» » » Зелений борщ зі щавлем

Зелений борщ зі щавлем

Оцінка 4 з 5
Весною просто необхідно готувати зелений борщ зі щавлем. Він відмінно освіжає і тонізує. Щавлю повним-повно, було б бажання варити його. Смачніше ніж зелений борщ зі щавлем, весною страви не буває. Це барвисте перше блюдо таке ароматне, що волею-неволею спробуєш дві тарілочки. Зелений борщ зі щавлем досить ситний. Якщо члени вашої родини не дуже багато їдять, то зелений борщ зі щавлем цілком зможе вгамувати їх бажання насититися і вам не доведеться морочитися з приводу приготування другої страви на обід. Інгредієнти до борщу звичайні, так що дерзайте.

Інгредієнти для рецепта «Зелений борщ зі щавлем»:

  • 400 г свинини на кісточці
  • 4 яйця
  • 1 морква
  • 1 цибулина
  • 5 картоплин
  • 1 пучок щавлю
  • 3 ст. л. вершкового масла
  • Лавровий лист
  • Перець горошком
  • Перець мелений
  • 2 ст. л. оцту
  • Зелена цибуля
  • Кріп
  • Петрушка
  • Сметана за смаком
  • Сіль

Як приготувати «Зелений борщ зі щавлем» в домашніх умовах

  1. Включаємо сильний вогонь і доводимо до кипіння. Потім знімаємо піну і робимо маленький вогонь. Кладемо в каструлю кілька горошин перцю, сіль і лавровий лист. Варимо бульйон до готовності м'яса. Часу на це піде десь 1,5 години.
  2. Тим часом ставимо варитися яйця. Покладіть їх у невелику каструлю, додайте сіль і варіть після закипання 10 хвилин. Охолодіть.
  3. Яйця очищаємо і нарізаємо маленькими кубиками.
  4. Тепер очищаємо моркву, картоплю і цибулю, миємо їх під проточною водою. Картоплю ріжемо невеликими кубиками і кладемо в миску, заливши водою, щоб не потемнів.
  5. Цибулю подрібнюємо.
  6. Моркву необхідно натерти на дрібній тертці.
  7. Тепер беремося за підготовку щавлю. Стебла потрібно зрізати, а листя нарізати поперек тоненькою соломкою. Зелену цибулю, кріп і петрушку подрібнюємо.
  8. Ось і наше м'ясо в бульйоні зварилося. Виймаємо його з каструлі, щоб охололо. Потім картоплю кладемо в каструлю і збільшуємо вогонь до закипання. М'ясо ріжемо на порційні шматочки і відправляємо в бульйон. Варимо на невеликому вогні хвилин 15.
  9. За цей час приготуємо заправку. Необхідно розігріти Сковороду на середньому вогні. Кладемо вершкове масло і цибулю на сковороду, тушкуємо близько 5 хвилин, щоб цибуля знайшов прозорий колір і золотистою скоринкою покрився. Потім кладемо моркву і тушкуємо ще 4 хвилини. Заправка готова.
  10. Кладемо заправку в каструлю і варимо борщ ще 5-7 хвилин. Далі кладемо в борщ щавель, кріп, петрушку, зелений лук. Солимо і перчимо на свій смак. Варимо 5 хвилин. Кладемо яйця і через хвилину вимикаємо вогонь під сковородою.
  11. Даємо страві настоятися 20 хвилин і можна подавати до столу зі сметаною. Приємного апетиту!
Якщо ви приготували цей рецепт - напишіть те що вийшло!
Не пишіть, коментар «Спасибі, смачно!» Висловлюйте свої емоції більш детально!
  • bowtiesmilelaughingblushsmileyrelaxedsmirk
    heart_eyeskissing_heartkissing_closed_eyesflushedrelievedsatisfiedgrin
    winkstuck_out_tongue_winking_eyestuck_out_tongue_closed_eyesgrinningkissingstuck_out_tonguesleeping
    worriedfrowninganguishedopen_mouthgrimacingconfusedhushed
    expressionlessunamusedsweat_smilesweatdisappointed_relievedwearypensive
    disappointedconfoundedfearfulcold_sweatperseverecrysob
    joyastonishedscreamtired_faceangryragetriumph
    sleepyyummasksunglassesdizzy_faceimpsmiling_imp
    neutral_faceno_mouthinnocent