Загрузка...

Зелений борщ зі щавлем

Весною просто необхідно готувати зелений борщ зі щавлем. Він відмінно освіжає і тонізує. Щавлю повним-повно, було б бажання варити його. Смачніше ніж зелений борщ зі щавлем, весною страви не буває. Це барвисте перше блюдо таке ароматне, що волею-неволею спробуєш дві тарілочки. Зелений борщ зі щавлем досить ситний. Якщо члени вашої родини не дуже багато їдять, то зелений борщ зі щавлем цілком зможе вгамувати їх бажання насититися і вам не доведеться морочитися з приводу приготування другої страви на обід. Інгредієнти до борщу звичайні, так що дерзайте.
Зелений борщ зі щавлем
+1
0
15 жов
Інгредієнти:
  • 400 г свинини на кісточці
  • 4 яйця
  • 1 морква
  • 1 цибулина
  • 5 картоплин
  • 1 пучок щавлю
  • 3 ст. л. вершкового масла
  • Лавровий лист
  • Перець горошком
  • Перець мелений
  • 2 ст. л. оцту
  • Зелена цибуля
  • Кріп
  • Петрушка
  • Сметана за смаком
  • Сіль
Спосіб приготування:
  • Крок 1

    Включаємо сильний вогонь і доводимо до кипіння. Потім знімаємо піну і робимо маленький вогонь. Кладемо в каструлю кілька горошин перцю, сіль і лавровий лист. Варимо бульйон до готовності м'яса. Часу на це піде десь 1,5 години.

  • Крок 2

    Тим часом ставимо варитися яйця. Покладіть їх у невелику каструлю, додайте сіль і варіть після закипання 10 хвилин. Охолодіть.

  • Крок 3

    Яйця очищаємо і нарізаємо маленькими кубиками.

  • Крок 4

    Тепер очищаємо моркву, картоплю і цибулю, миємо їх під проточною водою. Картоплю ріжемо невеликими кубиками і кладемо в миску, заливши водою, щоб не потемнів.

  • Крок 5

    Цибулю подрібнюємо.

  • Крок 6

    Моркву необхідно натерти на дрібній тертці.

  • Крок 7

    Тепер беремося за підготовку щавлю. Стебла потрібно зрізати, а листя нарізати поперек тоненькою соломкою. Зелену цибулю, кріп і петрушку подрібнюємо.

  • Крок 8

    Ось і наше м'ясо в бульйоні зварилося. Виймаємо його з каструлі, щоб охололо. Потім картоплю кладемо в каструлю і збільшуємо вогонь до закипання. М'ясо ріжемо на порційні шматочки і відправляємо в бульйон. Варимо на невеликому вогні хвилин 15.

  • Крок 9

    За цей час приготуємо заправку. Необхідно розігріти Сковороду на середньому вогні. Кладемо вершкове масло і цибулю на сковороду, тушкуємо близько 5 хвилин, щоб цибуля знайшов прозорий колір і золотистою скоринкою покрився. Потім кладемо моркву і тушкуємо ще 4 хвилини. Заправка готова.

  • Крок 10

    Кладемо заправку в каструлю і варимо борщ ще 5-7 хвилин. Далі кладемо в борщ щавель, кріп, петрушку, зелений лук. Солимо і перчимо на свій смак. Варимо 5 хвилин. Кладемо яйця і через хвилину вимикаємо вогонь під сковородою.

  • Крок 11

    Даємо страві настоятися 20 хвилин і можна подавати до столу зі сметаною. Приємного апетиту!

Схожі рецепти:
Загрузка...
Додавання коментаря

УВАГА! Ви не можете добавити коментарій! Шановний відвідувач, Ви зайшли на сайт як незареєстрований користувач.
Ми рекомендуємо Вам зареєструватися або увійти на сайт під своїм ім'ям.

Меню повара


Перейти до меню повара: