Оселедець під шубою

Оселедець під шубою


Завжди готувала класичний салат «оселедець під шубою» тільки з овочами й оселедцем, цього разу додала яйця і, на мій погляд, вийшло набагато ніжніше і смачніше. Салат «шуба», як його ще називають, на другий день, коли овочі просочаться майонезом , стає ще смачніше, буряк віддає свій колір майонезу і виходить краса ;)) У багатьох людей останнім часом до майонезу негативне ставлення і абсолютно марно. Майонез приблизно на 90% складається з рослинної олії, просто купуйте натуральний або приготуйте свій, домашній майонез . Кількість інгредієнтів для салату розраховане на велике плоске блюдо (це коли ми чекаємо гостей) або на два емальованих судочка (у них салат зручніше зберігати в холодильнику) .
Оселедець під шубою
+3
0
13 лис
Інгредієнти:
  • 2 оселедці
  • 1 цибулина
  • 1 ст. л. оцту
  • 3 картоплини
  • 2 моркви
  • 5 яєць
  • 2 великі буряка
  • майонез
  • сіль
Спосіб приготування:
  • Крок 1

    Всі овочі (крім цибулі) та яйця зваріть в шкірці і в шкаралупі :) до готовності. Зробіть це заздалегідь, щоб вони повністю охололи, тоді їх легше нарізати і натирати.

  • Крок 2

    Сама копітка частина роботи - це почистити оселедець і вийняти дрібні кістки. Як очистити оселедець ви, звичайно, знаєте, потім філе оселедця наріжте дрібними кубиками.

  • Крок 3

    Цибулю очистіть від лушпиння, дрібно наріжте, додайте ложку оцту, перемішайте і відставте на 20 хвилин.

  • Крок 4

    Буряк, моркву, картоплю, яйця очистіть, натріть на крупній тертці в окремі ємності. Не забудьте залишити шматочки буряків, моркви або кільця цибулі для прикраси.

  • Крок 5

    Викладайте шари салату по своєму смаку, але буряк повинна бути останньою. Ще минулого, а може і позаминулому :) столітті на дно страви викладали: оселедець, її посипали маринованою цибулею, на цибулю викладіть натерту картоплю (кожен шар овочів злегка придавлюйте ложкою), трохи присолите і змастіть майонезом, на картоплю викладіть моркву тонким шаром, на моркву - яйця, змастіть майонезом, останній шар - буряк, полийте тонким струмком майонезу і поставте в холодильник на 3-4 години, а краще на всю ніч. Перед подачею, салат «оселедець під шубою» прикрасьте фігурками або квіточками, вирізаними з овочів .

Схожі рецепти:
Загрузка...
Додавання коментаря
Напівжирний Нахилений текст Підкреслений текст Перекреслений текст | Вирівнювання по лівому краю По центру Вирівнювання по правому краю | Вставка смайликів Вибір кольору | Прихований текст Вставка цитати Перетворити вибраний текст з транслітерації в кирилицю Вставка спойлеру
Меню повара
Перейти до меню повара: