Рецепт суп харчо

Рецепт суп харчо
0
0
25 лют
Рецепт суп харчо


Дуже швидкий рецепт суп харчо


Багато, хто пробував страви грузинської кухні, відразу ж закохувалися в них. Це шашлик, сациві, хінкалі, хачапурі і ін Але є ще й смачний супчик - харчо. Рецепт суп харчо досить трудомісткий, але його результат не змусить себе довго чекати - близькі будуть від нього в захваті. Справжній харчо - це запашний, наваристий і пряний суп. Харчо має безліч варіантів, але основний рецепт приготування супу залишається незмінним.

Для приготування вам знадобиться:
• Яловичина на кістці 400 гр.
• Цибуля 2-3 шт.
• Рис 4 ст.л.
• Помідор 400-500 гр.
• Зелень (петрушка і кріп обов'язково, кінза за смаком)
• Спеції
• Часнику зубчик

Для його приготування необхідно:
• М'ясо потрібно відокремити від кісток і пльоночек. Потім його треба нарізати поперек волокон маленькими шматками.
• Покласти м'ясо в каструлю ємкістю 2-2,5 літра, залити холодну воду і поставити на вогонь.
• Після того, як вода закипить, потрібно ретельно зняти піну, що утворилася. Потім потрібно зменшити вогонь і залишити варитися на годину-півтори у відкритій каструлі. Хвилин за 30 до кінця варіння, можна вже посолити бульйон і покласти в бульйон корешочек селери або петрушки.
• Якщо піна осіла на дно, додайте склянку холодної води і підсильте вогонь. Вода закипить, піна підніметься вгору, і ви легко її зберете.
• Коли бульйон звариться, потрібно процідити його і вийняти кістки і м'ясо.
• Потім дрібно нарізати цибулю і посмажити його на маленькому вогні в рослинній олії.
• Після того, як цибуля підрум'яниться, потрібно викласти до нього варене м'ясо і обсмажити близько 5 хвилин.
• Потім треба зменшити вогонь, додати в сковороду 2 столові ложки бульйону (можна води), закрити кришкою і тушкувати хвилин 15.
• Поки гаситься м'ясо, помідори помити і зробити зверху надріз хрест-навхрест. Скласти їх в миску і залити окропом, щоб вода їх покрила.
• Через 1 хв. воду злити і очистити помідори від шкірки. Томати нарізати кубиками.
• Потім змішати помідори з м'ясом і цибулею, і тушкувати під кришкою близько 10 хвилин.
• Перекласти в бульйон тушковане м'ясо з овочами і закип'ятити. Після закипання покласти рис.
• Після 5 хвилин кипіння, зменшити вогонь і покласти в суп спеції (хмелі-сунелі, лавровий лист, базилік, пару горошин запашного перцю, можна для гостроти покласти гіркий перець).
• В останню чергу покладіть подрібнені часник, зелень петрушки, кропу і кінзи.
• Нехай суп настоїться годину і потім можна подати на стіл з лавашем або хлібом.
Приємного вам апетиту!

Смачний і простий рецепт суп харчо готуємо вдома
Схожі рецепти:
Загрузка...
Додавання коментаря
Напівжирний Нахилений текст Підкреслений текст Перекреслений текст | Вирівнювання по лівому краю По центру Вирівнювання по правому краю | Вставка смайликів Вибір кольору | Прихований текст Вставка цитати Перетворити вибраний текст з транслітерації в кирилицю Вставка спойлеру
Меню повара
Перейти до меню повара: