Загрузка...

Рецепти салатів для святкового столу

Рецепти салатів для святкового столу


Жодне святкове застілля не обходиться у нас без двох-трьох яскравих, смачних оригінальних салатів. Іноді - це салати м'ясні, рибні, іноді овочеві, але найбільше ми воліємо салати з морепродуктів. Пропонуємо вам звернути увагу на рецепти салатів для святкового столу з ананасами і креветками і з ананасами і кальмарами.
Рецепти салатів для святкового столу
+5
0
19 гру
Інгредієнти:
  • Половинка свіжого ананаса;
  • 200 г креветок;
  • 200 г рису;
  • 1,5 столових ложки кокосової стружки;
  • 2 жовтки;
  • 1 апельсин;
  • 0,5 лимона;
  • 1 столова ложка молока;
  • 0,5 чайної ложки каррі;
  • Перець, сіль;
  • 200 мл рослинного масла;
  • 1,5 столових ложки коньяку;
  • Цедра апельсина;
  • Листя салату;
Спосіб приготування:
  • Крок 1

    Розморожені креветки відварюємо в підсоленій воді, відкидаємо на друшляк, даємо стекти воді, очищаємо.

  • Крок 2

    Рис ретельно промиваємо до прозорості води, потім відварюємо в підсоленій воді, відкидаємо на сито, охолоджуємо.

  • Крок 3

    Очищений від шкірки і серцевини ананас нарізаємо дрібними кубиками.

  • Крок 4

    Можемо використовувати консервований, смак буде оригінальним.

  • Крок 5

    Для приготування соусу апельсин ретельно миємо, обсушуємо, цедру тремо на тертці, віджимаємо сік з апельсина.

  • Крок 6

    віджимаємо сік лимона.

  • Крок 7

    Жовтки з'єднуємо з апельсиновим соком і цедрою, збиваємо, поступово додаємо лимонний сік, продовжуючи збивати, потім додаємо карі і мелений перець.

  • Крок 8

    До збитої маси додаємо рослинне масло і коньяк, ще раз збиваємо.

  • Крок 9

    З'єднуємо відварений рис, ананас подрібнений, солимо до смаку, перемішуємо, заправляємо приготованим соусом і залишаємо на 40 хвилин для просочення.

  • Крок 10

    Сервірувальне блюдо вистилаємо листям салату, посипаємо відварними і очищеними креветками.

  • Крок 11

    На сухій сковороді злегка підрум'янюємо кокосову стружку і посипаємо зверху салат.

  • Крок 12

    Прикрашаємо смужками апельсинової шкірки. Приємного апетиту!

Схожі рецепти:
Загрузка...
Додавання коментаря

УВАГА! Ви не можете добавити коментарій! Шановний відвідувач, Ви зайшли на сайт як незареєстрований користувач.
Ми рекомендуємо Вам зареєструватися або увійти на сайт під своїм ім'ям.

Меню повара


Перейти до меню повара: