Загрузка...

Рецепт суп харчо

Рецепт суп харчо
0
0
25 лют
Рецепт суп харчо


Дуже швидкий рецепт суп харчо


Багато, хто пробував страви грузинської кухні, відразу ж закохувалися в них. Це шашлик, сациві, хінкалі, хачапурі і ін Але є ще й смачний супчик - харчо. Рецепт суп харчо досить трудомісткий, але його результат не змусить себе довго чекати - близькі будуть від нього в захваті. Справжній харчо - це запашний, наваристий і пряний суп. Харчо має безліч варіантів, але основний рецепт приготування супу залишається незмінним.

Для приготування вам знадобиться:
• Яловичина на кістці 400 гр.
• Цибуля 2-3 шт.
• Рис 4 ст.л.
• Помідор 400-500 гр.
• Зелень (петрушка і кріп обов'язково, кінза за смаком)
• Спеції
• Часнику зубчик

Для його приготування необхідно:
• М'ясо потрібно відокремити від кісток і пльоночек. Потім його треба нарізати поперек волокон маленькими шматками.
• Покласти м'ясо в каструлю ємкістю 2-2,5 літра, залити холодну воду і поставити на вогонь.
• Після того, як вода закипить, потрібно ретельно зняти піну, що утворилася. Потім потрібно зменшити вогонь і залишити варитися на годину-півтори у відкритій каструлі. Хвилин за 30 до кінця варіння, можна вже посолити бульйон і покласти в бульйон корешочек селери або петрушки.
• Якщо піна осіла на дно, додайте склянку холодної води і підсильте вогонь. Вода закипить, піна підніметься вгору, і ви легко її зберете.
• Коли бульйон звариться, потрібно процідити його і вийняти кістки і м'ясо.
• Потім дрібно нарізати цибулю і посмажити його на маленькому вогні в рослинній олії.
• Після того, як цибуля підрум'яниться, потрібно викласти до нього варене м'ясо і обсмажити близько 5 хвилин.
• Потім треба зменшити вогонь, додати в сковороду 2 столові ложки бульйону (можна води), закрити кришкою і тушкувати хвилин 15.
• Поки гаситься м'ясо, помідори помити і зробити зверху надріз хрест-навхрест. Скласти їх в миску і залити окропом, щоб вода їх покрила.
• Через 1 хв. воду злити і очистити помідори від шкірки. Томати нарізати кубиками.
• Потім змішати помідори з м'ясом і цибулею, і тушкувати під кришкою близько 10 хвилин.
• Перекласти в бульйон тушковане м'ясо з овочами і закип'ятити. Після закипання покласти рис.
• Після 5 хвилин кипіння, зменшити вогонь і покласти в суп спеції (хмелі-сунелі, лавровий лист, базилік, пару горошин запашного перцю, можна для гостроти покласти гіркий перець).
• В останню чергу покладіть подрібнені часник, зелень петрушки, кропу і кінзи.
• Нехай суп настоїться годину і потім можна подати на стіл з лавашем або хлібом.
Приємного вам апетиту!

Смачний і простий рецепт суп харчо готуємо вдома
Схожі рецепти:
Загрузка...
Додавання коментаря

УВАГА! Ви не можете добавити коментарій! Шановний відвідувач, Ви зайшли на сайт як незареєстрований користувач.
Ми рекомендуємо Вам зареєструватися або увійти на сайт під своїм ім'ям.

Меню повара


Перейти до меню повара: