Загрузка...

Полтавський борщ рецепт з фото

Полтавський борщ рецепт з фото


Як приготувати Полтавський борщ. Рецепт з фото полтавського борщу зі сметаною, часником і салом.
Полтавський борщ рецепт з фото
0
0
26 лис
Інгредієнти:
  • Свинина м\'якоть 1.0 кг
  • Буряк 1.0 шт
  • Морква 1.0 шт
  • Капуста белокочаная 1.0 шт
  • Перець солодкий червоний 1.0 шт
  • Картопля 4.0 шт
  • Помідори червоні 3.0 шт
  • Томатне пюре 100.0 г
  • Часник 3.0 часточки
  • Цибуля ріпчаста 1.0 шт
  • Сало солоне (постарене) 20г
Спосіб приготування:
  • Крок 1

    Для приготування нашого надзвичайно рідко зустрічає страви - полтавського борщу :) - нам знадобиться трилітрова каструля і, звичайно, інгредієнти. Звичайно ж, м'ясо хрюшки. Використовую практично будь-яку частину тварини, якщо хочеться більш наваристого, то з кісточкою (лопатка, ребра), можна м'якоть (пожирнее або навпаки), кому як подобається.

  • Крок 2

    Спочатку варимо бульйон. Ставимо каструлю з двома літрами води на вогонь і кладемо туди м'ясо, попередньо промивши його холодною проточною водою. Залишаємо кипіти хвилин на 30-40, в кінці додаємо два-три лаврових листа і трохи солі. Поки вариться бульйон, готуємо інгредієнти. Миємо, чистимо і нарізаємо дрібною соломкою буряк і моркву і кидаємо їх в приготований бульйон. Нарізаємо кубиками картоплю і тонко шаткуємо капусту. Не багато. Однієї невеликої піали буде достатньо. Також нарізаємо дрібними скибочками болгарський солодкий перець і помідори.

  • Крок 3

    Тим часом починаємо готувати зажарку для Полтавського борщу. На сковорідку з соняшниковою олією кладемо дрібно нарізану цибулю ... І на маленькому вогні обсмажуємо його до золотистого кольору, після чого додаємо в сковорідку нарізані помідори ...

  • Крок 4

    Трохи обсмажуємо і потім додаємо дві столові ложки томатної пасти (робиться за бажанням для більшої кислоти, можна замінити великою кількістю свіжих помідорів) і дві-три столові ложки сметани. Все це ретельно змішуємо до однорідного стану і на маленькому вогні залишаємо кипіти, постійно помішуючи. Родзинка в тому, що готовність засмажкою визначається по шару напівпрозорого масла, що виступив на поверхні маси.

  • Крок 5

    Сметана повинна випаруватися повністю, щоб зажарка придбала оранжево-червоний колір і стала напівпрозорої маслянистої масою, на цьому етапі її вимикаємо і відставляємо в сторону. Поки ми болісно випарювали рідина зі сметани, наші буряк з морквою приготувалися і пофарбували бульйон в помаранчевий колір. М'ясо за цей час повинно було охолонути. Його слід дрібно нарізати, позбавити від кісток (якщо такі є) і повернути в бульйон.

  • Крок 6

    Тепер додаємо в наш "напів-борщ") інші інгредієнти, такі як: картопля ... Хвилин через 10 капусту

  • Крок 7

    І болгарський перець. Поки все це радісно булькає, готуємо секретну заправку (не плутати з засмажкою. Заправка - це "цвях програми" і без неї справжній полтавський борщ - НЕ борщ)

  • Крок 8

    А саме: подрібнюємо трохи кропу, два-три зубчики часнику і трохи старого сала, все нарізаємо дрібними шматочками. Звернемо увагу, що потрібно саме старе, постарене солоне сало. Справа в тому, що солоне сало має унікальну властивість не псуватися з часом. Воно старіє, твердне, приймаючи характерний жовтуватий відтінок і специфічний аромат, який особливо цінний при приготуванні саме цього рецепта родом з Полтави. Отримати постарене сало досить просто. Достатньо всього лише загорнути його в папір і залишити на кілька місяців в холодильнику. Навіть невеликого шматочка вистачить на десяток Полтавських борщів. Бажано, щоб в салі було якомога менше м'ясних прошарків.

  • Крок 9

    Сала повинно бути не багато - десь чайна ложка (в нарізаному вигляді). Воно необхідне виключно для додання оригінального аромату цього блюда. Тепер всі три інгредієнта заправки для Полтавського борщу безжально тиснемо, не гірше, ніж м'яту для мохіто)), до однорідної маси. Можна додати дрібку крупної кам'яної або морської солі, вона допоможе ретельніше подрібнити все.

  • Крок 10

    Ось і дісталися до фіналу. Тепер найважливіше - зробити все це Полтавським борщем. Додаємо в каструлю солі за смаком, столову ложку цукру, чорного-червоного перцю за бажанням, пробуємо, має бути вже нічого так!)) Пробуємо картоплю, якщо і вона нічого, то все вже приготувалося. Пробуємо бульйон. На цьому етапі Полтавський борщ потрібно "налаштувати" як музичний інструмент. Якщо необхідно, можна додати кислоти за допомогою томатного соку, зробити солодше за допомогою цукру, гостріше, солоніша і т.д. і т.п. Приправи на основі нескладних класичних трав теж вітаються. Тепер фігачіть туди зажарку з сковорідки.

Схожі рецепти:
Загрузка...
Додавання коментаря

УВАГА! Ви не можете добавити коментарій! Шановний відвідувач, Ви зайшли на сайт як незареєстрований користувач.
Ми рекомендуємо Вам зареєструватися або увійти на сайт під своїм ім'ям.

Меню повара


Перейти до меню повара: