» » » Новорічний салат "Рибка"

Новорічний салат "Рибка"

Оцінка 4 з 5
От скажіть - який новорічний стіл без салатів? Та ніякої!) Нехай їх буде не десять, а два-три, зате смачних і ошатних! Мені подобається цей салат тим, що він не дуже витратний, всі продукти доступні. При цьому він виходить ситним, смачним і по-справжньому створює відчуття свята. Отже, приступимо! ;)

Інгредієнти для рецепта «Новорічний салат "Рибка"»:

  • 2 великих картоплини
  • 1 невелика банка сайри (180-200 г)
  • 2 великих цибулини
  • 1 морква середньо-великого розміру
  • 3 яйця
  • 1 невеликий огірок маринований
  • 4-6 маленьких і 2-3 великих аркуша салату
  • майонез
  • соняшникова олія
  • базилік
  • червоний мелений перець
  • сіль
  • 1 маслина

Як приготувати «Новорічний салат "Рибка"» в домашніх умовах

  1. Вимила і обсушити листя салату. На велике блюдо виклала 2-3 великих листа поперек (хвіст) і по 2-3 дрібних зверху і знизу (плавці) з нахилом у правий бік.
  2. Картоплю почистить, відварить, натерти на крупній тертці. Виклала першим шаром, формуючи коло. Якимось чином на цьому етапі у мене зрушився нижній плавник)) Але я потім це виправила.
  3. Змастила майонезом. Невеликий огірок (великий брати не варто, інакше він переб'є смак інших компонентів) натерла на самій дрібній тертці. Виклала новим шаром.
  4. Спассеровала на соняшниковій олії подрібнену цибулю з сіллю, червоним меленим перцем і базиліком.
  5. Відкрила консерви, злила зайве масло, виклала рибу до цибулі.
  6. Ретельно размяла виделкою, добре перемішала і виклала на огірки.
  7. Покрила майонезом верх і боки салату.
  8. Яйця відварила. З одного вирізала кружельця (очей риби), щоб максимально був помітний жовток. Все інше натерла цілком (і білки, й жовтки) на дрібній тертці. Припорошила ними бочок салату і наполовину верх - півмісяцем.
  9. Моркву відварила, нарізала тоненькими кружальцями. Виклала теж боки і верх півмісяцем, трохи заступаючи на яєчний шар. Кружечки розташувала внапуск, адже це луска рибки.
  10. На яєчний шар розмістила вирізані кружельця (очей). Відрізаним краєм маслини оформила зіниця, півкільцями - вії. Один кружечок моркви розрізала навпіл і зробила губи :)
  11. Ну, а тепер пересунула зміщувався нижній плавник на те місце, де він повинен бути. Рибка готова! Можна їсти відразу, а ще краще - дати їй постояти пару годин для просочення.
Якщо ви приготували цей рецепт - напишіть те що вийшло!
Не пишіть, коментар «Спасибі, смачно!» Висловлюйте свої емоції більш детально!
  • bowtiesmilelaughingblushsmileyrelaxedsmirk
    heart_eyeskissing_heartkissing_closed_eyesflushedrelievedsatisfiedgrin
    winkstuck_out_tongue_winking_eyestuck_out_tongue_closed_eyesgrinningkissingstuck_out_tonguesleeping
    worriedfrowninganguishedopen_mouthgrimacingconfusedhushed
    expressionlessunamusedsweat_smilesweatdisappointed_relievedwearypensive
    disappointedconfoundedfearfulcold_sweatperseverecrysob
    joyastonishedscreamtired_faceangryragetriumph
    sleepyyummasksunglassesdizzy_faceimpsmiling_imp
    neutral_faceno_mouthinnocent