Рецепт свекольник

Рецепт свекольник
+5
0
21 лют
Рецепт свекольник


Найсмачніший рецепт борщ


Свекольник це овочевий суп з додаванням буряка. Буряк для супу може бути попередньо відварена або сира, натерта через велику тертку або дрібно порізана. Для приготування борщу не буде потрібно багато часу і коштів, але ви отримаєте задоволення від цієї страви.
З глибокої давнини люди вживають цей овоч. У деяких країнах спочатку стали вживати бадилля буряка, в інших почали з корінців. Але незабаром в хід пішла вся буряк цілком, з листя варили супи, додавали в салати. Улюблені страви простого народу стали борщ і ботвінья.
Особливо люблять рецепт борщ в російській та українській кухнях. Дієтичне блюдо, яке, в основному, вживається в холодному вигляді, є прекрасним ліками для людей із захворюванням шлунково-кишкового тракту. Смак у свекольника ніжний і ароматний, це справжнє літнє блюдо, однак, його можна готувати і взимку. У нього чудовий колір, який викликає апетит, багато вітамінів, корисних для нашого організму.
А для людей, що стежать за своєю фігурою, це справжня знахідка, так як борщ не тільки вгамує ваш голод, але і збереже стрункою фігуру.
Для приготування борщу можна використовувати і консервовану буряк з наших магазинів, але ніщо не замінить смак натуральних продуктів.
Для заправки супу з буряка можна використовувати майонез, сметану, кефір. Також при приготуванні борщу можна додати моркву, будь-які гриби, попередньо відварені і нарізані, можна покришити капусту, додати дрібно нарізаний часник і обов'язково зелень, яку воліють ваші домашні.

Продукти для приготування:
• Квас з хліба близько літра;
• Буряк 300 грам з вершками;
• Середня морквина;
• Молоді огірки 3 штуки;
• Трохи зеленої цибулі і петрушки;
• Курячі яйця 3 штуки, попередньо зварені круто;
• Пол склянки сметани;
• Небагато цукру;
• Оцет 15 грам 3%;
• Сіль на кінчику ножа

А зараз ми спробуємо приготувати це блюдо:
• Буряк гарненько промити під проточною водою, очистити і нарізати невеликими брусочками. Вершки також порізати на невеликі шматочки.
• Нарізану буряк скласти в каструлю або невеликий казан, налити трохи води, щоб тільки покрила овочі, додати туди оцет, щоб буряк не втратила колір і тушкувати на невеликому вогні 30 або 40 хвилин.
• Перед закінченням варіння додати зелені вершки і варити ще трохи. Потім відставити каструлю в сторону і дати буряках охолонути.
• Відварити моркву в окремому посуді і нарізати брусочками, молоді огірки нарізати також.
• Відварені курячі яйця і зелена цибуля дрібно покришити.
• Для заправки змішати сметану, курячі яйця, зелена цибуля, цукор, сіль.
• Тепер потрібно все з'єднати: в буряк додати огірки, заправку і потім обережно долити квас.
Можна приступати, повірте, вам дуже сподобається, ви не витратите багато часу і з задоволенням спробуєте це легке, дієтичне блюдо, яке обов'язково будуть замовляти ваші рідні та близькі, особливо в спекотні літні дні. Смачного!
Схожі рецепти:
Загрузка...
Додавання коментаря
Напівжирний Нахилений текст Підкреслений текст Перекреслений текст | Вирівнювання по лівому краю По центру Вирівнювання по правому краю | Вставка смайликів Вибір кольору | Прихований текст Вставка цитати Перетворити вибраний текст з транслітерації в кирилицю Вставка спойлеру
Меню повара
Перейти до меню повара: