу процідити, додайте цукор, дріжджі, закрити тканиною і залишити настоюватися в темному місці на кілька годин. А замість сметани можна зробити іншу заправку. Вона підійде для тих, хто любить пікантний смак окрошки. Змішайте гірчицю, перець і трохи квасу, заправте цією заправкою овочі і дайте постояти трохи, а потім залийте квасом.
• розлийте окрошку по тарілках, прикрасьте звареними яйцями, гілочками кропу
Якщо хтось з ваших близьких не любить окрошку, просто складете всі інгредієнти в чашку, заправте майонезом і подайте у вигляді смачного салату. Смачного!
Схожі рецепти:
Загрузка...
Додавання коментаря
Напівжирний Нахилений текст Підкреслений текст Перекреслений текст | Вирівнювання по лівому краю По центру Вирівнювання по правому краю | Вставка смайликів Вибір кольору | Прихований текст Вставка цитати Перетворити вибраний текст з транслітерації в кирилицю Вставка спойлеру
Меню повара
Перейти до меню повара: