Загрузка...

Новорічний салат "Рибка"

От скажіть - який новорічний стіл без салатів? Та ніякої!) Нехай їх буде не десять, а два-три, зате смачних і ошатних! Мені подобається цей салат тим, що він не дуже витратний, всі продукти доступні. При цьому він виходить ситним, смачним і по-справжньому створює відчуття свята. Отже, приступимо! ;)
Новорічний салат "Рибка"
+4
0
29 гру
Інгредієнти:
  • 2 великих картоплини
  • 1 невелика банка сайри (180-200 г)
  • 2 великих цибулини
  • 1 морква середньо-великого розміру
  • 3 яйця
  • 1 невеликий огірок маринований
  • 4-6 маленьких і 2-3 великих аркуша салату
  • майонез
  • соняшникова олія
  • базилік
  • червоний мелений перець
  • сіль
  • 1 маслина
Спосіб приготування:
  • Крок 1

    Вимила і обсушити листя салату. На велике блюдо виклала 2-3 великих листа поперек (хвіст) і по 2-3 дрібних зверху і знизу (плавці) з нахилом у правий бік.

  • Крок 2

    Картоплю почистить, відварить, натерти на крупній тертці. Виклала першим шаром, формуючи коло. Якимось чином на цьому етапі у мене зрушився нижній плавник)) Але я потім це виправила.

  • Крок 3

    Змастила майонезом. Невеликий огірок (великий брати не варто, інакше він переб'є смак інших компонентів) натерла на самій дрібній тертці. Виклала новим шаром.

  • Крок 4

    Спассеровала на соняшниковій олії подрібнену цибулю з сіллю, червоним меленим перцем і базиліком.

  • Крок 5

    Відкрила консерви, злила зайве масло, виклала рибу до цибулі.

  • Крок 6

    Ретельно размяла виделкою, добре перемішала і виклала на огірки.

  • Крок 7

    Покрила майонезом верх і боки салату.

  • Крок 8

    Яйця відварила. З одного вирізала кружельця (очей риби), щоб максимально був помітний жовток. Все інше натерла цілком (і білки, й жовтки) на дрібній тертці. Припорошила ними бочок салату і наполовину верх - півмісяцем.

  • Крок 9

    Моркву відварила, нарізала тоненькими кружальцями. Виклала теж боки і верх півмісяцем, трохи заступаючи на яєчний шар. Кружечки розташувала внапуск, адже це луска рибки.

  • Крок 10

    На яєчний шар розмістила вирізані кружельця (очей). Відрізаним краєм маслини оформила зіниця, півкільцями - вії. Один кружечок моркви розрізала навпіл і зробила губи :)

  • Крок 11

    Ну, а тепер пересунула зміщувався нижній плавник на те місце, де він повинен бути. Рибка готова! Можна їсти відразу, а ще краще - дати їй постояти пару годин для просочення.

Схожі рецепти:
Загрузка...
Додавання коментаря

УВАГА! Ви не можете добавити коментарій! Шановний відвідувач, Ви зайшли на сайт як незареєстрований користувач.
Ми рекомендуємо Вам зареєструватися або увійти на сайт під своїм ім'ям.

Меню повара


Перейти до меню повара: