Гуляш по-угорськи

Гуляш по-угорськи


Настала осінь, дуже рання і дуже холодна, стало якось незатишно і сумно. А що найкраще покращує настрій, хороша їжа, звичайно ж, і якось відразу згадався рецепт гуляшу по-угорськи. Страва, звичайно, не дієтичне, але відмінно піднімає настрій і відганяє застуду.
Угорський гуляш являє собою багато тушкованого м'яса в рясному гострому соусі з овочами і обов'язковим додаванням безлічі спецій. Страва належить до категорії густих насичених супів. Для угорської кухні взагалі дуже типово, що страви плавно переходять з одного в інше.
Спочатку суп з різними добавками був традиційною їжею угорських пастухів і готувався в котлах на вогнищі. Слово "гуляш" (по-угорськи вимовляється як "гуйяш") означає "пастух". Зараз же за чудові смакові якості угорці часто називають його "королівським супом".
У різних регіонах Угорщини, в Закарпатті, у козаків Півдня Росії традиційно склалися свої рецепти гуляшу: з яловичини, дичини, баранини, курятини або риби. Технологія приготування цих страв відрізняється, також як і назви.
Рецепт приготування угорського гуляшу, на перший погляд, нескладний. М'ясо нарізають кубиками, обсмажують в розтопленому жирі, потім гасять його, додають овочі, а під кінець варіння кладуть чипетке (галушки), але, як і в будь-якому традиційному національному блюді, так і в угорському гуляші є свої невеликі секрети приготування.
Гуляш по-угорськи
0
0
06 лис
Інгредієнти:
  • 1 кг яловичини
  • 2-3 ст. л. смальцю
  • 1 велика цибулина
  • 2-3 ст. л. меленої паприки
  • сіль
  • 3 зубчики часнику
  • бульйон
  • 1 кг картоплі
  • 2 болгарських перцю
  • 1 великий помідор (або 1 ст. л. томатної пасти)
  • 1 маленький перець чилі (за бажанням)
  • 2 ч. л. кмину
  • чипетке (галушки)
  • Для тіста:
  • 1 яйце
  • мука
  • сіль
Спосіб приготування:
  • Крок 1

    Для гуляшу підійде, практично, будь-яке м'ясо без кісток: лопатка, задня частина, голяшка.

  • Крок 2

    М'ясо наріжте кубиками 2-3 см.

  • Крок 3

    На якому жирі смажити м'ясо для гуляшу. Для насиченості смаку яловичину обсмажують на салі, беконі або смальці. Смалець, витоплений на пару і рослинне масло, для рецепта не підходять. Годиться тільки свинячий жир, отриманий шляхом обсмажування. Сало або бекон нарізається кубиками і смажиться на сковороді до золотистих шкварок. Шкварки потім видаляються з сковороди. 3. Отже, смалець розтопіть в сковороді до високої температури.

  • Крок 4

    Як обсмажити м'ясо для гуляшу. Нам треба швидко обсмажити м'ясо до утворення скоринки. Зажарена скоринка "запечатає" м'ясо і скоротить втрату м'ясного соку. Для цього на сковороду не покладете багато м'яса, так як жир швидко охолоне і м'ясо почне гаситися, а не обжарюватися. 4. Далі, в добре розігрітий жир покладіть частину м'яса так, щоб воно вільно лежало один від одного, і на сильному вогні швидко обсмажте його з усіх боків до утворення легкої скоринки. Аналогічно обсмажте решту м'ясо.

  • Крок 5

    Обсмажене м'ясо не захоплюючи жир, перекладіть в толстодонную каструлю.

  • Крок 6

    У що залишився в сковороді жиру (при необхідності додайте ще трохи смальцю) обсмажте нарізану кубиками цибулю до готовності, зніміть сковороду з вогню, додайте паприку, швидко перемішайте, щоб паприка не пригоріла, а просто прогрілася з цибулею. Потім цибулю з паприкою додайте до м'яса і добре перемішайте.

  • Крок 7

    У каструлю з обсмаженою м'ясом і цибулею з паприкою додайте трохи гарячого бульйону (або води). Рідина не повинна повністю покривати м'ясо, інакше воно буде варитися, а не гаситися. Посоліть за смаком, накрийте кришкою і на Маааленький вогні тушкуйте м'ясо, поки воно не стане зовсім м'яким. На це піде 1:00 або півтора. При необхідності додавайте гарячу воду, але потроху. Зізнаюся, я додала в м'ясо стакан червоного сухого вина замість бульйону, хоча в рецепті цього немає. Поєднання запахів м'яса, паприки і виноградного вина було просто приголомшливим.

  • Крок 8

    Коли м'ясо буде м'яким, додайте нарізану кубиками картоплю, перемішайте, влийте трохи гарячої води і тушкуйте 10-15 хвилин.

  • Крок 9

    Солодкий болгарський перець наріжте кубиками, помідор очистіть від шкірки і дрібно наріжте, часник подрібніть, маленький перчик чилі, всі разом додайте в каструлю до м'яса з картоплею. За рецептом треба було додати кмин, але я замінила його на одну маленьку, чайну ложку насіння кропу. Потім долийте гарячої води, посоліть і варіть на маленькому вогні до готовності.

  • Крок 10

    Готовий гуляш по-угорськи має трохи настоятися. У справжній угорський гуляш додають чипетке (галушки), їх можна приготувати, поки гаситься м'ясо, а закладають їх у суп в самому кінці готування.

  • Крок 11

    Чипетке У миску розбийте яйце, додайте сіль і стільки борошна, щоб можна було замісити круте тісто. Тісто загорнути в харчову плівку і залишити на 10-15 хвилин. Від тесту відщипувати маленькі шматочки, розміром з ніготь і кидайте їх в киплячий суп. Прикрасьте гуляш петрушкою і подавайте гарячим. Насолоджуйтесь, смачного!

Схожі рецепти:
Загрузка...
Додавання коментаря
Напівжирний Нахилений текст Підкреслений текст Перекреслений текст | Вирівнювання по лівому краю По центру Вирівнювання по правому краю | Вставка смайликів Вибір кольору | Прихований текст Вставка цитати Перетворити вибраний текст з транслітерації в кирилицю Вставка спойлеру
Меню повара
Перейти до меню повара: