Загрузка...

Борщ

Борщ
0
0
20 лют
Борщ


Готуємо борщ дуже смачний рецепт


Борщі бувають найрізноманітніші. Є рецепти борщу з свинячих реберець, з яловичиною, вогненно-червоні, з зеленню і часником. У різних містах є свої рецепти приготування, наприклад, у Полтаві готують борщ з куркою і галушками, у Львові в борщ додають сосиски. Також борщі готують з качкою, гусаком, з квасолею і смаженою рибою, з чорносливом і грибами, до них подають галушки і пампушки. Київські, полтавські і чернігівські борщі готують з яблуками, кабачками і навіть з додаванням гречки. На Україні, близько сорока видів борщу, кожна господиня додає до нього щось своє, що робить борщ неповторним. Також для особливого - пікантного смаку в борщ можна додати хрін.
Всі вважають, що борщ родом з України, але це не зовсім так. Наш борщ був національним блюдом римлян. Клімат Стародавнього Риму сприятливо впливав на вирощування буряка і капусти. Великий поет Горацій вважав своїм улюбленим заняттям не поезію, а вирощування капусти для супу. Існував навіть імператор, який залишив свої імператорські справи і поїхав у село. А на прохання міністра, який приїхав його повернути він відповів, що знайшов свою справу у вирощуванні капусти і повертатися не збирається. А на Україну цей рецепт привезли римські легіонери і грецькі колоністи.

Інгредієнти для приготування борщу:
• 100 грам буряка
• 60 грам капусти
• 20 грам моркви
• пучок петрушки
• ріпчаста цибуля
• томатне пюре
• 5 грам борошна
• 10 грам маргарину
• 5 грам цукру
• 8 грам 3% оцту
• 10 грам сметани
• лавровий лист
• зелень
• спеції

Рецепт приготування борщу:
1.нарізать буряк соломкою
2.взяти невеликий котел і тушкувати в ньому буряк, з додаванням жиру, томатної пасти і цукру.
3.Для того, щоб буряк зберіг свій колір, необхідно додати 2-3 грами оцту
4.помешівая буряк, додайте бульйон або воду
5.тушіте буряк на сильному вогні, а після того, як буряк закипить і осяде, вогонь зменшують і підтримують слабке кипіння
6.зрілий буряк необхідно гасити близько 30-40 хвилин, молоду 10-15 хвилин
7.У сковороді пасерувати цибулю та моркву
8.пріготовить білий соус зі сметани, спецій, маргарину, цукру і зелені
9.пріготовить каструлю з киплячим бульйоном
10.положіте в каструлю свіжу капусту, доведіть до кипіння і додайте тушкований буряк
11.В каструлю додати пасеровані овочі і варити борщ 20-30 хвилин
12.за 15 хвилин до кінця варіння додайте в борщ білий соус. лавровий лист, перець, посоліть.

Борщ це неймовірно смачна страва простий рецепт приготування без зайвих витрат
Схожі рецепти:
Загрузка...
Додавання коментаря

УВАГА! Ви не можете добавити коментарій! Шановний відвідувач, Ви зайшли на сайт як незареєстрований користувач.
Ми рекомендуємо Вам зареєструватися або увійти на сайт під своїм ім'ям.

Меню повара


Перейти до меню повара: