Загрузка...

Локшина куряча домашня рецепт з фото

Локшина куряча домашня рецепт з фото


Пропоную вашій увазі рецепт локшини, яку моя родина просто обожнює. Зараз ви подумаєте, та хто локшину-то не вміє варити? Хтось і вміє, а хтось і ні. Тому вважаю даний рецепт цілком обгрунтованим. Секрети моєї локшини полягають в тому, що є строгі правила її приготування, від яких, я ніколи не відступаю. Мої правила - це два основних пункти: курка обов'язково сільська (куру купуємо в приватному секторі вже давно, магазинних курей не їли пару років вже). І локшина - обов'язково зроблена своїми руками на сільських яйцях. Жоден сорт, найкрутішою макаронної продукції, ніколи не зрівняється з моєю локшиною.
Локшина куряча домашня рецепт з фото
0
0
21 лис
Інгредієнти:
  • Курка домашня 0,5 шт.
  • Цибуля ріпчаста 1 шт.
  • Морква 1 шт.
  • Олія оливкова за смаком
  • Тісто домашнє для локшини за смаком
  • Спеції за смаком
  • Картопля молода 5 шт.
  • Перець болгарський 1 шт.
Спосіб приготування:
  • Крок 1

    Отже, запрошую вас на свою кухню. Курячої локшини я завжди варю багато, незважаючи на те, що сім'я не велика. Від каструлі чоловіків не віддерти. Тому половину курки я ставлю варитися у скороварку. Чому в скороварку? Справжня курятина, що не обколена антибіотиками і вирощена природним шляхом і природними кормами, вариться набагато довше своєї ніж з магазину. Люди ми зайняті, тому незамінний друг на моїй кухні - це скороварка. Курочка вариться.

  • Крок 2

    Тим часом ми повинні підготувати локшину. Я беру глибоку тарілку і насипаю туди гірку борошна. Робимо там поглиблення і розбиваємо туди рівно 2 яйця. Солимо. Більше нічого. Моя локшина замішується без води, тільки борошно і яйця. Зізнаюся чесно, це не легка праця-замісити ось такий грудочку тісту для домашньої локшини. Але результат вартий того.

  • Крок 3

    Далі ми повинні його розкачати дуже тонко. Пласт повинен просвічувати. І бути не товщі того, що на фото. Зовсім тонкий, як папірус, я теж не люблю. Я люблю саме так!

  • Крок 4

    Пласт готовий, і ми повинні його згорнути до години. Загортаємо, ретельно посипаючи борошном. Спочатку наполовину. Потім на чверть і так далі. Щоразу, рясно посипаючи борошном. У нас вийшла заготівля ось такої форми. Забираю її в бік, прикривши поліетиленом, щоб не обвітрило.

  • Крок 5

    Наступний крок - підготовка овочів. Я використовую цибулю і моркву, болгарський перець (колір будь, можна різний) і картоплю (жовтого сорту "Адретта", інший ми не вживаємо вже багато років). Овочі пасерую на оливковій олії. Для тих, кому слово і його значення не знайоме: Пасерування - легке нагрівання дрібно нарізаних овочів у невеликому (15-20% від їх ваги) кількості жиру. Необхідно ретельно помішувати й стежити, щоб кожен шматочок був покритий жиром. При цьому відбувається часткова перегонка ефірних масел в жир. Це необхідно, щоб при варінні овочів у супах і соусах ефірні масла не випаровувалися, це погіршує смак. Дуже прошу не плутати цей вид обробки з обжаркой. Супи з пассеровкой мають набагато більш насичений і живий смак, якщо залишати їх просто так. Такі супи, в моєму розумінні, не їстівні. Я їх звичайно ж їла, але сама таке не варю ніколи. Навчила пасеруванні декількох подруг, дзвонили чоловіки і говорили спасибі. До моїх уроків супи їсти було неможливо. Багато людей не пасерують і звикли до такої їжі. Якщо це відповідає смаку, то просто чудово. Але такий суп менш корисний.

  • Крок 6

    Йдемо далі ... Картоплю ріжемо кубиками, кладемо в холодну воду до потрібного моменту. Тепер у нас є: курячий бульйон, пасеровані овочі, порізану картоплю, окремо викладена курка (прибираємо шкіру і кістки, робимо тільки куряче м'ясо), підготовлений пласт тіста. Тепер все відбувається швидко. У бульйон закидаємо картоплю і пассеровку, не забувши попередньо бульйон посолити за смаком. Поки вариться картопля, нарізаємо локшину.

  • Крок 7

    Локшина у нас готова до запуску, але ... один невеликий секрет. Наша локшина вся в борошні, а ми хочемо прозорий, як сльоза, суп, а не суп-пюре. Ми наливаємо в миску окріп, і перш ніж запустити нашу локшину в суп, занурюємо її туди.

  • Крок 8

    Дістаємо чистеньку, без борошна лапшічку, і відправляємо її в бульйон.

  • Крок 9

    В цей же час я люблю відпускати туди підготовлене куряче м'ясо. Хвилин через 15 курячий суп-локшина ГОТОВИЙ! Далі - всілякі приправи. Я використовую: перець горошком 3-4 штуки, 1 гвоздичку, пів чайної ложки перцю меленого з млина (ми всі любимо гостру кухню), приправа для курки (наводжу з Туреччини, Болгарії або Таїланду). Чоловік любить пару листочків лаврового листа кинути, коли суп вже вимкнений. Їсти не відразу. Потрібно, щоб суп потім під кришкою хвилин 15. Приємного апетиту!

Схожі рецепти:
Загрузка...
Додавання коментаря

УВАГА! Ви не можете добавити коментарій! Шановний відвідувач, Ви зайшли на сайт як незареєстрований користувач.
Ми рекомендуємо Вам зареєструватися або увійти на сайт під своїм ім'ям.

Меню повара


Перейти до меню повара: