» » » Суп гороховий зі свинячими реберцями

Суп гороховий зі свинячими реберцями

Оцінка 4 з 5
Дуже ситний суп, за густотою майже суп-пюре. До речі, його можна приготувати взагалі без м'яса і теж буде смачно і поживно!

Інгредієнти для рецепта «Суп гороховий зі свинячими реберцями»:

  • Горох сухий лущений (180 гр) 1ст.
  • Свинина ребро (400 гр)
  • Картопля (400 гр) 4шт
  • Цибуля ріпчаста (75 гр) 1шт
  • Морква (200 гр) 2шт
  • Вода питна (1.5 кг) 1.5л

Як приготувати «Суп гороховий зі свинячими реберцями» в домашніх умовах

  1. Якщо реберця заморожені, то їх потрібно заздалегідь розморозити в холодильнику. Розрізати на окремі ребра.
  2. Залити реберця холодною водою, довести до кипіння і злити воду. Каструлю і ребра промити, залити холодною водою. Довести воду до кипіння, зменшити вогонь і варити при помірному кипінні не менше 1 ч. Можна додатково покласти цибулину і моркву, потім після приготування бульйону їх потрібно буде викинути.
  3. Горох залити холодною водою (3 ст.) І залишити не менше ніж на 1ч, краще на ніч.
  4. Картоплю очистити, нарізати кубиками або соломкою. Промити під холодною водою.
  5. Цибулю дрібно нарізати. Моркву натерти на тертці.
  6. З бульйону вийняти реберця, зняти м'ясо з кістки.
  7. З гороху злити воду. Висипати горох в киплячий бульйон.
    Довести до кипіння, зняти піну. Варити при помірному кипінні, поки не стане м'яким і не почне розварюються (30-60 хв). Можна прискорити варіння. Бульйон злити, а напівготовий горох протерти блендером в пюре. Потім залити бульйон назад в каструлю, проварити ще 10 хв і го товіть суп далі.
  8. На розігрітій олії обсмажити цибулю до прозорості, додати моркву і готувати ще 5-7 хв. Разом з морквою можна додати дрібно подрібнений часник.
  9. До готового гороху додати картоплю і варити 15 хв.
  10. Всипати зажарку з м'ясом, покласти лавровий лист і готувати ще 10-15 хв до готовності картоплі. Можна шматочки м'яса додатково обсмажити до появи рум'яної скоринки, разом з засмажкою, а потім поміщати в суп.
  11. Подавати гарячим. Дуже смачно буде їсти гороховий суп з сухариками з білого хліба.
  12. Хліб (батон) нарізати кубиками або соломкою і підсушити в духовці або під грилем (2 хв) до рум'яної скоринки.
Якщо ви приготували цей рецепт - напишіть те що вийшло!
Не пишіть, коментар «Спасибі, смачно!» Висловлюйте свої емоції більш детально!
  • bowtiesmilelaughingblushsmileyrelaxedsmirk
    heart_eyeskissing_heartkissing_closed_eyesflushedrelievedsatisfiedgrin
    winkstuck_out_tongue_winking_eyestuck_out_tongue_closed_eyesgrinningkissingstuck_out_tonguesleeping
    worriedfrowninganguishedopen_mouthgrimacingconfusedhushed
    expressionlessunamusedsweat_smilesweatdisappointed_relievedwearypensive
    disappointedconfoundedfearfulcold_sweatperseverecrysob
    joyastonishedscreamtired_faceangryragetriumph
    sleepyyummasksunglassesdizzy_faceimpsmiling_imp
    neutral_faceno_mouthinnocent