Листовий салат Дубок з фетою і помідором

Листовий салат Дубок з фетою і помідором


Салат Дубок має ніжний гіркуватий смак з горіховими нотками, він чудово поєднується з смаженим м'ясом, холодними м'ясними та рибними закусками. Назва цього салату (Дубок або Дубовий салат) походить від форми листя, що нагадують листя дуба і бувають зеленого і бордового кольору. Салат дуже ніжний і не витримує тривалого зберігання, тому готувати його краще в день покупки. У листі салату міститься багато вітамінів і мінералів, до того ж у ньому дуже мала кількість калорій, він просто незамінний в дієтичному харчуванні.
Листовий салат Дубок з фетою і помідором
-3
0
12 лис
Інгредієнти:
  • 1 невеликий качан салату Дубок
  • 6 перепелиних яєць
  • 1 великий помідор
  • 150 г сиру фета
  • 2 ч. ложки насіння льону
  • оливкова олія для салатів
  • 1-2 ч. л. бальзамічного оцту (за бажанням)
Спосіб приготування:
  • Крок 1

    Зваріть перепелині яйця, очистіть і розріжте навпіл.

  • Крок 2

    Вимийте листя салату, струсіть воду, порвіть їх руками і покладіть у велику миску. Якщо ви будете додавати бальзамічний оцет, збризніть їм листя і перемішайте, а потім додавайте інші інгредієнти.

  • Крок 3

    Помідор розріжте, видаліть чайною ложечкою рідина, наріжте часточками або кубиками (помідор додасть салату кислинку). Сир фета наріжте кубиками.

  • Крок 4

    Додайте до листя салату нарізані помідори, сир, яйця і, щоб зробити салат не тільки смачним, але ще більш вітамінним, додайте трохи суперкорисний насіння льону.

  • Крок 5

    Цей ніжний салат не вимагає гострої заправки, досить кілька ложок гарного рослинного масла і, за бажанням, трохи бальзамічного оцту.

Схожі рецепти:
Загрузка...
Додавання коментаря
Напівжирний Нахилений текст Підкреслений текст Перекреслений текст | Вирівнювання по лівому краю По центру Вирівнювання по правому краю | Вставка смайликів Вибір кольору | Прихований текст Вставка цитати Перетворити вибраний текст з транслітерації в кирилицю Вставка спойлеру
Меню повара
Перейти до меню повара: