Салат з кукурудзою рецепт з фото

Салат з кукурудзою рецепт з фото


Здавалося б, що унікального може бути в салаті з кукурудзи? Але не поспішайте з висновками. Я пропоную Вам спробувати французький салат, в основі якого зелень і кукурудза. А робить його шикарним особлива заправка. Рецепт з фото розповість Вам всі тонкощі приготування.
Салат з кукурудзою рецепт з фото
+8
0
20 лис
Інгредієнти:
  • Салат листовий 1 Пуч.
  • Кукурудза консервована 0,5 бан.
  • Олія оливкова 2 ст.л.
  • Гірчиця 1 ч.л
  • Часник 2 зуб.
  • Кунжут 20 г
  • Оцет винний 2-3 ст.л.
  • Сир \"Babibel\" 50 г
Спосіб приготування:
  • Крок 1

    От і все нехитрі інгредієнти для цього салату. Окремо зауважу: чим більше видів салату Ви використовуєте, тим багатшим буде палітра смаку. А тепер трохи про сир. Чому саме цей сир? Я не наполягаю, цілком можна замінити голландським "Едам" або швейцарським "Емменталь". Але "Бейбібел" саме французську сир. Причому, відомий він з 1952 року. І лише в 1977 році став випускатися такими міні-шайбочками, як у мене на фото. Дифірамби цьому сиру я готова співати довго)))) Справа в тому, що його вишуканий смак зберігається саме завдяки особливій упаковці. Помітили, кожна шайба упакована у воскову оболонку. Причому, знімається вона елементарно: на обгортці є спеціальна петелька, якщо потягнути за неї, то воскової кокон рівно і просто розділиться на 2 частини. Так, забула сказати ... Кожна головка цього сиру важить всього лише 25 г, а значить, переїсти його важко) І недоесть теж

  • Крок 2

    Отже, листя салату ретельно моєму під проточною водою. І рвемо на невеликі шматочки (думаю, вже всі знають, що листовий салат різати не можна, зіткнення з ножем він не виносить!)

  • Крок 3

    Тепер головне - потрібно приготувати заправку. Для цього дрібно нарізаємо часник. Окремо змішуємо гірчицю (у мене в цей раз була французька, зерниста), оцет (можна використовувати не тільки винний, візьміть свій улюблений вид оцту, але тільки не столовий!), оливкова масло (затяті противники оного масла сміливо замініть на будь-яке інше рослинне!). Все це бажано збити до стану однорідної емульсії. У практично готовий соус залишилося додати часник.

  • Крок 4

    Перемішуємо листя салату, кукурудзу і кунжут. Заправляємо салат заправкою. Поверх вже готового салату викладаємо тонкі пелюстки сиру. Можна салатик ще й зверху посипати кунжутом.

  • Крок 5

    Впевнена, Ви здивуєтеся, спробувавши цей простий салат! Салат неймовірно ніжний, збалансований. І разом з тим, смак салату має і легку острінкой, і пікантність, і багату палітру смаку. Приємного Вам апетиту!

Схожі рецепти:
Загрузка...
Додавання коментаря
Напівжирний Нахилений текст Підкреслений текст Перекреслений текст | Вирівнювання по лівому краю По центру Вирівнювання по правому краю | Вставка смайликів Вибір кольору | Прихований текст Вставка цитати Перетворити вибраний текст з транслітерації в кирилицю Вставка спойлеру
Меню повара
Перейти до меню повара: