Загрузка...

Салат з баклажанів з майонезом "Грибний смак"

Салат з баклажанів з майонезом "Грибний смак"


А що, дівчата, залишився у вас ще запас баклажанів? Я ж обіцяла підготувати черговий рецепт салату з синеньких. Ось тримаю своє слово. У цьому сезоні я стільки салатів вже заготовила - в підвалі полиць не вистачає. Ну, нічого, взимку все це зайвим не буде. Отже, запам'ятовуйте рецепт.
Салат з баклажанів з майонезом "Грибний смак"
+17
0
12 вер
Інгредієнти:
  • баклажани - 3 кг
  • цибуля ріпчаста - 1.3 кг
  • часник - 1-2 головки
  • майонез - 250 гр.
  • оцет 9% - 50 гр.
  • оняшникова олія - 250 гр. (для обсмажування овочів)
  • сіль і чорний мелений перець за смаком
Спосіб приготування:
  • Крок 1

    Спочатку потрібно підготувати синенькі. Добре вимити, обрізати кінці і дефекти, порізати на кубики середньої величини. Трішки посолити, перемішати і залишити на 1.5-2 години. За цей час овочі пустять сік, а з ним піде зайва гіркота.

  • Крок 2

    Солі на цьому етапі краще покласти менше, щоб не довелося овочі повторно промивати. Досолити за своїм смаком можна буде пізніше.

  • Крок 3

    Цибулю почистити. Я брала невеликі цибулини, але з ними возитися доводиться довше. Якщо вам не по душі, беріть для приготування цибулини побільше.

  • Крок 4

    Наступний етап - нарізання цибулі (півкільцями або шматочками середньої величини) і підготовка часнику. Його потрібно почистити від луски і пропустити через прес.

  • Крок 5

    Цибульку потрібно обсмажити на невеликому вогні до приємного золотистого кольору.

  • Крок 6

    Баклажани, пустили сік, потрібно трошки віджати і порційно обсмажувати на розігрітому маслі. Порції краще брати невеликі, щоб синенькі обсмажувалися, а не варилися у власному соку.

  • Крок 7

    Поки овочі обсмажуються, приготуйте тару - баночки ємністю по 0,5 літра. Їх необхідно простерилізувати.

  • Крок 8

    Залишилася справа за малим - у великій мисці або каструлі змішайте сині, цибулю, часник і додати інші спеції. Спробуйте, і при необхідності досоліть. Розкладіть суміш у баночки, накрийте металевими кришками і поставте для стерилізації на 20 хвилин. Час помічайте після того, як вода навколо баночок почне інтенсивно кипіти. Після закінчення часу баночки з салатом слід закатати, перевернути шийкою вниз і укутати ковдрою на 24 години. Салат вийшов гостреньким і ароматним, який збуджує апетит. А що стосується його «грибного» смаку, то він звичайно схожий, але сплутати з справжніми грибочками неможливо. Ну що, не пробували ще такий рецепт? Або вже є досвід його приготування? У будь-якому випадку буду рада вашим коментарям.

Схожі рецепти:
Загрузка...
Додавання коментаря

УВАГА! Ви не можете добавити коментарій! Шановний відвідувач, Ви зайшли на сайт як незареєстрований користувач.
Ми рекомендуємо Вам зареєструватися або увійти на сайт під своїм ім'ям.

Меню повара


Перейти до меню повара: