Борщ

Борщ
0
0
20 лют
Борщ


Готуємо борщ дуже смачний рецепт


Борщі бувають найрізноманітніші. Є рецепти борщу з свинячих реберець, з яловичиною, вогненно-червоні, з зеленню і часником. У різних містах є свої рецепти приготування, наприклад, у Полтаві готують борщ з куркою і галушками, у Львові в борщ додають сосиски. Також борщі готують з качкою, гусаком, з квасолею і смаженою рибою, з чорносливом і грибами, до них подають галушки і пампушки. Київські, полтавські і чернігівські борщі готують з яблуками, кабачками і навіть з додаванням гречки. На Україні, близько сорока видів борщу, кожна господиня додає до нього щось своє, що робить борщ неповторним. Також для особливого - пікантного смаку в борщ можна додати хрін.
Всі вважають, що борщ родом з України, але це не зовсім так. Наш борщ був національним блюдом римлян. Клімат Стародавнього Риму сприятливо впливав на вирощування буряка і капусти. Великий поет Горацій вважав своїм улюбленим заняттям не поезію, а вирощування капусти для супу. Існував навіть імператор, який залишив свої імператорські справи і поїхав у село. А на прохання міністра, який приїхав його повернути він відповів, що знайшов свою справу у вирощуванні капусти і повертатися не збирається. А на Україну цей рецепт привезли римські легіонери і грецькі колоністи.

Інгредієнти для приготування борщу:
• 100 грам буряка
• 60 грам капусти
• 20 грам моркви
• пучок петрушки
• ріпчаста цибуля
• томатне пюре
• 5 грам борошна
• 10 грам маргарину
• 5 грам цукру
• 8 грам 3% оцту
• 10 грам сметани
• лавровий лист
• зелень
• спеції

Рецепт приготування борщу:
1.нарізать буряк соломкою
2.взяти невеликий котел і тушкувати в ньому буряк, з додаванням жиру, томатної пасти і цукру.
3.Для того, щоб буряк зберіг свій колір, необхідно додати 2-3 грами оцту
4.помешівая буряк, додайте бульйон або воду
5.тушіте буряк на сильному вогні, а після того, як буряк закипить і осяде, вогонь зменшують і підтримують слабке кипіння
6.зрілий буряк необхідно гасити близько 30-40 хвилин, молоду 10-15 хвилин
7.У сковороді пасерувати цибулю та моркву
8.пріготовить білий соус зі сметани, спецій, маргарину, цукру і зелені
9.пріготовить каструлю з киплячим бульйоном
10.положіте в каструлю свіжу капусту, доведіть до кипіння і додайте тушкований буряк
11.В каструлю додати пасеровані овочі і варити борщ 20-30 хвилин
12.за 15 хвилин до кінця варіння додайте в борщ білий соус. лавровий лист, перець, посоліть.

Борщ це неймовірно смачна страва простий рецепт приготування без зайвих витрат
Схожі рецепти:
Загрузка...
Додавання коментаря
Напівжирний Нахилений текст Підкреслений текст Перекреслений текст | Вирівнювання по лівому краю По центру Вирівнювання по правому краю | Вставка смайликів Вибір кольору | Прихований текст Вставка цитати Перетворити вибраний текст з транслітерації в кирилицю Вставка спойлеру
Меню повара
Перейти до меню повара: