Загрузка...

Салат "трійка" з баклажанів, перців і помідорів на зиму.

Салат "трійка" з баклажанів, перців і помідорів на зиму.


Розпочався сезон баклажанів, ринки і магазини просто завалені цими чудовими овочами (або ягодами? ;)). Треба встигнути зробити заготовки на зиму, тим більше, що взимку баклажани в 10 разів дорожче, а перці в 5 разів.
Рецептів приготування баклажанів така кількість, що порахувати просто неможливо, тому є сенс заготовлювати салати невеликими порціями і за різними рецептами.
Салат "трійка "найвідоміший салат ще з минулого століття :)). Його можна назвати і "п'ятіркою" і "десяткою", але пропорції овочів залишаються колишніми, тобто рівну кількість баклажанів, перців і помідорів. Поєднання овочів дуже смачне, готувати салат не складно. Ідеальних пропорцій дотримуватися не обов'язково, та й не вийде. Мої шикарні перці після теплової обробки добре зберегли форму нарізки і текстуру, кружечки баклажанів також залишилися целенькая і просочилися усіма соками. Салат вийшов дуже смачний, в міру гострий, з легкою кислинкою. Вихід 1,5 л (3 півлітрові баночки).
Салат "трійка" з баклажанів, перців і помідорів на зиму.
+10
0
06 лис
Інгредієнти:
  • 3 помідори (500 г)
  • 3 цибулини (500 г)
  • 3 баклажана (700-800 г)
  • 3 солодких м\'ясистих перцю (700-800г)
  • 3 зубчики часнику
  • 1/3 частина невеликого перчика чилі
  • 1/2 ст. л. солі
  • 1 ст. л. цукру
  • 1 ст. л. оцту
  • 100 мл рослинного масла
Спосіб приготування:
  • Крок 1

    Баклажани вимийте і, не знімаючи шкірку, наріжте кружечками, приблизно в 1 см завтовшки. При тепловій обробці шкірка збереже форму баклажана і не перетворить його в кашку. Потім посипте крупною сіллю, перемішайте і залиште на 30-40 хвилин. За цей час баклажани виділять сік, а разом з ним піде і гіркота.

  • Крок 2

    Перець вимийте, видаліть насіння і перегородки, наріжте не надто тонкими смужками.

  • Крок 3

    Очищену цибулю наріжте півкільцями.

  • Крок 4

    Помідори наріжте невеликими шматочками.

  • Крок 5

    Налийте на дно толстодонной і антипригарної каструлі рослинне масло, викладіть нарізані помідори, цибуля, баклажани, солодкий перець і нарізаний тонкими кільцями перець чилі. На невеликому вогні прогрійте овочі, поки вони не виділять сік. Цей салат не рекомендується активно заважати, так як він перетвориться на "кашу". Коли сік покриє овочі, додайте дрібно нарізаний часник, сіль, цукор, оцет і, акуратно, лопаткою перемішайте овочі. Накрийте каструлю кришкою і на невеликому вогні варіть овочі 30 хвилин з моменту закипання.

  • Крок 6

    Киплячі овочі викладайте в гарячу стерильну банку і відразу закривайте стерильною кришкою, потім наступну і так далі. Банки переверніть вниз кришкою, накрийте рушником і залиште до повного охолодження. Захололі банки з салатом з перцю, баклажанів і помідорів поставте в темне місце до зими.

Схожі рецепти:
Загрузка...
Додавання коментаря

УВАГА! Ви не можете добавити коментарій! Шановний відвідувач, Ви зайшли на сайт як незареєстрований користувач.
Ми рекомендуємо Вам зареєструватися або увійти на сайт під своїм ім'ям.

Меню повара


Перейти до меню повара: