Загрузка...

Гуляш по-угорськи

Гуляш по-угорськи


Настала осінь, дуже рання і дуже холодна, стало якось незатишно і сумно. А що найкраще покращує настрій, хороша їжа, звичайно ж, і якось відразу згадався рецепт гуляшу по-угорськи. Страва, звичайно, не дієтичне, але відмінно піднімає настрій і відганяє застуду.
Угорський гуляш являє собою багато тушкованого м'яса в рясному гострому соусі з овочами і обов'язковим додаванням безлічі спецій. Страва належить до категорії густих насичених супів. Для угорської кухні взагалі дуже типово, що страви плавно переходять з одного в інше.
Спочатку суп з різними добавками був традиційною їжею угорських пастухів і готувався в котлах на вогнищі. Слово "гуляш" (по-угорськи вимовляється як "гуйяш") означає "пастух". Зараз же за чудові смакові якості угорці часто називають його "королівським супом".
У різних регіонах Угорщини, в Закарпатті, у козаків Півдня Росії традиційно склалися свої рецепти гуляшу: з яловичини, дичини, баранини, курятини або риби. Технологія приготування цих страв відрізняється, також як і назви.
Рецепт приготування угорського гуляшу, на перший погляд, нескладний. М'ясо нарізають кубиками, обсмажують в розтопленому жирі, потім гасять його, додають овочі, а під кінець варіння кладуть чипетке (галушки), але, як і в будь-якому традиційному національному блюді, так і в угорському гуляші є свої невеликі секрети приготування.
Гуляш по-угорськи
-3
0
06 лис
Інгредієнти:
  • 1 кг яловичини
  • 2-3 ст. л. смальцю
  • 1 велика цибулина
  • 2-3 ст. л. меленої паприки
  • сіль
  • 3 зубчики часнику
  • бульйон
  • 1 кг картоплі
  • 2 болгарських перцю
  • 1 великий помідор (або 1 ст. л. томатної пасти)
  • 1 маленький перець чилі (за бажанням)
  • 2 ч. л. кмину
  • чипетке (галушки)
  • Для тіста:
  • 1 яйце
  • мука
  • сіль
Спосіб приготування:
  • Крок 1

    Для гуляшу підійде, практично, будь-яке м'ясо без кісток: лопатка, задня частина, голяшка.

  • Крок 2

    М'ясо наріжте кубиками 2-3 см.

  • Крок 3

    На якому жирі смажити м'ясо для гуляшу. Для насиченості смаку яловичину обсмажують на салі, беконі або смальці. Смалець, витоплений на пару і рослинне масло, для рецепта не підходять. Годиться тільки свинячий жир, отриманий шляхом обсмажування. Сало або бекон нарізається кубиками і смажиться на сковороді до золотистих шкварок. Шкварки потім видаляються з сковороди. 3. Отже, смалець розтопіть в сковороді до високої температури.

  • Крок 4

    Як обсмажити м'ясо для гуляшу. Нам треба швидко обсмажити м'ясо до утворення скоринки. Зажарена скоринка "запечатає" м'ясо і скоротить втрату м'ясного соку. Для цього на сковороду не покладете багато м'яса, так як жир швидко охолоне і м'ясо почне гаситися, а не обжарюватися. 4. Далі, в добре розігрітий жир покладіть частину м'яса так, щоб воно вільно лежало один від одного, і на сильному вогні швидко обсмажте його з усіх боків до утворення легкої скоринки. Аналогічно обсмажте решту м'ясо.

  • Крок 5

    Обсмажене м'ясо не захоплюючи жир, перекладіть в толстодонную каструлю.

  • Крок 6

    У що залишився в сковороді жиру (при необхідності додайте ще трохи смальцю) обсмажте нарізану кубиками цибулю до готовності, зніміть сковороду з вогню, додайте паприку, швидко перемішайте, щоб паприка не пригоріла, а просто прогрілася з цибулею. Потім цибулю з паприкою додайте до м'яса і добре перемішайте.

  • Крок 7

    У каструлю з обсмаженою м'ясом і цибулею з паприкою додайте трохи гарячого бульйону (або води). Рідина не повинна повністю покривати м'ясо, інакше воно буде варитися, а не гаситися. Посоліть за смаком, накрийте кришкою і на Маааленький вогні тушкуйте м'ясо, поки воно не стане зовсім м'яким. На це піде 1:00 або півтора. При необхідності додавайте гарячу воду, але потроху. Зізнаюся, я додала в м'ясо стакан червоного сухого вина замість бульйону, хоча в рецепті цього немає. Поєднання запахів м'яса, паприки і виноградного вина було просто приголомшливим.

  • Крок 8

    Коли м'ясо буде м'яким, додайте нарізану кубиками картоплю, перемішайте, влийте трохи гарячої води і тушкуйте 10-15 хвилин.

  • Крок 9

    Солодкий болгарський перець наріжте кубиками, помідор очистіть від шкірки і дрібно наріжте, часник подрібніть, маленький перчик чилі, всі разом додайте в каструлю до м'яса з картоплею. За рецептом треба було додати кмин, але я замінила його на одну маленьку, чайну ложку насіння кропу. Потім долийте гарячої води, посоліть і варіть на маленькому вогні до готовності.

  • Крок 10

    Готовий гуляш по-угорськи має трохи настоятися. У справжній угорський гуляш додають чипетке (галушки), їх можна приготувати, поки гаситься м'ясо, а закладають їх у суп в самому кінці готування.

  • Крок 11

    Чипетке У миску розбийте яйце, додайте сіль і стільки борошна, щоб можна було замісити круте тісто. Тісто загорнути в харчову плівку і залишити на 10-15 хвилин. Від тесту відщипувати маленькі шматочки, розміром з ніготь і кидайте їх в киплячий суп. Прикрасьте гуляш петрушкою і подавайте гарячим. Насолоджуйтесь, смачного!

Схожі рецепти:
Загрузка...
Додавання коментаря

УВАГА! Ви не можете добавити коментарій! Шановний відвідувач, Ви зайшли на сайт як незареєстрований користувач.
Ми рекомендуємо Вам зареєструватися або увійти на сайт під своїм ім'ям.

Меню повара


Перейти до меню повара: