Новорічний салат "Рибка"

От скажіть - який новорічний стіл без салатів? Та ніякої!) Нехай їх буде не десять, а два-три, зате смачних і ошатних! Мені подобається цей салат тим, що він не дуже витратний, всі продукти доступні. При цьому він виходить ситним, смачним і по-справжньому створює відчуття свята. Отже, приступимо! ;)
Новорічний салат "Рибка"
+5
0
29 гру
Інгредієнти:
  • 2 великих картоплини
  • 1 невелика банка сайри (180-200 г)
  • 2 великих цибулини
  • 1 морква середньо-великого розміру
  • 3 яйця
  • 1 невеликий огірок маринований
  • 4-6 маленьких і 2-3 великих аркуша салату
  • майонез
  • соняшникова олія
  • базилік
  • червоний мелений перець
  • сіль
  • 1 маслина
Спосіб приготування:
  • Крок 1

    Вимила і обсушити листя салату. На велике блюдо виклала 2-3 великих листа поперек (хвіст) і по 2-3 дрібних зверху і знизу (плавці) з нахилом у правий бік.

  • Крок 2

    Картоплю почистить, відварить, натерти на крупній тертці. Виклала першим шаром, формуючи коло. Якимось чином на цьому етапі у мене зрушився нижній плавник)) Але я потім це виправила.

  • Крок 3

    Змастила майонезом. Невеликий огірок (великий брати не варто, інакше він переб'є смак інших компонентів) натерла на самій дрібній тертці. Виклала новим шаром.

  • Крок 4

    Спассеровала на соняшниковій олії подрібнену цибулю з сіллю, червоним меленим перцем і базиліком.

  • Крок 5

    Відкрила консерви, злила зайве масло, виклала рибу до цибулі.

  • Крок 6

    Ретельно размяла виделкою, добре перемішала і виклала на огірки.

  • Крок 7

    Покрила майонезом верх і боки салату.

  • Крок 8

    Яйця відварила. З одного вирізала кружельця (очей риби), щоб максимально був помітний жовток. Все інше натерла цілком (і білки, й жовтки) на дрібній тертці. Припорошила ними бочок салату і наполовину верх - півмісяцем.

  • Крок 9

    Моркву відварила, нарізала тоненькими кружальцями. Виклала теж боки і верх півмісяцем, трохи заступаючи на яєчний шар. Кружечки розташувала внапуск, адже це луска рибки.

  • Крок 10

    На яєчний шар розмістила вирізані кружельця (очей). Відрізаним краєм маслини оформила зіниця, півкільцями - вії. Один кружечок моркви розрізала навпіл і зробила губи :)

  • Крок 11

    Ну, а тепер пересунула зміщувався нижній плавник на те місце, де він повинен бути. Рибка готова! Можна їсти відразу, а ще краще - дати їй постояти пару годин для просочення.

Схожі рецепти:
Загрузка...
Додавання коментаря
Напівжирний Нахилений текст Підкреслений текст Перекреслений текст | Вирівнювання по лівому краю По центру Вирівнювання по правому краю | Вставка смайликів Вибір кольору | Прихований текст Вставка цитати Перетворити вибраний текст з транслітерації в кирилицю Вставка спойлеру
Меню повара
Перейти до меню повара: