Суп «затируху»

Суп «затируху»


Густий суп з міні-галушками, ситний, але не жирний. Вариться легко і швидко, навіть діти із задоволенням візьмуть участь у скачуванні і поїданні «затируху».
Суп «затируху»
0
0
01 лис
Інгредієнти:
  • Курка супова (200 гр) 0.2шт
  • Яйце куряче (80 гр) 2шт
  • Борошно пшеничне в / с (175 гр) 7ст.л.
  • Картопля (400 гр) 4шт
  • Цибуля ріпчаста (75 гр) 1шт
  • Морква (100 гр) 1шт
  • Олія рослинна (раф.) (20 гр) 2ст.л.
  • Вода питна (1.5 кг) 1.5л
Спосіб приготування:
  • Крок 1

    Приготувати бульйон з суповий курки. Швидше можна зварити бульйон з курки бройлера, але смак буде менш насиченим. Така курка вариться протягом 1,5 ч.

  • Крок 2

    Картоплю очистити і нарізати кубиками. Добре промити під холодною водою.

  • Крок 3

    Цибулю дрібно нарізати. Моркву натерти на крупній тертці.

  • Крок 4

    Обсмажити цибулю до прозорості.

  • Крок 5

    Додати моркву і готувати ще 5 хв. Зажарку можна не готувати, а покласти нарізані кубиками овочі відразу в суп, після того як звариться картопля.

  • Крок 6

    З бульйону вийняти курку. У киплячий бульйон засипати картоплю. Довести до кипіння, посолити і варити до м'якості.

  • Крок 7

    Яйце змішати з 2 ст.л. води і дрібкою солі.

  • Крок 8

    Добре вимити руки і занурити долоні в яйце.

  • Крок 9

    Потім опустити в борошно.

  • Крок 10

    Над обробною дошкою або мискою розтерти долоні один про одного, катаючи катишки з борошна. Робити затируху, поки не скінчиться яйце.

  • Крок 11

    Відсіяти зайву муку з грудочок через сито.

  • Крок 12

    Коли картопля буде готова, висипати зажарку. Довести до кипіння.

  • Крок 13

    Засипати "затируху", помішуючи довести до кипіння і варити 10 хв.

  • Крок 14

    Катишки повинні спливти і розбухнути. Розбити друге яйце і розбити вилкою. Суп добре розмішати і, не припиняючи помішування влити яйце. Яйце має згорнутися в ниточки. Проварити при помірному кипінні 5 хв.

  • Крок 15

    Якщо бульйон варився з присутністю м'яса на кістці, то м'ясо обібрати і трохи подрібнити. Додати лавровий лист, перець, якщо потрібно досолити і покласти м'ясо. Варити при помірному кипінні 5 хв. Потім відключити і через 10-15 хв можна розливати по тарілках.

Схожі рецепти:
Загрузка...
Додавання коментаря
Напівжирний Нахилений текст Підкреслений текст Перекреслений текст | Вирівнювання по лівому краю По центру Вирівнювання по правому краю | Вставка смайликів Вибір кольору | Прихований текст Вставка цитати Перетворити вибраний текст з транслітерації в кирилицю Вставка спойлеру
Меню повара
Перейти до меню повара: