Загрузка...

Оселедець під шубою

Оселедець під шубою


Завжди готувала класичний салат «оселедець під шубою» тільки з овочами й оселедцем, цього разу додала яйця і, на мій погляд, вийшло набагато ніжніше і смачніше. Салат «шуба», як його ще називають, на другий день, коли овочі просочаться майонезом , стає ще смачніше, буряк віддає свій колір майонезу і виходить краса ;)) У багатьох людей останнім часом до майонезу негативне ставлення і абсолютно марно. Майонез приблизно на 90% складається з рослинної олії, просто купуйте натуральний або приготуйте свій, домашній майонез . Кількість інгредієнтів для салату розраховане на велике плоске блюдо (це коли ми чекаємо гостей) або на два емальованих судочка (у них салат зручніше зберігати в холодильнику) .
Оселедець під шубою
+3
0
13 лис
Інгредієнти:
  • 2 оселедці
  • 1 цибулина
  • 1 ст. л. оцту
  • 3 картоплини
  • 2 моркви
  • 5 яєць
  • 2 великі буряка
  • майонез
  • сіль
Спосіб приготування:
  • Крок 1

    Всі овочі (крім цибулі) та яйця зваріть в шкірці і в шкаралупі :) до готовності. Зробіть це заздалегідь, щоб вони повністю охололи, тоді їх легше нарізати і натирати.

  • Крок 2

    Сама копітка частина роботи - це почистити оселедець і вийняти дрібні кістки. Як очистити оселедець ви, звичайно, знаєте, потім філе оселедця наріжте дрібними кубиками.

  • Крок 3

    Цибулю очистіть від лушпиння, дрібно наріжте, додайте ложку оцту, перемішайте і відставте на 20 хвилин.

  • Крок 4

    Буряк, моркву, картоплю, яйця очистіть, натріть на крупній тертці в окремі ємності. Не забудьте залишити шматочки буряків, моркви або кільця цибулі для прикраси.

  • Крок 5

    Викладайте шари салату по своєму смаку, але буряк повинна бути останньою. Ще минулого, а може і позаминулому :) столітті на дно страви викладали: оселедець, її посипали маринованою цибулею, на цибулю викладіть натерту картоплю (кожен шар овочів злегка придавлюйте ложкою), трохи присолите і змастіть майонезом, на картоплю викладіть моркву тонким шаром, на моркву - яйця, змастіть майонезом, останній шар - буряк, полийте тонким струмком майонезу і поставте в холодильник на 3-4 години, а краще на всю ніч. Перед подачею, салат «оселедець під шубою» прикрасьте фігурками або квіточками, вирізаними з овочів .

Схожі рецепти:
Загрузка...
Додавання коментаря

УВАГА! Ви не можете добавити коментарій! Шановний відвідувач, Ви зайшли на сайт як незареєстрований користувач.
Ми рекомендуємо Вам зареєструватися або увійти на сайт під своїм ім'ям.

Меню повара


Перейти до меню повара: