Зелений борщ зі щавлем

Весною просто необхідно готувати зелений борщ зі щавлем. Він відмінно освіжає і тонізує. Щавлю повним-повно, було б бажання варити його. Смачніше ніж зелений борщ зі щавлем, весною страви не буває. Це барвисте перше блюдо таке ароматне, що волею-неволею спробуєш дві тарілочки. Зелений борщ зі щавлем досить ситний. Якщо члени вашої родини не дуже багато їдять, то зелений борщ зі щавлем цілком зможе вгамувати їх бажання насититися і вам не доведеться морочитися з приводу приготування другої страви на обід. Інгредієнти до борщу звичайні, так що дерзайте.
Зелений борщ зі щавлем
+1
0
15 жов
Інгредієнти:
  • 400 г свинини на кісточці
  • 4 яйця
  • 1 морква
  • 1 цибулина
  • 5 картоплин
  • 1 пучок щавлю
  • 3 ст. л. вершкового масла
  • Лавровий лист
  • Перець горошком
  • Перець мелений
  • 2 ст. л. оцту
  • Зелена цибуля
  • Кріп
  • Петрушка
  • Сметана за смаком
  • Сіль
Спосіб приготування:
  • Крок 1

    Включаємо сильний вогонь і доводимо до кипіння. Потім знімаємо піну і робимо маленький вогонь. Кладемо в каструлю кілька горошин перцю, сіль і лавровий лист. Варимо бульйон до готовності м'яса. Часу на це піде десь 1,5 години.

  • Крок 2

    Тим часом ставимо варитися яйця. Покладіть їх у невелику каструлю, додайте сіль і варіть після закипання 10 хвилин. Охолодіть.

  • Крок 3

    Яйця очищаємо і нарізаємо маленькими кубиками.

  • Крок 4

    Тепер очищаємо моркву, картоплю і цибулю, миємо їх під проточною водою. Картоплю ріжемо невеликими кубиками і кладемо в миску, заливши водою, щоб не потемнів.

  • Крок 5

    Цибулю подрібнюємо.

  • Крок 6

    Моркву необхідно натерти на дрібній тертці.

  • Крок 7

    Тепер беремося за підготовку щавлю. Стебла потрібно зрізати, а листя нарізати поперек тоненькою соломкою. Зелену цибулю, кріп і петрушку подрібнюємо.

  • Крок 8

    Ось і наше м'ясо в бульйоні зварилося. Виймаємо його з каструлі, щоб охололо. Потім картоплю кладемо в каструлю і збільшуємо вогонь до закипання. М'ясо ріжемо на порційні шматочки і відправляємо в бульйон. Варимо на невеликому вогні хвилин 15.

  • Крок 9

    За цей час приготуємо заправку. Необхідно розігріти Сковороду на середньому вогні. Кладемо вершкове масло і цибулю на сковороду, тушкуємо близько 5 хвилин, щоб цибуля знайшов прозорий колір і золотистою скоринкою покрився. Потім кладемо моркву і тушкуємо ще 4 хвилини. Заправка готова.

  • Крок 10

    Кладемо заправку в каструлю і варимо борщ ще 5-7 хвилин. Далі кладемо в борщ щавель, кріп, петрушку, зелений лук. Солимо і перчимо на свій смак. Варимо 5 хвилин. Кладемо яйця і через хвилину вимикаємо вогонь під сковородою.

  • Крок 11

    Даємо страві настоятися 20 хвилин і можна подавати до столу зі сметаною. Приємного апетиту!

Схожі рецепти:
Загрузка...
Додавання коментаря
Напівжирний Нахилений текст Підкреслений текст Перекреслений текст | Вирівнювання по лівому краю По центру Вирівнювання по правому краю | Вставка смайликів Вибір кольору | Прихований текст Вставка цитати Перетворити вибраний текст з транслітерації в кирилицю Вставка спойлеру
Меню повара
Перейти до меню повара: