Салат «Табуле»

Салат «Табуле»


Цей арабська салат незвичайний для слов'ян. Суміш крупи з зеленню з додаванням помідорів, за нашими поняттями, більше претендує на закуску або навіть друга страва. Однак, як би це не називалося - смак приголомшливий!
Салат «Табуле»
+2
0
31 жов
Інгредієнти:
  • Булгур (крупа пшенична) (85 гр) 0.5ст.
  • Помідори (300 гр) 3шт
  • Петрушка (зелень) (50 гр) 25вет.
  • Цибуля зелена (перо) (50 гр) 5шт
  • Олія маслинова (50 гр) 5ст.л.
  • Сіль (2 гр) 0.25ч.л.
  • Лимон (60 гр) 0.5шт
  • Вода питна (250 гр) 1.25ст.
Спосіб приготування:
  • Крок 1

    Закип'ятити воду і залити крупу.

  • Крок 2

    Укутати каструлю в теплоізоляційне покривало (плед, ковдру тощо). Залишити на 30-40 хв. Якщо крупа після закінчення зазначеного часу не стала м'якою і вода повністю вбралася, то закип'ятіть ще половину норми води. Залийте окропом крупу і залиште до повного охолодження.

  • Крок 3

    Помідори нарізати дрібними кубиками.

  • Крок 4

    Зелень вимити, обсушити і дрібно посікти. З петрушки і кінзи потрібно використовувати тільки листочки.

  • Крок 5

    Для заправки змішати масло, сіль, сік лимона.

  • Крок 6

    Змішати помідори, зелень і крупу.

  • Крок 7

    Полити заправкою, перемішати і поставити в холодильник не менше ніж на 3ч.

  • Крок 8

    Перед подачею ще раз перемішати і викласти в салатник.

Схожі рецепти:
Загрузка...
Додавання коментаря
Напівжирний Нахилений текст Підкреслений текст Перекреслений текст | Вирівнювання по лівому краю По центру Вирівнювання по правому краю | Вставка смайликів Вибір кольору | Прихований текст Вставка цитати Перетворити вибраний текст з транслітерації в кирилицю Вставка спойлеру
Меню повара
Перейти до меню повара: