Суп гороховий зі свинячими реберцями

Суп гороховий зі свинячими реберцями


Дуже ситний суп, за густотою майже суп-пюре. До речі, його можна приготувати взагалі без м'яса і теж буде смачно і поживно!
Суп гороховий зі свинячими реберцями
0
0
31 жов
Інгредієнти:
  • Горох сухий лущений (180 гр) 1ст.
  • Свинина ребро (400 гр)
  • Картопля (400 гр) 4шт
  • Цибуля ріпчаста (75 гр) 1шт
  • Морква (200 гр) 2шт
  • Вода питна (1.5 кг) 1.5л
Спосіб приготування:
  • Крок 1

    Якщо реберця заморожені, то їх потрібно заздалегідь розморозити в холодильнику. Розрізати на окремі ребра.

  • Крок 2

    Залити реберця холодною водою, довести до кипіння і злити воду. Каструлю і ребра промити, залити холодною водою. Довести воду до кипіння, зменшити вогонь і варити при помірному кипінні не менше 1 ч. Можна додатково покласти цибулину і моркву, потім після приготування бульйону їх потрібно буде викинути.

  • Крок 3

    Горох залити холодною водою (3 ст.) І залишити не менше ніж на 1ч, краще на ніч.

  • Крок 4

    Картоплю очистити, нарізати кубиками або соломкою. Промити під холодною водою.

  • Крок 5

    Цибулю дрібно нарізати. Моркву натерти на тертці.

  • Крок 6

    З бульйону вийняти реберця, зняти м'ясо з кістки.

  • Крок 7

    З гороху злити воду. Висипати горох в киплячий бульйон. Довести до кипіння, зняти піну. Варити при помірному кипінні, поки не стане м'яким і не почне розварюються (30-60 хв). Можна прискорити варіння. Бульйон злити, а напівготовий горох протерти блендером в пюре. Потім залити бульйон назад в каструлю, проварити ще 10 хв і го товіть суп далі.

  • Крок 8

    На розігрітій олії обсмажити цибулю до прозорості, додати моркву і готувати ще 5-7 хв. Разом з морквою можна додати дрібно подрібнений часник.

  • Крок 9

    До готового гороху додати картоплю і варити 15 хв.

  • Крок 10

    Всипати зажарку з м'ясом, покласти лавровий лист і готувати ще 10-15 хв до готовності картоплі. Можна шматочки м'яса додатково обсмажити до появи рум'яної скоринки, разом з засмажкою, а потім поміщати в суп.

  • Крок 11

    Подавати гарячим. Дуже смачно буде їсти гороховий суп з сухариками з білого хліба.

  • Крок 12

    Хліб (батон) нарізати кубиками або соломкою і підсушити в духовці або під грилем (2 хв) до рум'яної скоринки.

Схожі рецепти:
Загрузка...
Додавання коментаря
Напівжирний Нахилений текст Підкреслений текст Перекреслений текст | Вирівнювання по лівому краю По центру Вирівнювання по правому краю | Вставка смайликів Вибір кольору | Прихований текст Вставка цитати Перетворити вибраний текст з транслітерації в кирилицю Вставка спойлеру
Меню повара
Перейти до меню повара: