Загрузка...

Суп «затируху»

Суп «затируху»


Густий суп з міні-галушками, ситний, але не жирний. Вариться легко і швидко, навіть діти із задоволенням візьмуть участь у скачуванні і поїданні «затируху».
Суп «затируху»
0
0
01 лис
Інгредієнти:
  • Курка супова (200 гр) 0.2шт
  • Яйце куряче (80 гр) 2шт
  • Борошно пшеничне в / с (175 гр) 7ст.л.
  • Картопля (400 гр) 4шт
  • Цибуля ріпчаста (75 гр) 1шт
  • Морква (100 гр) 1шт
  • Олія рослинна (раф.) (20 гр) 2ст.л.
  • Вода питна (1.5 кг) 1.5л
Спосіб приготування:
  • Крок 1

    Приготувати бульйон з суповий курки. Швидше можна зварити бульйон з курки бройлера, але смак буде менш насиченим. Така курка вариться протягом 1,5 ч.

  • Крок 2

    Картоплю очистити і нарізати кубиками. Добре промити під холодною водою.

  • Крок 3

    Цибулю дрібно нарізати. Моркву натерти на крупній тертці.

  • Крок 4

    Обсмажити цибулю до прозорості.

  • Крок 5

    Додати моркву і готувати ще 5 хв. Зажарку можна не готувати, а покласти нарізані кубиками овочі відразу в суп, після того як звариться картопля.

  • Крок 6

    З бульйону вийняти курку. У киплячий бульйон засипати картоплю. Довести до кипіння, посолити і варити до м'якості.

  • Крок 7

    Яйце змішати з 2 ст.л. води і дрібкою солі.

  • Крок 8

    Добре вимити руки і занурити долоні в яйце.

  • Крок 9

    Потім опустити в борошно.

  • Крок 10

    Над обробною дошкою або мискою розтерти долоні один про одного, катаючи катишки з борошна. Робити затируху, поки не скінчиться яйце.

  • Крок 11

    Відсіяти зайву муку з грудочок через сито.

  • Крок 12

    Коли картопля буде готова, висипати зажарку. Довести до кипіння.

  • Крок 13

    Засипати "затируху", помішуючи довести до кипіння і варити 10 хв.

  • Крок 14

    Катишки повинні спливти і розбухнути. Розбити друге яйце і розбити вилкою. Суп добре розмішати і, не припиняючи помішування влити яйце. Яйце має згорнутися в ниточки. Проварити при помірному кипінні 5 хв.

  • Крок 15

    Якщо бульйон варився з присутністю м'яса на кістці, то м'ясо обібрати і трохи подрібнити. Додати лавровий лист, перець, якщо потрібно досолити і покласти м'ясо. Варити при помірному кипінні 5 хв. Потім відключити і через 10-15 хв можна розливати по тарілках.

Схожі рецепти:
Загрузка...
Додавання коментаря

УВАГА! Ви не можете добавити коментарій! Шановний відвідувач, Ви зайшли на сайт як незареєстрований користувач.
Ми рекомендуємо Вам зареєструватися або увійти на сайт під своїм ім'ям.

Меню повара


Перейти до меню повара: