Загрузка...

Салат з кукурудзою рецепт з фото

Салат з кукурудзою рецепт з фото


Здавалося б, що унікального може бути в салаті з кукурудзи? Але не поспішайте з висновками. Я пропоную Вам спробувати французький салат, в основі якого зелень і кукурудза. А робить його шикарним особлива заправка. Рецепт з фото розповість Вам всі тонкощі приготування.
Салат з кукурудзою рецепт з фото
+8
0
20 лис
Інгредієнти:
  • Салат листовий 1 Пуч.
  • Кукурудза консервована 0,5 бан.
  • Олія оливкова 2 ст.л.
  • Гірчиця 1 ч.л
  • Часник 2 зуб.
  • Кунжут 20 г
  • Оцет винний 2-3 ст.л.
  • Сир \"Babibel\" 50 г
Спосіб приготування:
  • Крок 1

    От і все нехитрі інгредієнти для цього салату. Окремо зауважу: чим більше видів салату Ви використовуєте, тим багатшим буде палітра смаку. А тепер трохи про сир. Чому саме цей сир? Я не наполягаю, цілком можна замінити голландським "Едам" або швейцарським "Емменталь". Але "Бейбібел" саме французську сир. Причому, відомий він з 1952 року. І лише в 1977 році став випускатися такими міні-шайбочками, як у мене на фото. Дифірамби цьому сиру я готова співати довго)))) Справа в тому, що його вишуканий смак зберігається саме завдяки особливій упаковці. Помітили, кожна шайба упакована у воскову оболонку. Причому, знімається вона елементарно: на обгортці є спеціальна петелька, якщо потягнути за неї, то воскової кокон рівно і просто розділиться на 2 частини. Так, забула сказати ... Кожна головка цього сиру важить всього лише 25 г, а значить, переїсти його важко) І недоесть теж

  • Крок 2

    Отже, листя салату ретельно моєму під проточною водою. І рвемо на невеликі шматочки (думаю, вже всі знають, що листовий салат різати не можна, зіткнення з ножем він не виносить!)

  • Крок 3

    Тепер головне - потрібно приготувати заправку. Для цього дрібно нарізаємо часник. Окремо змішуємо гірчицю (у мене в цей раз була французька, зерниста), оцет (можна використовувати не тільки винний, візьміть свій улюблений вид оцту, але тільки не столовий!), оливкова масло (затяті противники оного масла сміливо замініть на будь-яке інше рослинне!). Все це бажано збити до стану однорідної емульсії. У практично готовий соус залишилося додати часник.

  • Крок 4

    Перемішуємо листя салату, кукурудзу і кунжут. Заправляємо салат заправкою. Поверх вже готового салату викладаємо тонкі пелюстки сиру. Можна салатик ще й зверху посипати кунжутом.

  • Крок 5

    Впевнена, Ви здивуєтеся, спробувавши цей простий салат! Салат неймовірно ніжний, збалансований. І разом з тим, смак салату має і легку острінкой, і пікантність, і багату палітру смаку. Приємного Вам апетиту!

Схожі рецепти:
Загрузка...
Додавання коментаря

УВАГА! Ви не можете добавити коментарій! Шановний відвідувач, Ви зайшли на сайт як незареєстрований користувач.
Ми рекомендуємо Вам зареєструватися або увійти на сайт під своїм ім'ям.

Меню повара


Перейти до меню повара: